Skopje

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Eye-bridge

Skopje,
Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)


De "Eyebridge" die in juni 2013 werd gelanceerd, is een voetgangersbrug die direct naast de Stenen Brug is gebouwd en de kade verbindt met het Archeologisch Museum en het Grondwettelijk Hof.De echte naam van deze brug is "Brug der beschavingen in Macedonië"
Het heeft de bijnaam de "Eyebridge" omdat het centrum is ontworpen als een oog met de fontein. Er zijn 28 beelden op de brug naast de fontein.
Twee jaar later brachten de media problemen aan de orde over de brug nadat uit bewijsmateriaal bleek dat de marmeren balustrade was gebarsten. Daarvoor, terwijl het werd gebouwd, liepen de fundamenten onder water. Experts hebben ernstige technische tekortkomingen en tekortkomingen in het ontwerp van de brug aangegeven en waarschuwen dat de statica in de toekomst in gevaar kan komen. (bron:skopje2014)

De standbeelden zijn een gevolg van het herontwikkelingsproject ‘Skopje 2014’. Een miljoenenproject dat de hoofdstad moest veranderen in een aantrekkelijke toeristische bestemming. Noord-Macedonië heeft een rijke geschiedenis en dat moest de stad weerspiegelen.

Het Macedonische Archeologisch Museum is een van de oudste musea in Skopje en heel Macedonië . Het beschikt over een enorme, interessante en informatieve collectie die enkele duizenden exposities in de vorm van kunstwerken, objecten van de geschiedenis van verschillende landen en zelfs miniatuurmodellen van de steden van Macedonië omvat.(bron:nl.everaoh.com)