Echternach

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Homo habilis

Echternach,
Luxemburg


De idee, de handeling, en het gereedschap. Beeld dat staat voor het Prehistorisch Museum, een favoriet museum voor mij in historisch Echternach, Je vindt het in het (gotische) HIHOF-gebouw aan de voet van de Sint-Petrus-en-Sint-Paulus parochiekerk.
Het verhaalt over de alleroudste geschiedenis, een miljoen jaar evolutie van de mens en zijn werktuigen. De voorwerpen worden gepresenteerd in vitrines die verschillende perioden representeren. Voor het Paleolithicum bijvoorbeeld choppers, chopping-tools, vuistbijlen (de oudste vuurstenen vuistbijl van Luxemburg) en prehistorische lampen. Het is wel zo handig om deze voorwerpen te kunnen herkennen, want .. wat als je eroverheen zou kijken ..! zo is dat voor mij .. ik speur altijd graag wat in de grond en tussen stenen.
Echternach ligt aan de rand van het Eifelgebied, een archeologisch en geologisch boeiend natuurgebied met sporen van vroegere vulkanische activiteit en de oudste bewoning. Een heerlijk gebied waar je de verbinding ervaart met je oorsprong.