Eropuit in eigen land: verken een onderbelicht stukje Zeeland image
Djedj .

Eropuit in eigen land: verken een onderbelicht stukje Zeeland

Dit is de ultieme city guide over Zeeland. Wij durven te wedden dat je deze plekken weg van de massa nog niet kent ... 

Deze tips zijn ideaal voor als je overnacht in de tuin van Joel in in Zuid-Beveland. Ben je nieuwsgierig naar de locatie? Ontdek hier alles over deze bijzondere slaapplek >> 

1. Peddel naar een eilandje in het Veerse Meer

Als je, gezien vanuit de Campspace van Joel, eerst de slaper en daarna de waker beklimt, kijk je uit over het Veerse Meer en een haventje waar men vroeger de bieten binnenbracht. Als je het leuk vindt kun je bij Kanoa Outdoor Events een bootje, sloep of kano huren en naar een eilandje in het meer varen of peddelen.

 Geniet in de omgeving van het Veerse meer. Foto: Eric Wüstenhagen

2. Stel je eigen fietsroute samen

Zeeland is een fietsland pur sang. Al fietsend zie je de schepen voorbijvaren. Aan de hand van het fietsknooppuntensysteem stel je je eigen route samen, buitendijks, op de rand van land en water, of over de bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland, in het voorjaar. Je bepaalt zelf waar je naartoe fietst en hoelang je onderweg wil zijn. Tel gerust een uurtje op bij de verwachte fietsduur, want langs de fietspaden kom je allerlei bijzondere plekjes tegen.
 Op de rand van land en water ... Foto: Stijn Hoekstra

3. Sleep een parel in de wacht

Voor bijzondere natuurparels download je in de Zeeland-app zogenaamde parelroutes. Parelroutes zijn interactieve wandelroutes van maximaal vijf kilometer, en daardoor geschikt voor het hele gezin. Onderweg bekijk je filmpjes over de omgeving en beantwoord je vragen. Met de letters die je daarmee verdient kun je aan het eind van de wandeling een beloning in de wacht slepen. 
 Deze toren blijft een markant herkenningspunt van Domburg. Foto: Marion Schellekens

4. Zoek de drukte op

Middelburg – de hoofdstad van Zeeland – ligt op slechts twintig minuten rijden van de Campspace van Joel. In de historische binnenstad vind je ruim 1100 rijksmonumenten. Verder barst het centrum uit zijn voegen van de restaurants, terrassen, kleine boetiekjes en toffe winkels. Lekker voor de afwisseling! Als je toch in de buurt bent, een must.
 Dwaal door de historische binnenstad van Middelburg. Foto: Djedj

Deze stadsgids is samengesteld met dank aan Honeyguide