Riga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek Maskavas

Riga,
Letland


De wijk Maskavas Forstate ligt op een steenworp afstand van het historische centrum van Riga. Toch zijn er maar weinig toeristen die de moeite nemen om dit deel van de stad te bekijken, terwijl juist hier nog het echte Riga te vinden is.

Vanuit de Centrale markt achter het station, loop je via de achteruitgang zo tegen de 'Academy of Science' aan. Bij dit overblijfsel uit de Sovjettijd kun je voor een paar euro met de lift naar de 17de verdieping, waar je een fenomenaal 360° uitzicht hebt. Hier zie je de Dvina-rivier, de iconische National Library (1919) en pakhuizen waar kunstenaars hun plek hebben gevonden.

Wandel na dit panoramamoment verder de wijk in. Hoe dieper je Maskavas inloopt, hoe authentieker het straatbeeld wordt. Hier vind je houten huizen die al van het minste zuchtje wind lijken om te vallen, maar ook schitterende Art Deco panden, kerken, graffiti, grote parken en straten die bedekt zijn met kinderkopjes. Een onbekend stukje Riga. Geen toeristische attracties maar wel boordevol karakter!