image
Vellah

Bijzonder overnachten: de 7 mooiste Nederlandse slaapplekken in de herfst

Van een Drentse plaggenhut tot een geheim huisje in het bos en van een logement in de Limburgse heuvels tot een beachroom pal aan het Noordzeestrand: op deze zeven bijzondere slaapplekken word je deze herfst één met je omgeving.

1. Slapen in een wilgenbos - Cabin in the Woods in Werkendam

Slapen in een Wilgenbos in Werkendam. Foto: N. Stevens/ Natuurhuisje.nlSlapen in een wilgenbos in Werkendam. Foto: N. Stevens/ Natuurhuisje.nl

Avonturiers en rustzoekers opgelet! Het is moeilijk voor te stellen dat je in ons land verder weg van alles en iedereen kunt overnachten dan in deze stijlvolle cabin aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. De plek is zó geheim dat je de routekaart en instructies om in te checken pas krijgt na volledige betaling. Dat klinkt alsof je het bos wordt ingestuurd – en dat is ook zo! Deze biobased hut in een wilgenbos, met elektriciteit dankzij een zonnepaneel, een efficiënte houtkachel, geen stromend water maar voldoende drinkwater en een droogtoilet, is namelijk alleen per fiets, kano of te voet bereikbaar. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid en busstation liggen op vijf kilometer van de cabin. Wil je De Biesbosch over water verkennen? Boek dan voor € 35 een kajak bij het huisje; € 135 per nacht (twee personen).


2. Slapen op een wierde  - Op de Wierde in Niehove

Slapen op de Wierde in Niehove.

Vanuit de ruime zolderstudio van Gastenstee Bed and Breakfast Op de Wierde kijk je uit op het middeleeuwse kerkje van Niehove en het omringende Groningse platteland. Een uitzicht waardoor meteen duidelijk is waarom het op een kunstmatige heuvel gebouwde dorpje werd uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Niehove ligt vlakbij de Waddenkust, Nationaal Park Lauwersmeer én de bruisende stad Groningen. Vanaf € 62 per nacht voor twee personen (minimaal twee nachten).


3. Slapen onder het aardoppervlak - Hidden House in Uffelte

Slapen onder het aardoppervlak op kampeerterrin De Blauwe Haan.

De nacht in een grot doorbrengen is in Nederland niet mogelijk (althans, niet legaal), maar onder de grond slapen kan wel degelijk in Drenthe. Verborgen onder wat eruitziet als een plaggenhut op kampeerterrein De Blauwe Haan ligt een onderaards paradijsje. Via een wenteltrap daal je af naar een luxe vakantiehuis waar via verschillende lichtkoepels daglicht binnenvalt, met ruime zitkamer, keuken, twee slaapkamers en zelfs een thuisbioscoop. Vanaf € 500 voor drie nachten.


4. Slapen op een privé-(schier)eiland - Eilandseind in Tienhoven

Slapen op een privé-schiereiland Eilandseind in Tienhoven.

Eilandseind in Tienhoven combineert het beste van twee werelden. Je vindt er volop vrijheid, rust en romantiek, want het natuureiland is alleen per boot bereikbaar. Toch hoef je niet af te zien in deze Hollandse wildernis. De schattige Templeton cabin staat als een houten yurt in het groen, heerlijk naar cederhout geurend en met een panoramische 180º blik naar buiten. Het huisje is van alle gemakken voorzien – ook buiten, met een pizza-oven, boot met elektromotor, kano en steiger waar je een frisse ochtendduik neemt of de avondmaaltijd serveert. Slapen kun je in twee kingsize bedstedes. Lang weekend (drie nachten) vanaf € 475.


5. Slapen aan het strand  - Pier 7 in Vlissingen 

Slapen aan het strand, Pier7 Vlissingen. Foto: Profoto.biz

Op het zandpaviljoen van Pier 7 in Vlissingen sta je met één been in de stad en met één been op het strand. Vanuit de zonnige Beachrooms stap je zo de deur uit voor een lange strandwandeling, een duik in de Noordzee of om een boek te lezen op de loungebank van je eigen terras. Over de twee kilometer lange zeeboulevard wandel je naar het gezellige centrum van Vlissingen. Vanaf € 258 voor twee personen (minimaal twee nachten).


6. Slapen op een Wijndomein - Domein Holset in Lemiers

Slapen op een wijndomein, Holset in Lemiers. Foto: Ellen Oosterhof

Wie is de Bob? Als je blijft slapen op Domein Holset is de vraag welke wijn goed samengaat met een zonsondergang boven het Limburgse Heuvelland relevanter. De zachte Dame (chardonnay), stijlvolle Prins (80% souvignier gris en 20% johanniter) of toch liever een Classic Extra Brut (50% chardonnay en 50% pinot noir, afkomstig van de kalkrijke Limburgse bodems)? Na een proeverij rol je zo je bed in, waar de kamers van het logement uitzicht bieden op het dorpsplein, de wijngaard of de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Vanaf € 120 per nacht (twee personen).


7. Slapen in een hutje op de hei -  Villa in Wijk aan Zee

Slapen in een hutje op de hei. Villa, Wijk aan Zee. Foto's: Airbnb

Dat luxepaarden hun neus niet hoeven op te halen voor een hutje op de hei bewijst deze bijna honderd jaar oude villa aan de rand van Wijk aan Zee. Het vakantiehuis met eigen sauna en zwembad ligt midden in een natuurreservaat, waar je heerlijke wandelingen over de heide maakt. Ook voor een strandvakantie ben je hier, op vijf minuten van de Noordzee, op de juiste plek. Vanaf € 350 per nacht (minimaal drie nachten).


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.