Gozo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De kliffen van Ta'Cenc

Gozo,
Malta


Gozo is een zeer klein eiland van 7 bij 10 km, maar er is toch heel veel te zien. Bij het plaatsje Sannat in het zuiden vindt je de kliffen van Ta'Cenc. Ze zijn groots, zowel in hoogte (150 meter) als lengte, je kunt de enormiteit afzien aan het oude fort wat er op staat.

Deze kliffen moeten de broedplaats zijn geweest van de beroemde Maltezer Falcon die nu helaas niet meer voorkomt op Gozo of Malta. Ook gaat het verhaal dat de locals zich vroeger met touwen langs de kliffen lieten afzakken om te gaan vissen. Verder vindt je hier een dolmen uit de steentijd en je kunt nog door naar het kleine kustplaatsje Mgarr ix-Xini, wat alleen vanwege deze prachtige naam al de moeite is.

De weg naar de kliffen is nergens aangegeven, Rijdt vanuit Sannat richting Mgarr ix-Xini en stop gewoon halverwege langs de smalle weg, er staan geen bordjes met "Ta'Cenc kliffen" er op. Loop vanaf dit weggetje richting de kliffen, het is gewoon even zoeken totdat je ineens op de rand staat na ongeveer een half uur. Er was hier werkelijk geen toerist te bekennen, dus geen enkel signaal dat je ergens gearriveerd bent.
Wel goed voor je uit blijven kijken dus :O)