Monaco - Ville beste reistijd

Het weer in Monaco - Ville - Ville

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Monaco - Ville - Ville te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Monaco - Ville - Ville? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Monaco - Ville - Ville

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Monaco - Ville:De beste reistijd voor Monaco - Ville is mei, juni en september. Met driehonderd zonnige dagen per jaar kun je bijna niet fout zitten in Monaco - Ville. De herfst is een mooie tijd om naar Monaco - Ville te gaan. De zee is dan lekker warm, de luchten helderblauw en het weer zachtwarm. De lente kan zeker niet achterblijven en is ook een bezoekje waard, maar houd er wel rekening mee dat in de laatste week van mei de Formule 1-races van Monaco - Ville worden gereden en je niet rustig je gang kunt gaan, tenzij je voor de races komt natuurlijk.


Reisadvies
Voor Monaco - Ville geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
24 t/m 27 mei F1 Grand Prix, 19 november Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Monaco - Ville

Beste foto's & tips van Monaco - Ville

'242956' door Fransvdg '242956' door Fransvdg

MonacoMonaco - Ville

MonacoMonaco - Ville

Grimaldi paleis

Fransvdg

Dit is het paleis van de familie Grimaldi, dus van de huidige prins van Monaco, Albert. Het is een bezoek meer dan waard. Je kunt binnen een individuele audio-rondleiding maken. Om twaalf uur is de aflossing van de wacht en er is ook nog een uitgebreide Napoleon-verzameling te zien in een ander deel van het paleis. Allemaal leuk!

'422217' door PleunGroeneveld '422217' door PleunGroeneveld

MonacoMonaco - Ville

MonacoMonaco - Ville

Spiegelbol

PleunGroeneveld

Deze spiegelbol heb ik in Monaco gezien in de buurt van het casino. Wie de bol heeft ontworpen daar ben ik niet achtergekomen. Ik vond het wel een leuk foto object.

'96453' door AngieV '96453' door AngieV

MonacoMonaco - Ville

MonacoMonaco - Ville

Lekker zwemmen

AngieV

Het beroemde zwembad midden in Monaco-Stad. Ik dacht dat het er eigenlijk meer voor de show lag, maar zelfs op een doordeweekse dag was het er nog behoorlijk druk. Je moet het echter niet erg vinden om behoorlijk te kijk te liggen/zwemmen.

Laat kaart zien