Zuid Moldavie

Het zuidoosten en zuiden van Zuid-Moldavië grenst aan Oerkaïne. In het zuidwesten deelt het land een grens met Roemenië. De meeste bezienswaardigheden van Zuid Moldavie bevinden zich in het centrale deel van het land. In het zuiden kom je vooral traditionele dorpjes tegen.

Informatie over Zuid Moldavie

Beste foto's & tips van Zuid Moldavie

'283645' door herman m '283645' door herman m

MoldaviëZuid Moldavie

MoldaviëZuid Moldavie

Armoede

herman m

Deze foto is genomen in Besalma, een dorpje in de onafhankelijke zuidelijke regio Gagauzië. De foto geeft een beeld van de armoedige omstandigheden van het platteland van Moldavië, vergeleken met bijvoorbeeld de betrekkelijke luxe in de hoofdstad Chisinau. Verder is hier goed de slechte staat van het wegdek buiten de hoofdwegenstructuur te zien. Verderop lopen enkele mensen, die waarschijnlijk in het dorpscentrum inkopen hebben gedaan. In de omgeving van Besalma is teelt van tabak een belangrijke bron van bestaan. Ook hier zijn we geen enkele toerist tegengekomen tijdens onze trip.

'285142' door JannavEek '285142' door JannavEek

MoldaviëZuid Moldavie

MoldaviëZuid Moldavie

Voorjaar in Moldavië

JannavEek

Bij mijn aankomst in Moldavië ziet alles er grauw, troosteloos uit, een gestrenge Sovjet sfeer, bijna deprimerend. Maar dit verandert snel wanneer ik de mensen spreek en leer kennen. Zij zijn gastvrij, opgewekt, dragen kleuren en ook veel van de oudere huizen zijn in een opvallende kleur geschilderd. Het voorjaar begint tijdens mijn verblijf ook door te breken. Er komt kleur in het landschap -bloemen- zodat mijn indruk snel verandert in een positieve. Dit is een 80+ vrouw die alleen woont en haar huisje en erf keurig in orde heeft. Ook werkt ze dagelijks op haar landje en leeft grotendeels zelfvoorzienend.

'416776' door JannavEek '416776' door JannavEek

MoldaviëZuid Moldavie

MoldaviëZuid Moldavie

Craciun fericit si un

JannavEek

*Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar* in Roemeens, de taal van de Moldaviërs, aan wie ik deze wens richt. De foto is gemaakt in een orthodoxe kerk in Chisinau (had nog een ietsje rechtgetrokken kunnen worden). Ik wens alle reisreporters en Columbus-mensen het beste voor 2014. Heb een mooi reis- en fotojaar !

Laat kaart zien