Chisinau

De groene hoofdstad van Chisinau ligt aan de oevers van de Byk-rivier. Het mag dan wel de hoofdstad zijn, het ziet er meer uit als een provinciaal stadje. Een aantal statige gebouwen en kathedralen zijn in de Tweede Wereldoorlog gespaard, ze staan nu zij aan zij met grijze Stalin-kolossen.

Informatie over Chisinau

Beste foto's & tips van Chisinau

'508265' door Fransvdg '508265' door Fransvdg

MoldaviëChisinau

MoldaviëChisinau

Kaas te koop

Fransvdg

Als Alkmaarse Kaaskop kom je in het buitenland vaak voor leuke verrassingen te staan. Er zijn nog steeds kaassoorten die ik niet ken. Zoals hier bij deze mevrouw in Chisinau. Zulke kaas zie je bij ons op de Kaasmarkt niet. Maar lekker is het wel.

'458581' door Fransvdg '458581' door Fransvdg

MoldaviëChisinau

MoldaviëChisinau

One flew over the...c

Fransvdg

De film One flew over the Cuckoo's Nest werd in 1975 geregisseerd door Miloš Forman. Het is een aanklacht over misstanden in de psychiatrie. Als ik naar deze foto in een park van Chisinau kijk, denk ik dat daar ook wel een paar mensen zitten die vakkundige geestelijke steun heel goed kunnen gebruiken.

'503420' door JannavEek '503420' door JannavEek

MoldaviëChisinau

MoldaviëChisinau

De filosoof

JannavEek

Als ik iemand in een cafeetje bij een beker koffie zo volledig in een boek verdiept zie wil ik wel weten wat hij leest. En als het dan Eseur (Roemeens voor Essays) van Ralph Waldo Emerson is, dan ben ik helemaal geboeid. De man keek niet op uit zijn boek tijdens mijn aandacht en fotograferen, en zijn koffie zal wel koud zijn geworden.

Laat kaart zien