Druskininkai

'548417' door gekkofan '548417' door gekkofan

LitouwenDruskininkai

LitouwenDruskininkai

Meer in Druskininkai

gekkofan

Druskininkai is een klein stadje met 12 mineraalwaterbronnen, verschillende parken, 9 grote sanatoria, kuuroorden en twee prachtige meren.Veel mensen brengen hier hun vakantie door om geheel uitgerust en weer aangesterkt naar huis terug te keren. De prachtige natuur met bos, rivier en meertjes, het mineraalwater, de rust en ontspanning doen veel mensen naar dit bijzondere kuuroord trekken.

'548396' door gekkofan '548396' door gekkofan

LitouwenDruskininkai

LitouwenDruskininkai

Sprookjesachtige...be

gekkofan

Druskininkai is het bekendste kuuroord in Litouwen en is de meest zuidelijkste stad van het land, gelegen op ongeveer 10 kilometer van de Witrussisch grens.Er is ook een groot park met grote prachtige sprookjesachtige beelden.

'548721' door gekkofan '548721' door gekkofan

LitouwenDruskininkai

LitouwenDruskininkai

Troosteloze Sovjet...

gekkofan

In de Sovjet-periode werden de 28 sanatoria en 21 “rust-centra” in Litouwen centraal beheerd en 80 procent van de patiënten waren niet-Litouws. De Litouwse bevolking moest behendig de nodige contacten bespelen om voor een behandeling in aanmerking te komen. Je ziet nog vele gebouwen, die dateren uit deze periode. Men wordt er niet vrolijk van !

'1103257' door agrotewal '1103257' door agrotewal

LitouwenDruskininkai

LitouwenDruskininkai

Samenvloeiingspunt

agrotewal

We rijden door Litouwen, een heel mooi land waar in juni niet veel toeristen te vinden zijn. Natuurlijk zijn ze er wel in Vilnius en bij Trakai, trekpleisters bij uitstek. Maar gewoon onderweg, geen camper te zien. In de buurt van Druskininkai is een grote brug te vinden over de rivier de Nemunas. Daar mogen campers staan om te overnachten, geen voorzieningen maar heerlijk vrij in de natuur. Dat is wat wij zoeken. Vanaf de brug kan ik goed zien hoe twee rivieren samen komen. Bij zonsondergang is dat helemaal bijzonder. Druskininkai ligt op het samenvloeiingpunt van de rivier Nemunas en het riviertje Ratnyčėlė. De Nemunas is de langste rivier in Litouwen. De totale lengte is 937 kilometer, waarvan 359 km door Litouwen. De prachtige Nemunas rivier kronkelt vanuit Wit-Rusland door het Litouwse landschap via Druskininkai, Alytus, Birštonas, Kaunas, Jurbarkas en langs de grens met de enclave Kaliningrad naar de Baltische zee. ( met dank aan Baltic Info.)