Roadtripje? Nederland krijgt zijn eigen Route 66! image

Roadtripje? Nederland krijgt zijn eigen Route 66!

Zo legendarisch als de Amerikaanse versie zal hij waarschijnlijk nooit worden. Maar wij vinden deze gloednieuwe historische autoroute door Oost-Nederland absoluut een roadtripje waard!


Zo bezichtig je bijna álle Drentse hunebedden in één trip (Foto: Skitterphoto, Pixabay)

Zeg zelf: ‘Hunebed Highway’ klinkt toch een stuk lekkerder dan ‘N34’? Deze Drentse provinciale weg, die van Zuidlaren tot Coevorden loopt, werd op 9 juli officieel omgedoopt. Hunebed Highway ‘bekt goed en de vlag dekt de lading,’ zegt Henk Brink van de Provincie Drenthe. ‘Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Zie dit maar als een toeristische impuls met het doel meer bezoekers naar het gebied te trekken.’ 

Route 66

Beweren dat de 53 kilometer lange Hunebed Highway een evenknie is van de 3940 kilometer lange Route 66 door de Verenigde Staten, is natuurlijk een beetje overdreven. Alleen de contouren van het iconische Route 66-logo, waarmee de nieuwe weg wordt aangegeven, zijn hetzelfde. Misschien is de vergelijking met de Franse Route Napoleon passender. Deze toeristische en historische route in Zuid-Frankrijk werd in 1932 geopend en volgt Napoleons terugweg na zijn ballingschap op het eiland Elba.

Zelf de Hunebed Highway rijden? Klik hier voor meer informatie en een handig routekaartje.