Klein Zwiterland

Een gebied dat behoort tot het Duits Klein Zwiterlands Park. In dit park vind je schilderachtige valleien, rotsen en bossen. Een ideale omgeving om te wandelen. Dit gaat uitstekend vanuit het stadje Echternach bij de ingang van de vallei Klein Zwitserland en het park.

Informatie over Klein Zwiterland

Beste foto's & tips van Klein Zwiterland

'531095' door Moraimavdf '531095' door Moraimavdf

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Lopen tussen de rotse

Moraimavdf

Bij het bos van Nommerlayen kan je een van de mooiste wandelingen van de kaart Larochette maken, vaak zonder iemand tegen te komen. We zijn ongeveer 2:30 uur bezig geweest om deze prachtige plek, met mooie uitzichtpunten door bossen met unieke rotsformaties, op verschillende manieren te ontdekken. Deze rotsformaties bestaan uit zandsteen en zijn zeer grillig van vorm met steile wanden, rotsspleten en grotten. De sponsachtige gaten zijn waarschijnlijk ontstaan door oplossing van de kalk die de zandkorreltjes bijelkaar gehouden heeft. Een geweldige en spannende route met de kinderen.

'508982' door DonaldBurghardt '508982' door DonaldBurghardt

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Klein Zwitserland

DonaldBurghardt

Het licht kwam scherp door het dichte gebladerte. Mijn dochter wilde hier graag kijken omdat er een film van Bassie en Adriaan is opgenomen. In Zwitserland ben ik nooit geweest maar een kleine Matterhorn heb ik hier toch niet gevonden.

'532339' door Moraimavdf '532339' door Moraimavdf

LuxemburgKlein Zwiterland

LuxemburgKlein Zwiterland

Luxemburg te voet,...

Moraimavdf

De Luxemburgse landschappen zijn even charmant als fascinerend. Ze variëren van laagland tot bossen, met hier en daar enkele meren en rivieren. En wandelen is ongetwijfeld de beste manier om ze te ontdekken. De Regio Mullerthal wordt vaak Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat komt door het landschap rijk aan rotsen dat aan Zwitserland doet denken. Als je te voet loopt, gaan de paden door bossen langs indrukwekkende kloven en bizarre rotsen te komen. Zo kom je op elke etappe van je wandeling voor een verrassing te staan. Deze foto is niet helemaal goed gelukt maar ik vond t leuk om op de site te plaatsen

Laat kaart zien