Klein Zwiterland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Loop de Mullertal-trail

Klein Zwiterland,
Luxemburg


De omgeving is bijzonder mooi rond Echternach, Berdorf en Mullertal! Een omgeving met veel relief en groenbemoste bossen, vol met fantastische rotsformaties met bijzondere namen. Veel trappetjes voeren je de diepte in, om er even later weer uit te mogen klimmen.

In Augustus heb ik een fantastische wandeling van ongeveer 27km gemaakt door deze omgeving. Een flink stuk van route 2 van de Mullerthal-trail, die goed aangegeven staat evenals de andere wandelingen in de regio. De ochtend begon met mist, wat een sprookjesachtige setting opleverde. Vooral toen de zon door de mist heen begon te prikken werd het spectaculair mooi. Wij vertrokken rond een uur of 8 in de ochtend waardoor we hier ook nog eens alleen rondwandelden. Pas na een uur kwamen we de eerste andere hikers tegen.

De vele goed uitgezette wandelroutes bieden de wandelaar veel keus. De Mullerthal-trail bestaat uit 3 rondes van 25-30km ongeveer. Delen van wandelingen maken kan ook, er rijden voldoende bussen om je weer naar je startpunt te brengen. En er zijn buiten deze trail om ook nog voldoende kortere wandelingen te maken. Koop bij een infopunt (die zijn er zat, dus gemakkelijk te vinden) een gedetailleerde wandelkaart voor 4 euro, en stippel een mooie wandeling uit!