Porec

Aan de westkust van Istrië ligt de toeristische havenstad Porec. De van oorsprong Romeinse stad heeft vandaag de dag nog een aantal mooie bouwwerken die goed bewaard zijn gebleven. Een van de bekendste daarvan is de Euphrasius basiliek, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Voor verse groenten en fruit moet je op de Trg Rakovca markt zijn.

Informatie over Porec

Beste foto's & tips van Porec

'324320' door GrietBuis '324320' door GrietBuis

KroatiëPorec

KroatiëPorec

IJsjes goochelaar.

GrietBuis

In de gezellige straatjes van Porec zie je regelmatig mooie ijssalons. Deze vrolijke ijs-goochelaar maakt er een heel spektakel van om een hoorntje met ijs te vullen. Als je goed kijkt zie je boven de vlag nog net een bolletje heerlijk bananenijs door de lucht vliegen. Het bolletje beland uiteindelijk weer keurig in de ijslepel want deze show is alleen bedoeld om klanten naar binnen te lokken het geen hem uiteindelijk ook is gelukt;-)

'164953' door bartenel '164953' door bartenel

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Steegje

bartenel

zomaar een straatje in porec

'487455' door Moraimavdf '487455' door Moraimavdf

KroatiëPorec

KroatiëPorec

Romanesque House

Moraimavdf

Een leuke manier om een dorp te verkennen is met een wandeling. .... Tijdens een wandeling in Porec zagen we dit Romaanse huis. Een huis uit de Romaanse periode die meer dan 800 jaar oud en erg goed bewaard is gebleven.

Laat kaart zien