Oost Litouwen

'325762' door apschol '325762' door apschol

LitouwenOost Litouwen

LitouwenOost Litouwen

Kasteel Trakai

apschol

Er zijn niet veel reizigers uit Nederland die met eigen auto de Baltische landen (Estland/Letland/Litouwen) bezoeken. Wij zijn er dit jaar (2011) naar toe gegaan en het was een mooie reis. We beperkten ons wel tot de meest bekende toeristische plaatsen, o.a. het kasteel Trakai bij Vilnius.

'377160' door jessys '377160' door jessys

LitouwenOost Litouwen

LitouwenOost Litouwen

Heuvel van Kruisen

jessys

Deze heuvel is al een aantal maal met de grond gelijk gemaakt door de sovjets, maar telkens waren de kruisen de volgende dag weer terug. Een surrealistisch beeld!

'248301' door hanita '248301' door hanita

LitouwenOost Litouwen

LitouwenOost Litouwen

Arbeidershuisje aan d

hanita

Deze boeren/arbeidershuisjes, helemaal van hout, worden vaak in vrolijke kleuren geschilderd. Aan de voorkant zit een uitbouwtje dat is de ingang, voor ons lijkt dat op een klompenhok. Maar dit is een halletje om 's winters de koude buiten te houden.

'1103788' door agrotewal '1103788' door agrotewal

LitouwenOost Litouwen

LitouwenOost Litouwen

Paluse, een dorp in..

agrotewal

Als laatste van de Baltische staten komt Litouwen in zicht. Ook in dit land rijden nog heel veel kneusjes, ik ben blij als we een leuke plek vinden aan een meer in Paluse. De zonsondergang is mooi en geeft het meer net dat beetje extra wat overdag ontbreekt voor een mooie foto. Jammer genoeg is het me niet gelukt om een mooie foto te maken van de houten kerk in dit dorp. Palūšė is een toeristisch dorp in het nationale park Aukštaitija in het oosten van Litouwen. Het ligt ten zuidwesten van Ignalina. De kerk van Palūšė, gebouwd in 1750, wordt beschouwd als de oudste nog bestaande houten kerk in Litouwen. Wikipedia