Flevoland

'277345' door looij137 '277345' door looij137

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Wilde paarden

looij137

Een bezoek aan de Oostvaardersplassen is altijd de moeite waard. De discussie over het wel of niet bijvoeren van de grazers is terecht. Nederland is geen Afrikaans land dus het bijvoeren van de paarden is nodig bij strenge winters.

'458924' door agrotewal '458924' door agrotewal

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Als een vlinder

agrotewal

Een dag later dan gepland, vertrekken we morgen voor een lange reis richting Marokko. Met deze foto wil ik iedereen bedanken die zulke lieve, mooie en bemoedigende woorden heeft geschreven. Dat heeft me enorm goed gedaan en ik zal er nog lang van nagenieten. Als een vlinder laat ik me meevoeren op de wind, om te genieten van al het moois van onze wereld.

'348775' door TravelGoom '348775' door TravelGoom

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Zittende man

TravelGoom

De Zittende Man ( in de volksmond de Poepende Man) op de dijk bij Lelystad kijkt uit over de witte vlakte die het Markermeer is. Het stalen beeld is 26mtr hoog en gemaakt door de Brit Anthony Gormley. Door het ijs was het mogelijk om de foto te maken van een andere positie dan gebruikelijk.

'239477' door Marjan '239477' door Marjan

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Ook weer thuis

Marjan

Even op de vraag of alles goed met ons gaat, ja hoor;-))) Alles prima hier en de kleine begint behoorlijk van zich af te trappen;-)) Afgelopen weekend naar Brugge geweest (gewonnen op een andere site) en daarna nog even een paar dagen aan het strand bij Kijkduin. Helaas hiervan nog geen foto's kunnen downloaden want het moederbord van de vaste computer blijkt kapot te zijn dus ik heb deze naar de computermaker moeten brengen. Hierbij een oudje van een oude vriend. Ik heb bijna vijf dagen moeten posten alvorens ik deze kleurrijke piet op de foto heb gekregen. Nu nog een mooi paartje wat aan het paren is of eentje die zich lekker zit te poetsen. Ze hebben in ieder geval weer ijsvrij water dus ze kunnen weer goed visjes vagen.

'138509' door hillebrand '138509' door hillebrand

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Pietje

hillebrand

Even een dagje uitwaaien doet een mensch goed...Dank jullie voor de opbeurende berichten. Dit is een ijsvogel, maar dat wisten jullie wel. Zie voor de exacte locatie bij de tip van Marjan (&Gerwin) Groetjes Hillebrand

'105112' door hillebrand '105112' door hillebrand

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Lepelaar

hillebrand

's ochtends vroeg gefotografeerd in de Oostvaardersplassen bij Lelystad. Deze lepelaar kwam uit het niets ineens aanvliegen en plonste vlak voor me in het water. Gelukkig had ik mijn camera instellingen goed staan... Dit zijn de momenten waar je het voor doet Groetjes Hillebrand

'225918' door marcelloromeo '225918' door marcelloromeo

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

(Sneeuw)Vos....

marcelloromeo

Alle vossen zijn momenteel sneeuwvossen (niet te verwarren met de fraaie spierwitte poolvos) Dit nog jonge vosje was erg druk met al snuffelend naar eten zoeken. Na het maken van de roerdompfoto's kwam ik hem tegen, nauwelijks schuw, alleen niet met de juiste lens... Hij was gewoon veel te dicht bij (ca. 6 meter) zodat hij er dus heel simpel niet meer op paste ! en ik dus een uitsnede van z'n koppie heb gemaakt.

'339317' door PaulHoo '339317' door PaulHoo

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Foxy Lady (Jimi...Hen

PaulHoo

Deze jonge vos trok zich weinig van ons aan toen we haar tegenkwamen bij de Oostvaardersplassen. Ik kon hem tot op 3 meter benaderen en prijsde mezelf erg gelukkig want dit gebeurt je niet dagelijks. Ik vind het prachtige dieren, zeker hun dikke staart. Ik vind deze pose wel grappig, net alsof hij geniet van de zon. http://www.youtube.com/watch?v=DnkYatAT7NE Jimi Hendrix - Foxy Lady: Foxy, Foxy You know you are a cute little heart breaker Foxy yeah, And you know you are a sweet little lover maker Foxy I wanna take you home, yeah I won't do you no harm You've got to be all mine, all mine ooh Foxy Lady Foxy, Foxy Now-a I see you come down on the scene oh Foxy You make me wanna get up and-a scream Foxy, oh baby listen now I've made up my mind, I'm tired of wasting all my precious time You've got to be all mine, all mine ooh, Foxy Lady Ooh, Foxy Lady, yeah yeah You look so good, Foxy oh yeah Foxy yeah, give us some, Foxy Foxy Foxy Foxy Foxy Foxy Foxy

'194523' door marcelloromeo '194523' door marcelloromeo

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

IJsvogel wacht op een

marcelloromeo

Na opnieuw vele uren wachten of tie misschien zich zou vertonen (en dan nog maar hopen of die daar gaat zitten waar jij wilt) kwam die voor ongeveer 1 minuut op deze tak zitten....

'168871' door Marjan '168871' door Marjan

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Vergane glorie?

Marjan

Een eerdere upload van een IJsvogelfoto belandde in de prullenbak van RR, omdat de foto waarschijnlijk teveel leek op een eerdere uplaod. Deze foto is van een andere dag en een andere takje en hoogstwaarschijnlijk een andere IJsvogel. Deze is namelijk groener dan de eerdere IJsvogel. Het verenkleed van de IJsvogel varieert namelijk in blauwtinten. De houding die deze vogel aanneemt, komt door het feit dat er een vogel overvliegt, het koppie gaat dan altijd even omhoog om te kijken of het geen roofvogel is. Hopelijk zien we hem dit jaar toch nog terug.

'293814' door marcelloromeo '293814' door marcelloromeo

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Blauwe Kiekendief op.

marcelloromeo

Wat een prachtige, boeiende vogels zijn dat : Kiekendieven ! Momenteel zijn ze reglmatig in ons land te zien als wintergast. Hier de Blauwe Kiekendief, het vrouwtje die dus niet blauw is (het mannetje is wel grijs-blauw) Jagen doen ze door laag over het veld te vliegen met hun vleugels vaak in een V-vorm. Als ze wat zien draaien ze razendsnel en duiken er direct bovenop (prooi bestaat uit vogels en kleine zoogdieren)

'422885' door abytravel '422885' door abytravel

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Containerwoning

abytravel

Aan de zuidoever van de Noorderplassen in Almere ligt De Realiteit - een verzameling ongebruikelijke woningen ontstaan na een in 1985 door stichting "de Fantasie"uitgeschreven ontwerpwedstrijd. Het thema van deze wedstrijd was "tijdelijk, demontabel en verplaatsbaar" De winnende ontwerpen mochten worden gerealiseerd op dit prachtig gelegen stuk grond. Omdat het om ongebruikelijke ontwerpen en gebruikte materialen ging werden hiervoor de normaal geldende bouwvoorschriften terzijde geschoven. Het huis op deze foto bestaat geheel uit zeecontainers die gedeeltelijk verticaal geplaatst zijn. Op de achtergrond (die melktank met glazen kas ernaast ;-0) zie je "Meerzicht", de eerste woning in Nederland die geheel door zonne-energie werd verwarmd. Wat als tijdelijk - hooguit 5 jaar- was bedoeld is inmiddels echter nauwelijks meer weg te denken aan de oever van de Noorderplassen. Eerder - in 1982- schreef dezelfde stichting ook al een vergelijkbare wedstrijd uit; de winnende ontwerpen hiervan verrezen onder de naam "De Fantasie" aan het Weerwater.

'210223' door Marjan '210223' door Marjan

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Een pad minder

Marjan

KOPPELING OPENEN AUB! Vandaag maar weer eens naar de Oostvaardersplassen geweest, aangezien ik een weekje vrij van leerlingen ben;-)) Daar kwam ik deze zeer tamme buizerd tegen die druk aan het jagen was op de grond. Op een gegeven ogenblik duik hij het gras in en vist er een pad uit. Hier het moment waarop hij de vangst aan mij showt. Even later kwam hij zelfs op twee meter van mij af zitten. Toen kon ik niet eens meer scherpstellen;-))

'153245' door Marjan '153245' door Marjan

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Edelhert

Marjan

Tijdens de wandeling met Hillebrand door een gedeelte van de Oostvaardersplassen bij Lelystad kwamen we dit oudere mannetje tegen. Dit oudere mannetje is een twaalfender en dat kun je zien aan de 2x6 zijtakken van het gewei.

'492956' door TravelGoom '492956' door TravelGoom

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Lonely Tulp

TravelGoom

De tulpen zijn haast over de top. Toch vond ik nog een eenzame gele tulp omringt door witte vrienden tijdens een toer door de Noordoostpolder.

'485098' door Peerderik '485098' door Peerderik

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Schokland

Peerderik

Schokland is een dorp en voormalig eiland in de Noordoostpolder, Nederlandse provincie Flevoland, dat in 1859 werd ontruimd vanwege de onveilige situatie en omdat de instandhouding van het eiland te duur was. De gemeente Schokland werd per 10 juli 1859 opgeheven en bij de gemeente Kampen gevoegd. Tot 1932 lag Schokland als een echt eiland in de Zuiderzee, die na de voltooiing van de Afsluitdijk in 1932 het IJsselmeer werd. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt Schokland deel uit van het vasteland. Op Schokland bevindt zich een museum waar de geschiedenis van het voormalige eiland zichtbaar wordt gemaakt. Jaarlijks bezoeken circa 40.000 mensen het museumdorp. Schokland werd in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. (bron Wikipedia).

'138571' door hillebrand '138571' door hillebrand

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Loulou

hillebrand

Deze vos noem ik Loulou. Vandaag in de Oostvaardersplassen geweest en daar hebben we de ijsvogel fantastisch kunnen fotograferen, maar dit was ook een " photo moment" ;-) Ik denk dat deze vos op zoek was naar een handschoen. Vandaag was zo'n dag dat bijna alles lukte. Heerlijk om deze beesten te zien en dan ook nog mooi te kunnen fotograferen.

'441279' door renate '441279' door renate

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Wilde paarden in de..

renate

Tijdens een wandeling door de Oostvaarderplassen werden we omsingeld door wilde paarden, voor zulke mooie natuur hoef je niet ver weg te gaan. Als je geluk hebt zie je ook nog vossen en veel vogels

'539061' door hbplaatjes '539061' door hbplaatjes

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Eindelijk naar 't zin

hbplaatjes

De Oostvaardersplassen zijn de laatste jaren redelijk bekend geworden door de prachtige film "De Nieuwe Wildernis". Niet ver hier vandaan liggen de Lepelaarsplassen. Beide "plassen" hebben als nadeel dat je lang niet overal mag komen. Toch is er nog veel te zien. Bij de Lepelaarsplassen kan je het beste parkeren bij het bezoekerscentrum aan de Oostvaardersdijk. Er zijn enkele wandelroutes. Steek je recht de weg over dan kom je op een fiets-/ wandelpad. Ongeveer 1.500 meter van het bezoekerscentrum ligt de Lepelaarshut. Dit is de enige vrij te bezoeken hut in het gebied. Onderweg naar en bij de hut zie je veel vogels. De topattracties zijn de zeearend en de ijsvogel. Je moet echter geluk en geduld hebben om ze te zien. Ik heb al meerdere keren geprobeerd een ijsvogel redelijk op de plaat te krijgen in Nederland en op de één of andere manier ging dat vaak mis. Hij kwam gewoon niet, verkeerd licht, de hut gesloten wegens werkzaamheden, te ver weg, enz. Een tijdje terug kon ik deze ijsvogel er op krijgen. Eindelijk naar 't zin.

'233395' door LPtje '233395' door LPtje

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Kleurenplas

LPtje

Een geweldig mooi kleurenschouwspel in een plas. Het gebouw staat in Almere (zie mijn tip). Dit is even de laatste uit deze serie. Door op een verschillend moment van de dag te fotograveren kleurt het gebouw altijd weer anders door de lichtval. Mijn keuze om het gebouw in een plas te fotograferen geeft weer een heel andere dimensie aan het gebouw waar ik elke dag van de week tegen aan kijk Ook kan ik zo de lucht fotograferen zonder omhoog te kijken. Het geeft special effects zonder er veel aan te doen. Pas op de kleuren in deze kleurenplas. De foto valt niet in het water.

'484400' door JokevanRooijen '484400' door JokevanRooijen

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Beleef URK eens

JokevanRooijen

De haven bij ondergaande zon, Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp, dat moet u eens beleven, een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd met een wandeling door het doolhof van steegjes in de oude dorpskern, waar ieder huisje anders is. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. Ook laat de haven zoveel schoonheid zien. Een gids brengt u met een stegen tocht langs de mooiste plekjes. Bron Wikipedia

'565973' door reispaspoort '565973' door reispaspoort

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Wild horses

reispaspoort

Eerlijk toegegeven hou ik helemaal niet van paarden (sorry paardenliefhebbers onder ons), maar wilde paarden zijn toch speciaal! Mooi hoe de kleuren in de omgeving passen en hoe ze matchen met elkaar. Soms ga ik graag alleen op pad om te fotograferen en afgelopen weekend besloot ik om naar de Oostvaardersplassen te gaan, echt een aanrader!

'491094' door MvanderKnokke '491094' door MvanderKnokke

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Tulpenvelden

MvanderKnokke

Prachtige kleuren in de Noordoostpolder om deze tijd van het jaar.De tulpen staan in bloei.Er is ook een route uitgezet de tulpenroute van ongeveer 80 km zeker de moeite om helemaal of deels te rijden.

'187753' door Dragonfly '187753' door Dragonfly

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Klaprozenveld

Dragonfly

Ze zijn zo uitgebloeid, maar gelukkig staan er zoveel dat we voorlopig nog even van hun uitbundige kleuren kunnen genieten.