De nachttrein is terug: instappen in Amsterdam, wakker worden in Wenen image

De nachttrein is terug: instappen in Amsterdam, wakker worden in Wenen

Al langer zin om een citytrip naar het klassieke Wenen te maken, maar wil je liever niet vliegen of vind je de treinreis te veel gedoe? Dan komt het goed uit dat eind 2020 er weer een rechtstreekse nachttrein rijdt tussen Amsterdam en de Oostenrijkse hoofdstad.


Vanaf eind 2020 rijdt de nachttrein weer tussen Nederland en Oostenrijk, zo melden de NS en staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven. De NS en de ÖBB (Oostenrijks spoorwegbedrijf) gaan in samenwerking de reizen verzorgen. Er wordt de komende jaren 6,7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de trein, die dagelijks gaat rijden van Amsterdam naar München, Innsbruck en eindbestemming Wenen. In Nederland kunnen reizigers ook in Utrecht en Arnhem instappen. Reizigers die naar Wenen willen, moeten nu eerst nog overstappen in Düsseldorf. Er zal ook een lijn komen tussen de Belgische hoofdstad Brussel en Wenen.
 

Op steeds meer bestemmingen tot zo'n 700 kilometer is de trein al de beste keuze


Duurzaam alternatief

De nachttrein biedt een duurzaam alternatief voor een vliegreis naar Wenen, zegt NS-directeur Roger van Boxtel. 'De nachttrein heeft nog een steuntje in de rug nodig, maar ik weet zeker dat reizigers het gaan waarderen. Op steeds meer bestemmingen tot zo’n 700 kilometer is de trein al de beste keuze.'

De trein zal zo’n veertien uur over de rit doen – je vertrekt uit Amsterdam aan het begin van de avond en kom in de ochtend in Wenen aan. Voor een ticket kun je zelf het niveau van luxe bepalen; er zijn zit-, lig- en slaapwagons. Wanneer je echt luxe wilt, kun je een coupé boeken met een privébadkamer. De prijzen voor een ticket starten vanaf 29 euro. Details over de dienstregeling zullen vermoedelijk de komende maanden bekendgemaakt worden. Wij houden een weekendje vrij voor een bezoekje aan de Oostenrijkse hoofdstad! Jullie? 


Meer lezen over reizen met de trein?

 Columbus Travel-editie 84 staat in het teken van duurzaam reizen, inclusief een special over treinreizen in Europa.

 

Hoofdafbeelding: Peter Domatsch, Rhaetische Bahn