Skadar-meer NP

Vanaf de Montenegrijnse kust bij Petrovac (bijna Albanie) ben je in no time bij het Skadar meer dat in beide landen ligt. Mooi om vanaf een bootje te bekijken, dat doen de meeste mensen. Er loopt ook een slingerpad, met een lengte van zo'n 35 kilometer. Een wandeling of fietstocht is ook een alternatief.

Informatie over Skadar-meer NP

Beste foto's & tips van Skadar-meer NP

'522959' door RonMessing '522959' door RonMessing

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

Uitloper Skadar meer.

RonMessing

Vanaf de Montenegrijnse kust bij Petrovac (bijna Albanie) ben je in no time bij het Skadar meer dat in beide landen ligt. Mooi om vanaf een bootje te bekijken, dat doen de meeste mensen. Wij kozen ervoor om ook de ruim 35 kilometer slingerpad (weg wil ik het niet noemen) richting Sindon te rijden om een blik van bovenaf te kunnen werpen. Een kleine 1,5 uur verder bleek dat de moeite meer dan waard. Maar dan nog "even" terug. Ik kreeg mijn vrouw niet zover dat ze dezelfde "weg" toestond dus het werd een ommetje, de alternatieve weggetjes hadden in ieder geval een nummer.

'523508' door RonMessing '523508' door RonMessing

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

Montenegro Sindon...h

RonMessing

Skindon aan de uiterste uitloper van het Skadar meer. Hartje zomer, ja er is was toerischtische activiteit, maar meer dan een verdwaalde wandelaar/fietser/automobilist kom je er nauwelijks tegen. Van hieruit kun je ook met een bootje via de met waterlelies bezaaide rivier richting het meer varen. Deze plaats licht een kleine 25 kilometer van de echte bewoonde wereld af, waar het enorm druk is, de tegenstellingen zijn groot. Dit soort stekkies bevallen ons 100x beter dan de drukte

'546416' door lsteentjes '546416' door lsteentjes

MontenegroSkadar-meer NP

MontenegroSkadar-meer NP

U-bocht in het meer..

lsteentjes

Het meer van Skadar is sinds 1983 een Nationaal Park waar veel vogel- en vissoorten leven en ook bijvoorbeeld de otter. Er zijn twee bezoekerscentra en vanaf verschillende dorpen kunnen boottochten gemaakt worden. In het noorden bevindt zich het uitzichtpunt waar je deze u-bocht goed kunt bekijken.

Laat kaart zien