Den Haag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lust je nog een haring?

Den Haag,
Nederland


Gisteren plaatste ik al een foto van een jongetje dat met de beelden op de boulevard van Scheveningen aan het spelen was.

Toelichting van de stad den Haag:
SprookjesBeelden aan Zee is een gratis toegankelijk beeldenterras op de boulevard van Scheveningen. De sympathieke sculpturen van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness zijn onderdeel van Museum Beelden aan Zee erachter. De meer dan twintig kunstwerken beelden verschillende sprookjes uit, zoals die van Gulliver en Hans en Grietje. Meest opvallend is de gigantische Haringeter die het icoon van de nieuwe Scheveningse boulevard is geworden. Bij kinderen is SprookjesBeelden aan Zee altijd een hit, omdat ze heerlijk kunnen klauteren op en rond de bronzen sculpturen. En voor fotografen zijn de glanzende beelden een geliefd onderwerp.
Hier zie je de haringeter met zijn drie vissen, de kinderen die even pauze houden, een jongen speelt met de schaduwen van de haringeter.
Aan de overkant begint het strand met de gezellige paviljoens, de ligbedden staan klaar en even verderop rechts is de Pier.
Hoewel het een gebaand pad is, zou ik hier zeker een keer naartoe gaan. Er is altijd wel een plekje voor een zandkastelenwedstrijd, of je kunt ergens trampolinespringen, een bodyboard huren, noem maar op. Lekker weg in eigen land gozert!