Riga

Het historische centrum van Riga, de hoofdstad van Riga, is de grootste stad van de Baltische landen. Er zijn een hoop toeristische trekpleisters, zoals het vrijheidsmonument, het stadhuis, het bezettingsmuseum, de Dome kathedraal (het orgel in deze kathedraal heeft bijna 7000 pijpen), het slot van Riga - en ga zo nog maar even door. Deze liggen vrijwel allemaal in de oude binnenstad.

Informatie over Riga

Beste foto's & tips van Riga

'462711' door MKamman '462711' door MKamman

LetlandRiga

LetlandRiga

Straatjes van Riga

MKamman

Als er één stad me verrast heeft dan is het Riga wel. Vorig jaar ben ik er een lang weekend geweest en het was echt super leuk! Het was in 2014 Culturele Hoofdstad van Europa en daar hadden ze goed werk van gemaakt. Overal zag je daar communicatie over, je kon rondleidingen in je eigen taal krijgen, de mensen waren super vriendelijk en spraken ook nog eens goed Engels. We hadden ook nog eens geluk met het weer en op één van de dagen zijn we St. Peters Church op gegaan en hadden we dit leuke uitzicht. Aanrader!

'509317' door MvanderKnokke '509317' door MvanderKnokke

LetlandRiga

LetlandRiga

Skyline bar

MvanderKnokke

Zeker doen als je in Riga bent.Een drankje gaan drinken in de Skyline bar van het Radisson Blu hotel in Riga.Prachtig uitzicht over de stad terwijl de zon ondergaat en de lichten in de stad aangaan.

'486464' door vulture1960 '486464' door vulture1960

LetlandRiga

LetlandRiga

Verkoopster in Riga

vulture1960

Riga is een mooie stad om te bezoeken. GEzellig, oude gebouwen en mooie mensen. Je kunt er lekker winkelen, wandelen, en cultuur snuiven. Sinds de afscheiding van de Baltische staten zijn de pensioenvoorzieningen veel slechter geworden. Ouderen moeten soms geld bijverdienen op een andere manier We bezochten de markt hallen Waar veel verse spulletjes worden verkocht. Net buiten de markt zaten veel ouderen hun zelf gemaakte spulletjes zoals breiwerkjes of planten of bloemen uit eigen tuin te verkopen!

Laat kaart zien