Ga op ontdekkingstocht door Drenthe: 6 retoertjes image
OerDrenthe

Ga op ontdekkingstocht door Drenthe: 6 retoertjes

Voor de jubileumeditie van Columbus Travel ging ons team op reportage naar Oerprovincie Drenthe. We ontdekten dat de regio zoveel meer herbergt dan alleen maar hunebedden: hier ligt het avontuur op je te wachten. We geven je alvast een voorproefje!


Heb je zin gekregen om er ook zelf even tussenuit te gaan? Dat snappen we! Immers, voor een minibreak hoef je echt niet ver te reizen. Kies een van de Drentse retoertjes en ga op ontdekkingstocht, breng tijd met elkaar door, maak nieuwe herinneringen en kom opgeladen weer thuis. Volop keuze en zes tickets die op je wachten. Welke trip kies jij?

1. Retoertje ‘In de Wildernis’

Van eindeloos dwalen door ruige bossen en kanoën, wildplukken en koken op een kampvuurtje tot compleet off-grid overnachten in de wildernis: je hoeft geen grenzen over om op avontuur te gaan. In Drenthe kun je jezelf helemaal verliezen in de natuur. Stel jezelf open en geniet van kleine dingen die het leven zo bijzonder maken, weg van de dagelijkse beslommeringen.


2. Retoertje ‘Expeditie Oer’

Wil je eropuit met het hele gezin? Dan is de belangrijkste tip: laat schermpjes thuis. Buiten is immers genoeg te beleven. In Drenthe is alle ruimte om te spelen, te ravotten en lekker vies te worden: bouw hutten, vlieg net als Tarzan door de bomen en neem een plons in azuurblauwe meren. 


3. Retoertje ‘Oorspronkelijk Drenthe’

Drenthe zit vol mooie en indrukwekkende verhalen. Waar komen bijvoorbeeld die spannende, mysterieuze hunebedden vandaan? En hoe vond Vincent van Gogh in Drenthe inspiratie? Sporen uit de IJstijd vertellen hun eigen verhaal. Tijd om de geschiedenis te herontdekken!


4. Retoertje ‘De paden op, de lanen in’

De Drentse natuur schreeuwt erom om verkend te worden middels een wandeling, hike of fietstocht door heide en bossen, vennetjes en zandverstuivingen. Kies een van de vooraf uitgezette routes of kies je eigen pad. Een pittoresk brinkdorp is de perfecte plek om op een gezellig terras aan te schuiven, de benen wat rust te gunnen én om de innerlijke mens te verwennen. Hier vind je ook heerlijke slaapplekken om op te laden voor de volgende dag. 


5. Retoertje ‘Weldadig’

Heb jij ooit gehoord van de Koloniën van Weldadigheid? Deze voormalige Koloniën zien er anders uit dan welk dorp in Nederland dan ook. Ze werden maar liefst 200 jaar geleden opgericht door meer dan 100.000 armen, landlopers en wezen die - eerst vrijwillig, later gedwongen - uit de grote steden vertrokken naar Drenthe. En let wel: één op de zestien Nederlanders heeft roots in de Drentse Koloniën, dus wie weet wat je hier over je eigen voorouders ontdekt!


6. Retoertje 'Even helemaal niets'

Soms is het tijd om de batterij weer even op te laden. Geen verplichtingen, maar tijd voor jezelf. Drenthe is het perfecte toevluchtsoord om te ontsnappen aan je overvolle agenda. Nergens anders keer je zo goed terug naar de basis als in de Oerprovincie van Nederland


  Zin gekregen om zelf op ontdekking te gaan? Stel je eigen trip samen op drenthe.nl/retoertje!

Wil je meer van dit soort tips? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer tips voor binnen Nederland? Bestel onze zomerspecial 'In Eigen Land' nu voor slechts €4,99. Binnen Nederland betaal je geen verzendkosten!