Luxemburg foto's & tips

'264457' door dannyvdm '264457' door dannyvdm

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Klein Zwitserland

dannyvdm

Een van de populairste en mooiste wandelroutes kun je lopen in Klein Zwitserland. Een mooi uitgangspunt van deze wandelroute begint in het dorpje Consdorf. Vanuit het kleine dorpje met een 18e eeuw kerkje, boerderijen en enkele cafés en restaurants, wandel je langs de rustgevende weilanden. Enkele honderden meters verder verrijzen de eerste rotswanden. Enkele rotsformaties dragen namen, zoals de Goldkaul en Goldfralay. Het Luxemburgse zandsteen is gevormd uit horizontale lagen. In de loop van vale jaren dringt in de kloven water door dat zachtere bestanddelen oplost. Hierdoor ontstaan grotere en kleinere losse brokken. Deze brokken dalen in op de lemige bosgrond. Wanneer ze omvallen ontstaan de losse brokken die te zien zijn in Klein Zwitserland. Mensen kunnen in nauwe schachten lopen. Aan de oever van de Zwarte Ernz is de Schiessentümpel te zien. Dit is een klein bruggetje die een kunstmatig watervalletje overspant. Jammer is dat dit watervalletje speciaal voor toeristen is aangelegd. Maar de prachtige natuur maakt veel goed.

'181755' door janhermens '181755' door janhermens

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Muellerthal:...Schies

janhermens

In het Müllerthal bevindt zich een waterval die populair is bij toeristen, de Schiessentümpel. In de omgeving hiervan kun je door het dal en langs de rivier wandelen. De Schiessentümpel is niet echt hoog. In feite zijn het drie kleine watervallen. De mooie boogbrug en de rotsen geven de waterval een sprookjesachtige sfeer. Door het gebied zijn veel wandelroutes uitgezet langs de vele beekjes, rotsen, kloven, natuurlijke tunnels en spelonken. Een aanrader is de wandelroute van tweeeneenhalf uur tussen de stad Echternach en het plaatsje Berdorf. zie ook: www.wageral.nl/mullerthal/mullerthal.htm

'369645' door silly '369645' door silly

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Gouden vrouw

silly

Vlakbij de kathedraal van Luxemburg bevindt zich de Gelle Fra, letterlijk vertaald “Gouden Vrouw.” Het gouden beeld van een vrouw, dat op een 21 meter hoge granieten obelisk staat, werd tijdens de bezetting door de Nazi’s weggehaald, maar staat nu als herdenkingsmonument ter herinnering aan degenen die hun leven gaven tijdens de oorlog.

'394984' door twalia '394984' door twalia

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Esch-sur-sure

twalia

Het plaatsje Esch-sur-Sure ligt ingeklemd in een lus van de rivier de Sure. Het plaatsje is heel klein, er wonen maar zo'n driehonderd mensen. Het is een schattig plaatsje dat gezien wordt als een van de meest idyllische dorpjes van Europa. Ik heb geen idee of het zo is, maar het is zeker wel de moeite van het bezoeken waard. Deze foto is gemaakt vanaf een van de omliggende groene heuvels, er loopt een pad vanuit het centrum omhoog naar het uitzichtpunt.

'458318' door jeannette '458318' door jeannette

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Oud en nieuw

jeannette

Boven de oude stad Luxemburg is op een heuvel de wijk Kirchberg gebouwd. Hier zie je een deel van een oude stadswal waar nu een museum in gehuisvest is, erachter zie je een stuk van het moderne MUDAM museum. Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en een heel mooi nieuw reisjaar in 2015!

'521445' door JMoerkens '521445' door JMoerkens

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Stijlvolle Straten in

JMoerkens

Tijdens een weekend in de Belgische Ardennen besloot ik ook naar Luxemburg-stad te rijden. En dat bleek een verrassend charmante stad! De straten zijn statig, netjes en sfeervol. Er zijn zowel Belgische, Duitse als Franse invloeden te ontdekken. De stad heeft een hoog en een laag gelegen gedeelte. Vanaf de kazematten heb je een prachtig uitzicht over het lager gelegen oudste gedeelte. De stad heeft wellicht een stijf imago, maar het is een hele leuke stad om doorheen te dwalen. En je bent er zo! Op de foto een kleurrijk straatbeeld, dit is toch niet direct wat je van Luxemburg verwacht?

'399902' door ejbaaijens '399902' door ejbaaijens

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Lovend over Luxemburg

ejbaaijens

Heb je nog geen plannen voor de herfst? Ga dan naar Luxemburg! Vorig jaar zijn wij met de auto naar Luxemburg geweest. Geweldige autoritten en wandelingen door een geel, oranje, rood geworden landschap. Stop in ieder geval vroeg in de ochtend aan de Moezel. De mist hangt boven de rivier. Langs de rivier fel geel gekleurde wijnranken. In het gebied vlakbij Echternach is een prachtig wandelgebied met vriendelijk gevormde rotsen. In Luxemburg stad heb je mooie uitzichten vanuit het dal of vanaf één van de vele bruggen..

'461971' door Fransvdg '461971' door Fransvdg

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Hoogteverschil

Fransvdg

In Luxemburg-stad is er sprake van duidelijk hoogteverschil. De rivieren zijn hier niet breed, maar de dalen wel diep. Er zijn dus meerdere mooie bruggen die er voor zorgen dat we gemakkelijk kunnen reizen. Luxemburg-stad is ook bekend door zijn stevige vestingwerken. Het kreeg ooit zelfs de bijnaam Gibraltar van het Noorden. (Dit is een gescande dia.)

'273443' door Maryann '273443' door Maryann

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Kasteel van Beaufort

Maryann

Luxemburg met zijn mooie kastelen. Een van de mooiste vond ik die van Beaufort. Je voelt de geschiedenis als je er door heen loopt. Luxemburg 2008

'450375' door Oswald '450375' door Oswald

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Herfst in Luxemburg

Oswald

Het weer vandaag in Nederland was al een cadeautje. En dan staat ons nog een paar prachtige nazomerdagen te wachten dit weekend! Dat doet me denken aan het heerlijke herfstweer een paar weken terug in de Luxemburgse Ardennen, waar we deze plaat konden schieten van de herfstzon (bijna zomerse zon) die door de felgekleurde bladeren van een klimplant (Wingerd?) heen scheen. Geniet ervan allemaal en maak er een te gek weekend van!

'420366' door edwinaverdingh '420366' door edwinaverdingh

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Er is altijd licht aa

edwinaverdingh

De regio Mullerthal – Luxemburgs Klein Zwitserland biedt bezoekers veel mogelijkheden voor een verblijf vol belevenissen. Echternach, de oudste stad van Luxemburg, geldt als historisch hoogtepunt van de regio. Wandelliefhebbers vinden in de hele regio een goed ontsloten netwerk van aaneengesloten gemarkeerde wandelpaden en kunnen zo genieten van indrukwekkende rotsformaties, romantische beekdalen en uitzichten op het dal van de Sauer (www.mullerthal-trail.lu). De lieflijke dorpen van de regio nodigen uit om ontdekt te worden. De indrukwekkende burchtruïnes van Beaufort en Larochette zijn, net als de waterval Schiessentümpel, geschikt voor een bezoek met het hele gezin. (bron: http://www.mullerthal.lu/nl) Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

'531095' door Moraimavdf '531095' door Moraimavdf

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Lopen tussen de rotse

Moraimavdf

Bij het bos van Nommerlayen kan je een van de mooiste wandelingen van de kaart Larochette maken, vaak zonder iemand tegen te komen. We zijn ongeveer 2:30 uur bezig geweest om deze prachtige plek, met mooie uitzichtpunten door bossen met unieke rotsformaties, op verschillende manieren te ontdekken. Deze rotsformaties bestaan uit zandsteen en zijn zeer grillig van vorm met steile wanden, rotsspleten en grotten. De sponsachtige gaten zijn waarschijnlijk ontstaan door oplossing van de kalk die de zandkorreltjes bijelkaar gehouden heeft. Een geweldige en spannende route met de kinderen.

'220949' door marjahoefsmit '220949' door marjahoefsmit

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Beaufort kasteel

marjahoefsmit

Vlak bij Echternach is het plaatsje Beaufort, waar de ruine staat van een imposant kasteel. In vroegere tijden waren er speciale linken van kasteel met leiding in echternach en ook met de klooster al daar. Je snuift nog steeds die oude energie op in deze plaats.

'336927' door jysta '336927' door jysta

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Waterval

jysta

In de mooie omgeving van Echternach, was het even zoeken naar deze waterval. Maar je kunt er mooie wandelingen maken, met prachtige uitzichten en als toetje dan deze plens water.

'508982' door DonaldBurghardt '508982' door DonaldBurghardt

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Klein Zwitserland

DonaldBurghardt

Het licht kwam scherp door het dichte gebladerte. Mijn dochter wilde hier graag kijken omdat er een film van Bassie en Adriaan is opgenomen. In Zwitserland ben ik nooit geweest maar een kleine Matterhorn heb ik hier toch niet gevonden.

'505318' door JMoerkens '505318' door JMoerkens

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Onverwachts Elegant..

JMoerkens

We kunnen ons allemaal eenvoudig voorstellen hoe een doorsnee straat in bijvoorbeeld Parijs, Londen, Milaan of Lissabon eruit ziet. Maar tot een maand geleden had ik eigenlijk totaal geen idee wat de sfeer van Luxemburg-stad is. Terwijl het toch een Europese hoofdstad is, en wel op slechts een uurtje of 3 rijden vanaf mijn huis. Tijdens een weekendje in de Belgische Ardennen besloot ik om eens een kijkje te gaan nemen. Echt bruisend is de stad nergens, en het barst ook niet van de bezienswaardigheden. Maar toegegeven, het had een stuk meer allure dan ik gedacht had! De binnenstad heeft mooie verzorgde straten, met statige en elegante panden. Soms deed het me denken aan Keulen, soms aan Stockholm, en soms aan Milaan. Een mengelmoes van stijlen, talen en culturen, maar bovenal oogt het netjes, degelijk en harmonieus. Dwaal door de straten, zoek een hoger gelegen punt op vanwaar je over het lage gedeelte van de stad uitkijkt (erg mooi!) en bezoek de kerken. Wanneer je in de buurt bent, zou ik zeker een dagje aanraden!

'532339' door Moraimavdf '532339' door Moraimavdf

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Luxemburg te voet,...

Moraimavdf

De Luxemburgse landschappen zijn even charmant als fascinerend. Ze variëren van laagland tot bossen, met hier en daar enkele meren en rivieren. En wandelen is ongetwijfeld de beste manier om ze te ontdekken. De Regio Mullerthal wordt vaak Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat komt door het landschap rijk aan rotsen dat aan Zwitserland doet denken. Als je te voet loopt, gaan de paden door bossen langs indrukwekkende kloven en bizarre rotsen te komen. Zo kom je op elke etappe van je wandeling voor een verrassing te staan. Deze foto is niet helemaal goed gelukt maar ik vond t leuk om op de site te plaatsen

'220991' door marjahoefsmit '220991' door marjahoefsmit

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Standbeeld van willem

marjahoefsmit

Die Willem de II is ook de koning in Nederland in die tijd. Als een held werd hij binnen gehaald.. Omdat hij zich tegen de napoleontische overheersing gestreden heeft. Ook als Groothertog in Luxemburg heeft hij ook daar naam gemaakt.

'392529' door MoniquevEvE '392529' door MoniquevEvE

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Slingerende water...s

MoniquevEvE

Waar je ook rijd en reist, de natuur van Luxemburg is erg mooi. Ook zomaar ergens even stoppen om benen te strekken geeft al een prachtig uizicht.

'516841' door renate '516841' door renate

LuxemburgEsch-sur-Alzette

LuxemburgEsch-sur-Alzette

Nationaal Mijnmuseum.

renate

In het zuiden van Luxemburg tegen de grens met Frankrijk het je het nationale mijnmuseum. Je gaat hier met een soort tram ver onder de grond, waar je een rondleiding krijgt langs het leven in een mijn door verschillende periodes, ik vond het erg informatief en ook voor kinderen is het erg leuk. het museum ligt in Rumenlange en informatie over de openingstijden is te vinden op www.mnm.lu

'530367' door Moraimavdf '530367' door Moraimavdf

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Rotsformaties in het.

Moraimavdf

Bij het bos van Nommerlayen kan je een van de mooiste wandelingen van de kaart Larochette maken, vaak zonder iemand tegen te komen. We zijn ongeveer 2:30 uur bezig geweest om deze prachtige plek, met mooie uitzichtpunten door bossen met unieke rotsformaties, op verschillende manieren te ontdekken. Deze rotsformaties bestaan uit zandsteen en zijn zeer grillig van vorm met steile wanden, rotsspleten en grotten. De sponsachtige gaten zijn waarschijnlijk ontstaan door oplossing van de kalk die de zandkorreltjes bijelkaar gehouden heeft. Een geweldige en spannende route met de kinderen.

'501983' door JannavEek '501983' door JannavEek

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Galerie Am Tunnel

JannavEek

De Luxemburgse bank BCEE besloot een tunnel te bouwen (15 m diep) om hun vier locaties aan elkaar te koppelen. Het idee om deze verbindingsweg te transformeren tot een kunstgalerij kwam daarmee tot stand. En het is een indrukwekkend museum geworden, vooral door de gedachte dat je in een tunnel rondloopt! In Galerie Am Tunnel staan thematische tentoonstellingen van de hedendaagse kunst van wereldberoemde kunstenaars centraal. Een deel van de galerie is permanent gewijd aan de fotograaf Edward Steichen, bekend van de 'The Family of Man' tentoonstelling. Toegang is gratis, 16 Rue Sainte Zithe.

'379490' door ejbaaijens '379490' door ejbaaijens

LuxemburgRondom de Moezel

LuxemburgRondom de Moezel

Wandelen in...Müllert

ejbaaijens

Zin in een romantische wandeling niet ver van Nederland? Vlakbij het gezellige plaatsje Echternach vind je het natuurgebied het Mullerthal. De Mullerthal Trail leidt over een lengte van 110 km door alle landschappelijke bijzonderheden van de regio Müllerthal- Luxemburgs klein Zwitserland. Paden gaan door bossen en weiden en gaan langs indrukwekkende kloven, bizarre rotsen en watervalletjes. Een aanrader.

'445630' door ejbaaijens '445630' door ejbaaijens

LuxemburgEchternach

LuxemburgEchternach

Herfst in Luxemburg

ejbaaijens

Niet ver van het charmante plaatsje Echternach ligt een prachtig gebied dat ook wel het Klein Zwitserland van Luxemburg genoemd wordt. Grillige rotsformaties, kronkelende wegen, kabbelende beekjes met romantische bruggetjes en in de herfst prachtig verkleurde bomen.