Liechtenstein foto's & tips

'397332' door JannavEek '397332' door JannavEek

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Slot Vaduz ligt...kon

JannavEek

De meest bekende bezienswaardigheid in dit landje is het Schloss Vaduz. Het is niet open voor publiek, maar ook de moeite waard om van buitenaf te bekijken. Het kasteel ligt op een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Overal waar je in Vaduz bent, kun je het slot zien. De oudste delen van het kasteel stammen uit de 12e eeuw. Tussen 1905 en 1920 werd het kasteel gerestaureerd en woont de Koninklijke familie van Liechtenstein in het kasteel. De bergen op de achtergrond zijn Oostenrijk (in het avondlicht)

'513810' door Fransvdg '513810' door Fransvdg

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Het kasteel in Vaduz

Fransvdg

Dit kasteel in Vaduz, de hoofdstad van het ministaatje Liechtenstein, wordt bewoond door de vorstelijke familie daar. Het is dus niet toegankelijk voor bezoekers. Het oudste deel van het kasteel dateert al uit de 12e eeuw. De rivier die je op de foto ziet is de Rijn, de grensrivier met Zwitserland. (Dit is een gescande dia.)

'402229' door JannavEek '402229' door JannavEek

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Bergstrasse

JannavEek

Slot Vaduz ligt op een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Overal waar je in Vaduz bent kun je het slot zien. Maar afhankelijk van waar je staat, geeft het je steeds een ander beeld. Hier er vlak voor vanaf de weg geeft het zicht op de oudste delen van het kasteel, die stammen uit de 12e eeuw. Deze bergweg stijgt nog even en geeft een mooie rit (of wandeling) naar Triesenberg, het meest hoog gelegen dorp van het landje. Wat je moet weten als je met de auto gaat, is dat het een eenrichtingsweg is, dus vanaf Triesenberg kom je via deze Bergstrasse niet in Vaduz.

'331993' door pdanielse '331993' door pdanielse

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Kasteel in Vaduz

pdanielse

Gisteren bleek dat Liechtestein de minste foto's heeft op de site. En nou ben ik er eens geweest in 1975 en bleek ik ook nog eens een foto van het kasteel waarin de Vorsten van Liechtenstien zich zouden moeten ophouden, in mijn bezit te hebben. Het is geen geweldige opname, maar de actualiteit en de nostalgie druipt er van af wat mij betreft!

'512908' door JansenAK '512908' door JansenAK

LiechtensteinTriesenberg

LiechtensteinTriesenberg

Alpengras-maaien?

JansenAK

Waar ik me iedere keer weer over verbaas in het Alpengebied, voornamelijk Zwitserland en omstreken, is het gras wat overal op de berghellingen keurig gemaaid is. Dat is op de foto goed te zien. Ik vraag me af hoe ze dat doen zonder om te vallen of uit te glijden. Die hellingen zijn soms zo steil... De foto heb ik gemaakt halverwege een berghelling in Liechtenstein, met uitzicht op het dal waar Vaduz ligt en de doorgaande weg doorheen loopt. Die weg is praktisch, maar als motorrijder ga ik liever voor de kleine bochtige wegen als die er zijn. Een bijkomend voordeel is dat je dan vaak mooie uitzichten hebt.

'261928' door mmlvriends '261928' door mmlvriends

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Schloss vaduz

mmlvriends

Kasteel "Schloss Vaduz" ligt mooi op een berg. Waar je ook loopt in Vaduz, de hoofdstad van het ministaatje Liechtenstein, je ziet overal het kasteel bovenuit steken. Je kunt met de auto naar bovenr rijden, maar je kunt het helaas niet bezoeken, want het wordt bewoond door de vorst van Liechtenstein, Hans-Adam II. Van bovenaf bij het kasteel waarbij je dan tevens de achterkant kunt zien, heb je een heel mooi uitzicht over Liechtenstein. Het kasteel ligt op de foto helemaal in de wolken, wat het een beetje mysterieus maakt.

'540021' door AnneKetelaars '540021' door AnneKetelaars

LiechtensteinTriesenberg

LiechtensteinTriesenberg

Triesenberg -...Liech

AnneKetelaars

Aangezien onze route van Zwitserland naar Italië ons praktisch langs Liechtenstein liet komen, konden we daar net zo goed even een tussenstop maken. We besloten vanuit het plaatsje Balzers naar Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, te rijden, op zoek naar een mooie stop voor een drankje. Halverwege die route waren we niet echt iets tegen gekomen wat we de moeite waard vonden. Toen volgde een bord 'Malbun' met een stoeltjeslift erop. Een route naar hoger gelegen terrein, waarom ook niet. We sloegen rechtsaf richting de bergen, al snel bleek dat de juiste keuze te zijn. Een geweldige bergpas, met hier en daar een haarspeldbocht en uitzicht op mooie stukjes natuur. In het plaatsje Triesenberg reden we langs een rood gebouw, restaurant Kainer. De plek voor een drankje was gevonden. Niet vanwege de rode opvallende kleur van het restaurant, maar vanwege zijn aanlokkelijke panoramaterras ;) Met een drankje in de hand kun je daar heerlijk genieten van het uitzicht over Liechtenstein en Zwitserland (aan de andere kant van de rivier in het dal) tussen de rode geraniums en de wolken (als je geluk hebt :P)...

'79008' door frankblankers '79008' door frankblankers

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

De Rijn bij Vaduz

frankblankers

de 1e foto van Liechtenstein!

'226652' door cacique '226652' door cacique

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

De bergen

cacique

Na een lange rit van 10 uur zijn we in Liechtenstein, we zijn er nog niet doel voor die dag is Silvaplana. Onderweg zijn even gestopt om langs een landweg even uit te rusten. Dan zie je ook mooie dingen.

'286629' door mmlvriends '286629' door mmlvriends

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Versiering

mmlvriends

In Vaduz, de hoofdstad van het dwergstaatje Liechtenstein, staat de kathedraal Sankt Florin. Op de foto is een detail van het gebouw te zien. Liechtenstein is een vorstendom en grenst aan Zwitserland en Oostenrijk.

'972479' door ThijsVDenBurg '972479' door ThijsVDenBurg

LiechtensteinTriesenberg

LiechtensteinTriesenberg

Een kijkje op Triesen

ThijsVDenBurg

Het kleine staatje Liechtenstein beslaat geen groot oppervlak. Desondanks is er genoeg te zien. Van kleine dorpjes met mooie kerken als een kleine hoofdstad (dorp). Maar de natuur is de echte pracht. Veel wandelpaden om leuke routes te lopen tussen enkele toppen van de begin van de Alpen. Maar ook met de auto onderweg kan je het hogerop zoeken zodat je van het prachtige uitzicht kan genieten. Hier langs de weg nabij Triesenberg heb je een goede kijk op het zuiden van liechtenstein met het plaatsje Triesen in het dal. De regen kwam naderbij maar ervoor nog deze foto kunnen nemen.

'969106' door ThijsVDenBurg '969106' door ThijsVDenBurg

LiechtensteinBalers

LiechtensteinBalers

Dwergstaat...Liechten

ThijsVDenBurg

Liechtenstein, de kleine dwergstaat tussen oostenrijk en Zwitserland in. Een apart gegeven met een kleine eigen autonomie. De grenzen van Oostenrijk enZwitserland op een steenworp afstand. Vaduz is de in een dag behapbare 'hoofdstad' of beter gezegd groot dorp. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar juist ook de kleinere dorpen eromheen zijn interessant om doorheen te rijden en te stoppen bij de aparte torens die ze bezitten. En als de dorpen je niet meer kunnen bekoren trek je je wandelschoenen aan en ga een willekeurige richting op. Er zijn een legio aan routes binnen handbereik. Van makkelijk tot moeilijk. En de hogere Alpenpieken op de achtergrond in beeld.

'1020515' door ThijsVDenBurg '1020515' door ThijsVDenBurg

LiechtensteinTriesenberg

LiechtensteinTriesenberg

Dwergstaatje...Liecht

ThijsVDenBurg

Het kleine dwergstaatje Liechtenstein staat niet op de bucketlist van de meeste reizigers. Daarom is het ook relatief rustig. Vaduz de hoofdstad ontvangt nog wel een flink nummer aan toeristen, maar de rest (het is niet heel groot) blijft relatief leeg. Niet helemaal terecht want je kunt er prachtig wandelen al stap je dan soms wel de grens over met Oostenrijk of Zwitserland. Mocht je een mooie uitkijk hebben over het landje, rijdt of wandel bij Triesenberg omhoog en geniet van het uitzicht over het dal. Ook als het aan de overkant erg hard aan het regenen is.