Zuid Litouwen

Trakai is een historische stad in het zuidoosten van Zuid Litouwen, ongeveer 30-40 kilometer ten westen van de hoofdstad Vilnius. De stad ligt op een schiereilandje midden in een uiterst waterrijk gebied en wordt omgeven door meren, het gebied geldt als een van de grootste toeristische attracties van Zuid Litouwen. Een andere highlight in het zuiden van het land is het Grutas Sculpture Park.

Informatie over Zuid Litouwen

Beste foto's & tips van Zuid Litouwen

'490356' door Graaf '490356' door Graaf

LitouwenZuid Litouwen

LitouwenZuid Litouwen

Wandelen in Trakai

Graaf

Trakai is een historische stad in het zuidoosten van Litouwen, ongeveer 30-40 kilometer ten westen van de hoofdstad Vilnius. De stad ligt op een schiereilandje midden in een uiterst waterrijk gebied en wordt omgeven door meren, het gebied geldt als een van de grootste toeristische attracties van Litouwen. Het kasteel van Trakai ligt op een eiland in het Galvé meer, het stamt uit de 14de eeuw en de Groothertogin van Litouwen woonde in dit strategisch zeer belangrijke kasteel. Recent is het volledig gerenoveerd en nu te bezoeken. (hier moet je wel entree betalen) Maar rondzwerven en wandelen door het stadje en rondom het kasteel kost je helemaal niets. In de hoofdstraat zie je een hele rij prachtige houten huizen.

'484645' door Graaf '484645' door Graaf

LitouwenZuid Litouwen

LitouwenZuid Litouwen

Trakai

Graaf

Trakai is een historische stad in het zuidoosten van Litouwen, ongeveer 30-40 kilometer ten westen van de hoofdstad Vilnius. De stad ligt op een schiereilandje midden in een uiterst waterrijk gebied en wordt omgeven door meren, het gebied geldt als een van de grootste toeristische attracties van Litouwen. Het kasteel ligt op een eiland in het Galvé meer, het stamt uit de 14de eeuw en de Groothertogin van Litouwen woonde in dit strategisch zeer belangrijke kasteel. Recent is het volledig gerenoveerd en nu te bezoeken.

'444915' door Graaf '444915' door Graaf

LitouwenZuid Litouwen

LitouwenZuid Litouwen

Paardenbloem

Graaf

genietend van de vele prachtige schilderijtjes die RR Hans hier geplaatst heeft, heb ik mij ook laten verleiden om van onkruid, een uitgebloeide paardenbloem, ook eens een mooi schilderijtje te maken.

Laat kaart zien