Porec beste reistijd

Het weer in Porec

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Porec te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Porec? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Porec

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Porec:De beste reistijd voor Porec is mei, juni en september. ’s Winters ligt de temperatuur rond het vriespunt in Porec. Het land kent grote hoeveelheden neerslag en is soms moeilijk begaanbaar. Door het Middellandse Zeeklimaat aan de kust liggen daar de temperaturen over het algemeen iets hoger, het is dan ook een populaire bestemming. Vermijd de warme zomermaanden en kies voor het voor- of najaar. In de zomermaanden zijn het binnenland en de bergen zeker een bezoek waard! Het is er aangenaam rustig en niet te warm door de frisse bergbries.


Reisadvies
Voor Porec geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 mei Oude Communistische Feestdag, 30 mei Dag van de Republiek, 19 juni Sacramentsdag, 22 juni Antifascistische dag van de Overwinning, 8 oktober Dan Neovisnosti, 22 t/m 26 juli Volksdansfestival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Porec

Beste foto's & tips van Porec

'324320' door GrietBuis '324320' door GrietBuis

KroatiëPorec

KroatiëPorec

IJsjes goochelaar.

GrietBuis

In de gezellige straatjes van Porec zie je regelmatig mooie ijssalons. Deze vrolijke ijs-goochelaar maakt er een heel spektakel van om een hoorntje met ijs te vullen. Als je goed kijkt zie je boven de vlag nog net een bolletje heerlijk bananenijs door de lucht vliegen. Het bolletje beland uiteindelijk weer keurig in de ijslepel want deze show is alleen bedoeld om klanten naar binnen te lokken het geen hem uiteindelijk ook is gelukt;-)

'164953' door bartenel '164953' door bartenel

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Steegje

bartenel

zomaar een straatje in porec

'487455' door Moraimavdf '487455' door Moraimavdf

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Romanesque House

Moraimavdf

Een leuke manier om een dorp te verkennen is met een wandeling. .... Tijdens een wandeling in Porec zagen we dit Romaanse huis. Een huis uit de Romaanse periode die meer dan 800 jaar oud en erg goed bewaard is gebleven.

Laat kaart zien