Arnhem

'460234' door Zandkorrel '460234' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Molen

Zandkorrel

Mijn favoriete museum in Nederland is het Openluchtmuseum in Arnhem. Ik kom er al sinds mijn derde, bijna elk jaar, dus ik heb het park door de jaren heen zien groeien. Het voelt altijd een beetje als 'van mij'. Op de een of andere manier heb ik er niet eens heel veel foto's van, maar deze vind ik zelf altijd wel mooi. Het was een mooie zonnige herfstdag, maar wel een met heel dreigende luchten, waarbij het zonlicht een mooi effect gaf. Het bleef gelukkig een beetje bij dreigen, we hebben slechts een paar druppeltjes gehad, maar zo zag het er niet uit!

'520138' door hansdewildt '520138' door hansdewildt

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Station !

hansdewildt

Station Arnhem is af en het is een bijzonder station geworden, met de aankomst- en vertrekhal als stralend middelpunt. Haast on-Nederlands zou je kunnen zeggen, door zijn vloeiende vormen. Een kunststukje van architect Ben van Berkel dat internationaal interesse wekt. De hal oogt als een overweldigende draaikolk van verdiepingen die in een vloeiende beweging op elkaar aansluiten. In het oog van de draaikolk bevindt zich een enkele pilaar, die zich vanuit de vloer opricht, openvouwt en overgaat in het dak. Als een ballerina die een pirouette maakt: licht, vloeiend en sprankelend. Weer eens een mooi stukje architectuur uit eigen land !

'234529' door seb86 '234529' door seb86

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Sunset Nijmegen

seb86

Een foto bij terug komst vanuit de Ooi, ondergaande zon bij de Nijmeegse waalbrug. Het meer was bevroren gezien de winterperiode, deze foto is rond eind december 2009 genomen.

'489649' door Zandkorrel '489649' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Grote kleurplaat

Zandkorrel

Dit jongetje fotografeerde ik vorig jaar zomer tijdens het Streetpaintingfestival in Arnhem. Kunstenaars maken dan prachtige 3D tekeningen op straat. Deze tekening was gemaakt door studenten van de kunstacadamie Artez en was, anders dan de andere tekeningen, interactief. Kinderen mochten namelijk de vakjes inkleuren van deze megagrote kleurplaat. Dit jongetje ging er helemaal in op. Dit jaar is het festival van 9-12 juli, gratis toegankelijk in het centrum van Arnhem.

'292199' door herman m '292199' door herman m

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Exoot

herman m

Deze mandarijneend heb ik gefotografeerd in Park Sonsbeek te Arnhem. De eend is van oorsprong een Aziatische vogel die zijn nest maakt in verlaten spechtennesten op grote hoogte. Mandarijneenden worden al enige honderden jaren gehouden als sierwatervogel. Als exoot komt de mandarijneend plaatselijk voor in enkele Westeuropese landen. Het eerste broedgeval in het wild van deze fraaie eend werd vastgesteld in 1964, in de duinen bij Wassenaar. Nadien waren er meer broedgevallen in parken om Den Haag en later in de jaren 1960 ook in Gelderland aan de IJssel bij Heerde. In de loop van de jaren 1970 breidde de soort zich uit naar de buurt van Arnhem. In laatstgenoemd gebied is het aantal losse waarnemingen in een reeks van jaren goed bijgehouden. Hieruit blijkt dat rond het jaar 2000 dit aantal opliep tot meer dan 500. Na een winter met een periode van strenge vorst daalt het aantal meestal.

'429902' door silly '429902' door silly

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Zondag soepdag!

silly

Gisteren was een heerlijke dag om eropuit te gaan richting het openluchtmuseum in Arnhem.Het museum ligt in een prachtig park aan de rand van de gezellige stad Arnhem. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze u met hun verhalen.Deze dame was net groentesoep aan het maken voor vandaag.

'507608' door reysigers '507608' door reysigers

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Helemaal van chocolad

reysigers

Het World Living Statues werd gehouden in Arnhem. Uit tientallen landen vanuit de hele wereld waren de allerbeste living statues na een strenge selectie ingevlogen om hun kunsten te tonen. Uit deze statues werd de Wereldkampioen gekozen. Dit is een jaarlijks terug komend festival. Deze dames proeft helemaal naar chocolade

'483957' door Zandkorrel '483957' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Draak

Zandkorrel

Op dit moment kun je in Burgers'Zoo in Arnhem genieten van het China Light Festival. Het pronkstuk is uiteraard de draak, maar er is veel meer leuks te zien. Je kunt nog tot en met 1 maart terecht, steeds van 18.00 tot 21.00 uur. Echt de moeite waard!

'507433' door reysigers '507433' door reysigers

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Eerst mijn dorst...le

reysigers

Gisteren werd het festival, "World Living Statues" gehouden in Arnhen. Uit tientallen landen vanuit de hele wereld waren de allerbeste living statues na een strenge selectie ingevlogen om hun kunsten te tonen. Uit deze statues werd de Wereldkampioen gekozen. Dit meisje stond voordat ze de straat op ging even een frisje te drinken in de grote kerk.

'553127' door RoyanvanVelse '553127' door RoyanvanVelse

NederlandArnhem

NederlandArnhem

010 en 020

RoyanvanVelse

De Amsterdamse Westerstraat met een tram van de RET. In het Arnhemse Openluchtmuseum kan het. Heel Nederland door de eeuwen heen wordt hier vertegenwoordigd in een park met een oppervlakte van 44 hectare. Aan een dag heb je niet genoeg. Er is zoveel te zien en te doen!

'339313' door TravelGoom '339313' door TravelGoom

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Zwarte Piet

TravelGoom

Een echte zwarte Piet tijdens het World Statues festival in Arnhem. Knap gedaan om elke 2 minuten van pose te wisselen en toch de enthousiaste lach te houden.

'416012' door Moraimavdf '416012' door Moraimavdf

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Mix #02

Moraimavdf

Toen ik dit meisje in de kantine van voetbal zag, heb ik haar gevraagd of ik een foto van haar kon nemen. Ze keek naar mij en lachtte. Ze zei ja. Ik denk dat ze deze vraag al wel vaker had gehad. Eén van haar ouders was Surinaams, en de ander Nederlands.

'75728' door GrietBuis '75728' door GrietBuis

NederlandArnhem

NederlandArnhem

In de schaduw.

GrietBuis

Dit duo lag in de schaduw de wereld te aanschouwen.

'483017' door Zandkorrel '483017' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Tropisch carnaval

Zandkorrel

Van clowns en boerenkielen houd ik niet zo, geef mij maar de tropische variant van het carnaval. Jarenlang was er in Arnhem zo'n prachtige optocht, Rio aan de Rijn. Helaas is het er niet meer, maar gelukkig heb ik nog wat mooie foto's. Deze dame met haar gele pruik vind ik goed passen bij het zonnige weer van vandaag.

'454766' door TravelGoom '454766' door TravelGoom

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Sonsbeek

TravelGoom

De 'grote' waterval in Park Sonsbeek. Een van de must-see's in het enorme park nabij het centrum van Arnhem. Ik was er nog niet eerder geweest en was verbaasd over de grootte en veelzijdigheid.

'502316' door Zandkorrel '502316' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Levend koraal

Zandkorrel

Gisteren heb ik een jarenlange wens waargemaakt: een bezoek gebracht achter de schermen van de Ocean in Burgers' Zoo! Prachtige ervaring, je ziet alle machinerie achter het geheel, kunt van bovenaf het haaienbassin inkijken (toch ook een beetje griezelig) en je ziet het bassin waarin levend koraal groeit. Die laatste is zichtbaar op de foto, je kijkt mee met de vele lampen die het water beschijnen. Wil je ook? Dat kan nog elke zaterdag in augustus van dit jaar, inschrijven via de website van Burgers'.

'438516' door reysigers '438516' door reysigers

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Dagje openluchtmuseum

reysigers

Dagje openluchtmuseum. Het was alweer enkele jaren dat ik daar een bezoek aan gebracht had. Reden om weer eens te gaan. Er is inmiddels weer veel veranderd, maar zeker de moeite waard weer.

'215477' door Rianneboots '215477' door Rianneboots

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Arnhem in het wit

Rianneboots

Alles in een omhulsel van wit ijs. De zon komt op, het is tijd om op mijn fiets te stappen en met mijn camera te genieten van de 'witte stad' Arnhem.

'334762' door TravelGoom '334762' door TravelGoom

NederlandArnhem

NederlandArnhem

De Bol

TravelGoom

Een verlegen glimlach van een meisje op het Worldstatues-festival in Arnhem. Ze houdt de bol vast die een aardige heks zojuist heeft aangereikt. De heks zelf is nog in de bol te zien.

'488096' door Zandkorrel '488096' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Tulpen

Zandkorrel

De tulp is natuurlijk voor buitenlanders hét symbool voor Nederland. Gisteren op de markt in Arnhem waren een paar toeristen druk bezig de bloemenkraam te fotograferen. Ik heb hun voorbeeld maar gevolgd! Prettige Pasen allemaal!

'500836' door Zandkorrel '500836' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Dagpauwoog

Zandkorrel

Ik was vandaag even in park Presikhaaf in Arnhem en daar heb je een insectentuin. Daar trof ik deze prachtige dagpauwoog. Het is me nog niet eerder gelukt om er een op de foto te krijgen, dus ik was er blij mee!

'537384' door Zandkorrel '537384' door Zandkorrel

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Heide landschap

Zandkorrel

Het mooiste landschap in Nederland vind ik de Posbank. En zeker in het jaargetijde (nu!) dat de heide in bloei staat en alles paars kleurt.

'543532' door trudyvermeij '543532' door trudyvermeij

NederlandArnhem

NederlandArnhem

Herfstkleuren

trudyvermeij

Dit is de laan richting het Kasteel van Doorwerth, door de herfstkleuren een prachtige weg. Het Kasteel van Doorwerth is overigens ook zeker een bezoek waard; het kasteel heeft een lange geschiedenis van verwaarlozing tot verwoesting en verschillende keren weer opgeknapt!