Amsterdam

'314524' door kimberleyjekel '314524' door kimberleyjekel

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Zeven bruggen...regul

kimberleyjekel

Reguliersgracht - De Zeven Bruggen, in Amsterdam. Deze bruggen zijn in rechte lijn gebouwd. De reguliersgracht heeft zijn naam te danken aan het reguliersklooster en kreeg de naam in het jaar 1909.

'409247' door enroute2 '409247' door enroute2

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Bewoners van Nias

enroute2

De Nederlandse wetenschapper J.P. Kleiweg de Zwaan deed begin 20ste eeuw onderzoek naar fysieke kenmerken van mensenrassen. Op het eiland Nias in toenmalig Nederlands-Indië bracht hij een groep levende mannen in beeld door gips op hun gezichten aan te brengen. De gipsmallen werden naar Nederland gebracht om er deze levensechte afgietsels van te maken. Voor antropologen belichaamden deze gezichtsmaskers de ‘rassen’ van Nias. De 42 maskers zijn te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. (bron: rijksmuseum.nl)

'483741' door vulture1960 '483741' door vulture1960

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Straatfotografie nr 6

vulture1960

Miek de Haas introduceerde een mooie serie straatfotograie met het thema wachten., Ik neem het stokje van haar over. Als je dit soort foto wil maken dan geef ik je hier een tip. Wij gaan altijd mijn zoon ophalen na zijn lange buitenlandse reis. Maar wij gaan altijd veel vroeger. Dan kun je op schiphol lekker mensen kijken . Veel emoties bij de aankomst of vertrek! En dab plaatjes schieten op Schiphol van wachtende mensen. Er zijn er genoeg. Deze mijnheer heft een boek gekocht in een van de bookshops, in het engels, neemt er een bietje bij en geniet van zijn favoriete muziek

'484429' door noiram '484429' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Gezichten van Nias

noiram

Opvallend kunstwerk op de afdeling 20ste Eeuw in het Rijksmuseum, deze verzameling gipshoofden. Deze zijn na 1910 gemaakt door de Nederlandse arts en wetenschapper J.P. Kleiweg de Zwaan. Hij had een grote belangstelling en liefde voor Nederlands-Indië. Hij deed er destijds onderzoek naar fysieke kenmerken van mensenrassen. Op het eiland Nias in toenmalig Nederlands-Indië zocht hij een groep levende mannen bij elkaar en door gips op hun gezicht aan te brengen maakte hij een afdruk van hun typische gezichten. De gipsmallen werden naar Nederland gebracht om er deze levensechte afgietsels van te maken. Voor de antropologen belichaamden deze maskers de 'rassen' van Nias.

'382848' door Floydian '382848' door Floydian

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Magere Brug en Theate

Floydian

Gisteren Rotterdam, maar voordat ik klachten krijg uit 020, vandaag dan maar een Amsterdam, 200 km van huis, maar ook hier een leuke dag gehad! De Magere Brug, een must see en natuurlijk om vast te leggen op de gevoelige sensor. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 70-200mm 2.8L IS USM Exposure; 90 sec Aperture; f16 Filter; none ISO; 100 RAW

'456778' door ejbaaijens '456778' door ejbaaijens

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Wandeling langs...gra

ejbaaijens

Een wandeling langs de grachten van Amsterdam is ook al leuk zonder het licht festival. Leuk om wat te oefenen met het maken van avondfoto's.

'553678' door RichardReuser '553678' door RichardReuser

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam in de...nac

RichardReuser

Amsterdam is voor iedereen wel bekend. Vraag je aan een willekeurige buitenlander naar Nederland dan krijg je maar 1 naam "Amsterdam". Amsterdam heeft veel mooie plekken, m.n. de mooie huizen in oud Hollandse stijl met de mooie grachten spreken mij erg aan. Gewoon eens op een winterdag lekker door Amsterdam struinen, camera mee en genieten.

'462256' door noiram '462256' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Voorhal Rijksmuseum

noiram

De Voorhal in het Rijksmuseum is bij de renovatie voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm teruggebracht. Het is een enorme ruimte met een ingelegde mozaïekvloer, wanden vol geschilderde scènes en gebrandschilderde ramen. Hoog daarboven bevindt zich een druk gedecoreerd gewelvenplafond. De Voorhal en de Eregalerij vormen samen de ruggengraat van het gebouw. Een kunstwerk op zich!

'488915' door Rhodaxx '488915' door Rhodaxx

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Tulpen in Amsterdam

Rhodaxx

Ga eens van het gebaande pad En neem het gratis pontje naar de overkant van de stad Je komt dan in Amsterdam Noord En zal merken dat het je bekoort Zeg de binnenstad bye, bye en breng een bezoek aan het Eye De tulpen in mij zijn niet te koop maar je kunt ze bewonderen bij de bioscoop Veel dank, Zwarte Joop!

'488898' door corriedewinter '488898' door corriedewinter

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Kijk eens omhoog bij.

corriedewinter

Het centraal station in Amsterdam is weer een paleis voor de reiziger geworden, de verbouwingen zijn praktisch klaar. Het station is het ontwerp van de beroemde architect P J H Cuypers, die ook het Rijksmuseum ontwierp. Er was nog een architect betrokken bij het project: A.L. van Gendt hield zich bezich met de constructie. De bouw duurde 8 jaar, van 1881-1889. Hier zie je goed dat Kuypers het station zag als poort waardoor de moderne reiziger de stad betreedt. De voorgevel lijkt wel erg op een stadspoort met torens. Natuurlijk moesten de decoraties de het belang van de spoorwegen voor handel, verkeer en nijverheid verbeelden. Als uitgangspunt van het decoratieschema fungeert het stadswapen van Amsterdam bovenin de gevel, met daaromheen de wapens van veertien handelssteden waarmee Amsterdam per spoor verbonden was. Daaronder zie je de volkeren van de wereld die met hun producten eer betonen aan de Amsterdamse stedenmaagd. Dit thema vind je ook op het Amsterdamse stadhuis terug. Kijk dus eens omhoog als je uit het station komt, maar ga eerst eens koffie drinken in Grand Café eerste klas op perron 2b. Als je binnenkomt stap je terug in de tijd, vooral de hoge ruimte valt op. Een prachtig begin van een dagje Amsterdam. De eetkamer is te huur als vergaderruimte voor maximaal 32 personen, maar uit eigen ervaring weet ik dat er ook 44 mensen in kunnen.

'453057' door Peerderik '453057' door Peerderik

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Rainy night in...Amst

Peerderik

Af en toe een dagje Amsterdam is altijd leuk, vind ik. Het was de hele dag aardig weer geweest, toen het onderweg naar het C.S. begon te regenen.Genoeg sfeer voor een avondfoto vond ik. Volgens mij was dit in de buurt van de Oude Kerk.

'491611' door noiram '491611' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Wandelen langs de...A

noiram

Gewoon maar rondwandelen door Amsterdam, je laten verrassen door wat je dan allemaal tegenkomt. Zoals hier langs de Amstel het "tuintje" behorend bij een kleine woonark. Dat vind ik het allerleukste aan Amsterdam, in mijn eentje, zonder vast doel en dan iedere keer een ander gedeelte van de stad!

'460428' door noiram '460428' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

IJsbaan..

noiram

Het weer was verschrikkelijk gisteren...de prachtig aangelegde ijsbaan op het Museumplein lag er verlaten bij... Maar wat een leuke Hollandse wintersfeer is hier gecreeerd! De sponsor lijkt me duidelijk..

'482879' door Peerderik '482879' door Peerderik

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

De Zeedijk

Peerderik

Een van de mooiste stukjes Amsterdam is de Zeedijk, vind ik. Hier kijk je vanaf de Oudezijds Voorburgwal, ter hoogte van 'Het Wapen van Riga', over het water. Het Wapen van Riga, overigens, doet sinds 1951 dienst als het goodwillcentrum van het Leger des Heils.

'462567' door noiram '462567' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Mooi appartementje..!

noiram

Dat is lekker wonen zo, in een knus appartementje aan het Singel, iets voorbij het Rijksmuseum. In vroeger jaren was dit het optrekje van een rijke familie, nu opgedeeld in kleinere wooneenheden.

'501194' door Lyske1980 '501194' door Lyske1980

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Flevopark

Lyske1980

Het Flevopark vind ik één van de fijnste parken in Amsterdam, en het is maar 10 min. lopen vanaf m'n huis. Het is er één en al rust en de natuur is er prachtig. Meestal fiets ik er 's ochtends even doorheen als ik naar m'n werk ga, ik word er altijd heel blij van!

'483300' door noiram '483300' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Centraal Station

noiram

Het Centraal Staion te Amsterdam, op een regenachtige avond. In 1875 kregen de architecten P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt de opdracht om het stationsgebouw te ontwerpen. Het gebouw is duidelijk in de stijl van Cuypers’ andere bekende Amsterdamse ontwerp, het Rijksmuseum, opgetrokken. Rijkelijk versierd met ornamenten en natuursteen. De torentjes zijn ook bijna gelijk!

'494597' door noiram '494597' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Kunst op straat

noiram

De Hemonylaan in het stadsdeel Zuid was tot vorig jaar een vervallen, rommelige en duistere straat. Tot kunstenaar Hugo Kraakman de opdracht kreeg van de stadsdeelraad om de blinde muren en poorten te voorzien van zijn kunst. Dit geeft de straat een heel ander aanzien, echt de moeite waard om er eens doorheen te lopen!

'488912' door noiram '488912' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Damrak

noiram

Een heerlijke dag Amsterdam eindigt hier laat in de middag met zicht op het Damrak. Ik loop vanuit het oude centrum naar het station, weer vol nieuwe ervaringen en nieuwe plekjes waar ik geen weet van had...deze serie begint dus eigenlijk met de laatste foto.. De zon schijnt nog volop in het water van het Damrak en op de achterkant van de panden van de Warmoesstraat.

'493222' door JMoerkens '493222' door JMoerkens

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Kleurrijke 'Dame' in.

JMoerkens

Wanneer ik op reis ben en ineens op een evenement beland, geeft dat altijd een extra dimensie. Of dat nu een crematieritueel in Thailand is, of de Paasparade in New York. Soms probeer ik Nederlandse evenementen ook te bekijken door de ogen van een buitenlandse reiziger. Hoe indrukwekkend moet de jaarlijkse Canal Parade wel niet zijn wanneer je hier in Nederland op reis bent?! De prachtige grachtenpanden als decor, de vele boten, de uitzinnige mensenmassa, en natuurlijk alle kleurrijke en markante figuren die te zien zijn. Ik kijk er zelfs als Nederlander al mijn ogen uit, en het is natuurlijk ook een mooi statement wat Nederland er mee maakt. Vandaar vandaag eens een kleurrijk portret van deze opvallende 'dame'. Meteen een knipoog naar de kleurrijke en opvallende show die het Eurovisie Songfestival elk jaar is, waarin onze Trijntje vanavond haar kunstje zal vertonen.

'460820' door noiram '460820' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Light Festival

noiram

Het Amsterdam light Festival is nu weer zo'n beetje voorbij, ik heb er niks van gezien.. Maar gewoon het vallen van de avond, nabij het Centraal Station, tijdens een regenbui levert sowieso een kleurrijk lichtfestival op!

'489409' door noiram '489409' door noiram

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Cuypersbibliotheek...

noiram

De tentoonstelling Late Rembrandt was geweldig ...ook nam ik de gelegenheid om daarna een kijkje te nemen in de gerestaureerde bibliotheek van het Rijksmuseum..die was ik de vorige keer vergeten! Het is een van de indrukwekkendste ruimtes in het door Pierre Cuypers ontworpen Rijksmuseum in Amsterdam! Een gietijzeren wenteltrap geeft toegang tot vier galerijen; licht valt binnen door het matglas van een dakstoel. De ruimte is vrij toegankelijk, je kunt er naslag doen en naast diverse computers heb je de beschikking over 250.000 boektitels, 3.350 tijdschrifttitels en 60.000 veilingcatalogi , het is de omvangrijkste kunsthistorische bibliotheek in Nederland. Een mooi overzicht heb je vanaf het balkon, bereikbaar vanaf de eerste etage vlakbij de eregalerij, waar onder meer de Nachtwacht hangt.

'457443' door ejbaaijens '457443' door ejbaaijens

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Merry Christmas

ejbaaijens

Deze foto gemaakt vorig jaar op de Kalverstraat in Amsterdam. Vandaag kon je er over de hoofden lopen, maar vorig jaar hoorde ik toepasselijk gezang: I wish you a merry Christmas I wish you a merry Christmas I wish you a merry Christmas and a happy New Year !

'264188' door ruudblok '264188' door ruudblok

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

De architectuur van d

ruudblok

Kijk op de munttoren met aan de rechterzijde de bloemenmarkt We staan hier op de brug van het Singel die rond 1428 werd gegraven. De munttoren ook wel de munt genoemd was een stadspoort uit de middeleeuwen. Verder zien we de beroemde grachtenhuizen met als kenmerk smal en diep want iedere koopman woonde graag aan zo'n gracht. Dan kon hij de zolder van zijn huis gebruiken als pakhuis voor zijn waren. Rijke kooplieden en regenten (mannen die een belangrijke baan in de stad hadden) bouwden hier hun deftige huizen met hoge ramen, kamers als zalen en achter de woning tuinen met bomen, rozen en marmeren beelden. De huizen kregen mooie geveltoppen: trapgevels, halsgevels en tuitgevels, versierd met krullen en slingers van natuursteen