Ardennen

Het noorden van Ardennen hoort bij de Ardennen. Een sportieve dag is daardoor min of meer een must. Er zijn onder andere verschillende mogelijkheden om te raften, te fietsen en te wandelen. Een van de populairste en mooiste wandelroutes kun je lopen in Klein Zwitserland.

Informatie over Ardennen

Beste foto's & tips van Ardennen

'264457' door dannyvdm '264457' door dannyvdm

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Klein Zwitserland

dannyvdm

Een van de populairste en mooiste wandelroutes kun je lopen in Klein Zwitserland. Een mooi uitgangspunt van deze wandelroute begint in het dorpje Consdorf. Vanuit het kleine dorpje met een 18e eeuw kerkje, boerderijen en enkele cafés en restaurants, wandel je langs de rustgevende weilanden. Enkele honderden meters verder verrijzen de eerste rotswanden. Enkele rotsformaties dragen namen, zoals de Goldkaul en Goldfralay. Het Luxemburgse zandsteen is gevormd uit horizontale lagen. In de loop van vale jaren dringt in de kloven water door dat zachtere bestanddelen oplost. Hierdoor ontstaan grotere en kleinere losse brokken. Deze brokken dalen in op de lemige bosgrond. Wanneer ze omvallen ontstaan de losse brokken die te zien zijn in Klein Zwitserland. Mensen kunnen in nauwe schachten lopen. Aan de oever van de Zwarte Ernz is de Schiessentümpel te zien. Dit is een klein bruggetje die een kunstmatig watervalletje overspant. Jammer is dat dit watervalletje speciaal voor toeristen is aangelegd. Maar de prachtige natuur maakt veel goed.

'181755' door janhermens '181755' door janhermens

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Muellerthal:...Schies

janhermens

In het Müllerthal bevindt zich een waterval die populair is bij toeristen, de Schiessentümpel. In de omgeving hiervan kun je door het dal en langs de rivier wandelen. De Schiessentümpel is niet echt hoog. In feite zijn het drie kleine watervallen. De mooie boogbrug en de rotsen geven de waterval een sprookjesachtige sfeer. Door het gebied zijn veel wandelroutes uitgezet langs de vele beekjes, rotsen, kloven, natuurlijke tunnels en spelonken. Een aanrader is de wandelroute van tweeeneenhalf uur tussen de stad Echternach en het plaatsje Berdorf. zie ook: www.wageral.nl/mullerthal/mullerthal.htm

'394984' door twalia '394984' door twalia

LuxemburgArdennen

LuxemburgArdennen

Esch-sur-sure

twalia

Het plaatsje Esch-sur-Sure ligt ingeklemd in een lus van de rivier de Sure. Het plaatsje is heel klein, er wonen maar zo'n driehonderd mensen. Het is een schattig plaatsje dat gezien wordt als een van de meest idyllische dorpjes van Europa. Ik heb geen idee of het zo is, maar het is zeker wel de moeite van het bezoeken waard. Deze foto is gemaakt vanaf een van de omliggende groene heuvels, er loopt een pad vanuit het centrum omhoog naar het uitzichtpunt.

Laat kaart zien