Rondom de Moezel

De herfstperiode is een mooi moment om naar Rondom de Moezel te gaan. Rijd daar zeker de route langs de Moezel. Daar zie je geel verkleurde wijngaarden tegen de helling. 's ochtends vroeg hangt er vaak wat mist boven de Moezel. Heel sfeervol om hier dan te zijn.

Informatie over Rondom de Moezel

Beste foto's & tips van Rondom de Moezel

'379490' door ejbaaijens '379490' door ejbaaijens

LuxemburgRondom de Moezel

LuxemburgRondom de Moezel

Wandelen in...Müllert

ejbaaijens

Zin in een romantische wandeling niet ver van Nederland? Vlakbij het gezellige plaatsje Echternach vind je het natuurgebied het Mullerthal. De Mullerthal Trail leidt over een lengte van 110 km door alle landschappelijke bijzonderheden van de regio Müllerthal- Luxemburgs klein Zwitserland. Paden gaan door bossen en weiden en gaan langs indrukwekkende kloven, bizarre rotsen en watervalletjes. Een aanrader.

'394895' door twalia '394895' door twalia

LuxemburgRondom de Moezel

LuxemburgRondom de Moezel

Moezel

twalia

Het dal langs de rivier de Moezel wordt ook wel de route du vin genoemd. Het gebied wordt namelijk gedomineerd door wijngaarden en kleine dorpjes die leven van de wijnbouw. Het is een prachtig deel van Luxemburg waar je goed kan fietsen, maar ook met de auto kan je hier goed rondrijden.

'504288' door JannavEek '504288' door JannavEek

LuxemburgRondom de Moezel

LuxemburgRondom de Moezel

The Pillars of Nation

JannavEek

Schengen is het stadje op het drielandenpunt van Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Het gaf zijn naam aan het Europese Verdrag van Schengen. Op 14 juni 1985 ondertekenden regeringsleiders van vijf landen dit verdrag aan boord van de rondvaartboot Princess Marie-Astrid aan de Esplanade aan de Moezel. Daar is nu een toeristeninformatiecentrum (links op foto). Het Verdrag is een afspraak tussen landen over hoe om te gaan met de personencontrole aan hun gemeenschappelijke grenzen. Inmiddels hebben 25 landen zich erbij aangesloten. Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het verdrag kreeg de oever van de Moezel een opknapbeurt en werd het spiksplinternieuwe Musée Européen Schengen geopend (rechts op foto). Erg de moeite waard om te bezoeken, en met goed café en terras. Daarna waren we wel even bezig met rondwandelen over de Esplanade waar diverse bezienswaardigheden staan met symbolische betekenis. Zoals een stuk van de Berlijnse muur, het Drielandenpunt, het monument ter ere van het Schengenverdrag, en (op foto) The Pillars of Nations. De Pijlers van Naties komen tot 9 meter hoog. Ze dragen bronzen sterren van de huidige landen van het Schengengebied. En de onbezette ruimte is voor landen die willen toetreden. We hadden behoorlijk zwaar weer hier, vlak na deze foto barstte een storm los. Wel heel symbolisch voor de zware druk die er momenteel rust op de Europese landsgrenzen.

Laat kaart zien