Istrie-kust

'174385' door kaatje1977 '174385' door kaatje1977

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Groznjan...kunstenaar

kaatje1977

Kunstenaarsdorp in het binnenland van Kroatie genaamd Groznjan, waar je geheel tot rust komt. Je kunt hier kijken naar authentieke keramische kunst, beeldhoudwerken en schilderijen. In het centrum is er een plein waar je kunt eten.

'206095' door traveltheplanet '206095' door traveltheplanet

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Limski Kanaal

traveltheplanet

Limski kanaal wordt ook wel enige fjord van Kroatie genoemd. Deze rivierarm lijkt inderdaad wel op de mooie fjorden die je normaal in Noorwegen tegenkomt. Limski-kanaal is beschermd gebied. Je mag er niet zwemmen of varen. De vis en mosselen die uit Limksi worden gevangen, worden in de omliggende steden als Rovinj verkocht. Langs de weg staan diverse uitzichtposten om rivier goed te bekijken.

'135768' door Flupke '135768' door Flupke

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Limfjord

Flupke

Mocht je een keer naar Istrie gaan in Kroatie ga dan vooral hier naar toe. Erg mooi en vanaf iedere zijde een mooi uitzicht op het fjord. Aan het eind van het fjord zit een restaurantje waar je heerlijk bij kan komen van de wandeling.

'487439' door Moraimavdf '487439' door Moraimavdf

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Sunset@Medulin

Moraimavdf

Medulin, een klein vissersplaats bekend om zijn prachtige zand, kiezel-en rotsstranden. Het is een van de belangrijkste centra van toerisme in Istrië en is niet ver van Pula. We hadden daar een super mooie zonsondergang.

'396526' door ASchonis '396526' door ASchonis

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Ook mooi!

ASchonis

Bekend in Kroaitë is Plitvice national park. En eerlijk is eerlijk, het is ook super mooi. Toch is het park met de Krka watervallen ook erg mooi. Anders, minder toeristisch, maar zeker de moeite waard als je er in de buurt bent!

'315143' door pdanielse '315143' door pdanielse

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Klooster van Visovac

pdanielse

In het Nat. park Krka, ligt het klooster van Visovac, alleen per boot te bereiken. Vandaag de dag is het opgengesteld voor het publiek dat met een boottocht of met een pontje er naar toe kan gaan. Het is gelegen in het schilderachtige brede deel van de Krka rivier. Het franciscanenklooster werd in 1445 gebouwd. In het klooster kan je een grote collectie aan kunstvoorwerpen bewonderen.

'460919' door PeggyvE '460919' door PeggyvE

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

De rode loper.

PeggyvE

Op het eiland Cres en Mali Losinj is het heerlijk vertoeven. Kleine gezellige plaatsjes maar ook gehuchten. Tijdens een wandeling door een heel klein dorpje (naam weet ik niet meer) zag ik een huisje waar volgens mij iedereen welkom is. De rode loper lag in ieder geval uit.

'498832' door schenkel '498832' door schenkel

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Visser

schenkel

Ik loop langs een haventje waar een man in het water staat.Vreemd denk ik dus ga eens kijken wat blijkt hij is sardientjes aan het schoonmaken.Niet voor hem zelf maar voor zijn 10 katten!! Nou is dat niet aardig.

'396184' door agrotewal '396184' door agrotewal

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Watertaxi

agrotewal

De zonsondergangen zijn nu overal het fotograferen waard. Een maand geleden toen het hier nog koud was, heb ik deze foto genomen bij Medulin. Grappig toch om met de watertaxi te kunnen gaan.

'503746' door schenkel '503746' door schenkel

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Kroatisch plaatsje

schenkel

We zijn onderweg naar het eiland Zlarin.Hier kan je alleen maar per boot komen ook gaat er een paar keer per dag een veerboot naar toe.Maar wij hebben ons eigen bootje en varen eerst langs allerlei leuke kleine Kroatische plaatsjes.

'497106' door Moraimavdf '497106' door Moraimavdf

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Amfitheater.

Moraimavdf

Het oorspronkelijke amfitheater werd tussen 2 v.Chr. en 14 n.Chr. gebouwd. Het ovale gebouw heeft een oppervlakte van 132,45 bij 105,10 meter. De arena heeft afmetingen van 67,95 bij 41,65 meter. De buitenste ring is gebouwd uit kalksteen en bestaat uit drie verdiepingen. De arena was met een ijzeren hek afgescheiden van het publiek. De gladiatoren waren meestal mannen, maar soms waren er vrouwen met zwepen om de leeuwen te temmen. Bron: Wikipedia

'326346' door EWingelaar '326346' door EWingelaar

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Slecht weer

EWingelaar

In de zomer is het altijd mooi weer in Kroatie. Lekkere temperaturen van rond de 28 graden. Maar zo af en toe gaat het mis en begint het heel hard te waaien en te regenen. Dan ben je niet blij als je je boot de volgende ochtend zo op de rotsen vindt

'416687' door agrotewal '416687' door agrotewal

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Medulin zonsondergang

agrotewal

De kust van Istrië, is prachtig om te zien door de vele eilandjes die er liggen. De zonsondergangen in Kroatië zijn heel bijzonder doordat het landschap zo mooi oranje verkleurd.

'432943' door Moraimavdf '432943' door Moraimavdf

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Amfitheater.

Moraimavdf

Het oorspronkelijke amfitheater werd tussen 2 v.Chr. en 14 n.Chr. gebouwd. Onder keizer Vespasianus werd het gebouw vergroot en kreeg het zijn huidige uiterlijk. Het ovale gebouw heeft een oppervlakte van 132,45 bij 105,10 meter. De arena heeft afmetingen van 67,95 bij 41,65 meter. De buitenste ring is gebouwd uit kalksteen en bestaat uit drie verdiepingen. De arena was met een ijzeren hek afgescheiden van het publiek. De gladiatoren waren meestal mannen, maar soms waren er vrouwen met zwepen om de leeuwen te temmen. Bron: Wikipedia

'401767' door corriebalten '401767' door corriebalten

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Avondgloed

corriebalten

Rovinj is een postzegelplaatje. De warme tinten gevels van de oude huizen weerspiegelen in het water dat kristalhelder is en naar de oever toe alle nuances van felblauw naar diepgroen vertoont. Op het water dobbert een bootje. Het plaatsje ligt op een heuvel en je voelt het verkoelende zeewindje als de laatste zonnestralen van die dag de kleuren nog eenmaal oplichten .

'243716' door CJong '243716' door CJong

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Rovinj

CJong

De oude stad Rovinj is gesticht op een eiland met een heuvel als ondergrond. In 1763 is het eiland met het vasteland verbonden, waardoor het stadscentrum sindsdien op een schiereiland ligt. Met de middeleeuwse bebouwing die tot direct aan zee doorloopt, zonder boulevard die eromheen ligt, maakt van deze plaats een aangename aanblik. Rovinj kent vele omhooglopende straatjes in de oude stadskern.

'401892' door corriebalten '401892' door corriebalten

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Zwoele zomeravond

corriebalten

Rovinj is een pittoresk plaatsje met een nostalgisch verleden. Ze is gehuisvest op een schiereiland, een soort halfronde heuvel die naar de top leidt. Omdat Rovinj lange tijd tot de republiek van het Italiaanse Venetië behoorde zijn veel huizen in Rovinj in Venetiaanse stijl gebouwd. Het wordt dan ook wel de 'stad van de romantiek en kunsten' genoemd. Uit de galerietjes klinkt vaak mooie Kroatische muziek, dit zorgt voor een authentieke sfeer.De kerktoren steekt boven alles uit en zorgt voor een magnifiek stadsgezicht. Vanaf het kerkplein heb je een schitterend uitzicht over zee. Omdat de zonsondergangen van Rovinj fameus zijn we blijven we wachten en ja kijk zelf maar...

'325893' door Didy '325893' door Didy

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Dure boten in de have

Didy

In de haven van Vrsar liggen verschillende soorten boten, zoals yachten, rondvaartboten, plezierboten enz. Ook bij zonsondergang prachtig allemaal om te zien!! (Zie andere foto's van Vrsar)

'417686' door agrotewal '417686' door agrotewal

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Kerkje Medulin

agrotewal

De kerk van St. Agnes met zijn twee witte beltorens is bepalend voor de skyline van Medulin. Dwalend door het mooie stadje kun je de kerk makkelijk gebruiken als oriëntatie punt.

'413905' door agrotewal '413905' door agrotewal

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Medulin Camping

agrotewal

Afgelopen zomer hebben wij de caravan naar Kroatië gebracht voor gebruik door onze kinderen. We zijn ook maar één nachtje daar op de camping gebleven, maar gelukkig hadden we een prachtige zonsondergang. Die gelijk een gedeelte van de camping in een oranje gouden gloed zette.

'503002' door schenkel '503002' door schenkel

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Ondergaande zon

schenkel

Altijd mooi om hier van tegenieten.Lekker zitten op het strand in een heerlijke ligstoel met een lekker drankje er bij! Wat wil je nog meer!! Van deze avonden hebben we er niet zoveel mee gemaakt in Kroatië maar ach één is eigenlijk al genoeg.

'406710' door agrotewal '406710' door agrotewal

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Gloed over de golven

agrotewal

De zonsondergang In Istrie is wanneer het zonnetje schijnt super om mee te maken. Ik heb wel even door moeten lopen om een mooi plaatsje te vinden, maar was gelukkig net op tijd om de zon over het water te zien schijnen.

'393065' door agrotewal '393065' door agrotewal

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Medulin

agrotewal

Twee weken geleden even op en neer naar Istrie om de caravan naar de stalling te brengen. Daar hebben we twee nachten op een camping gestaan bij Medulin, waarvan dit een panoramafoto is.

'402522' door Malai '402522' door Malai

KroatiëIstrie-kust

KroatiëIstrie-kust

Rotsplant aan zee

Malai

Deze foto is genomen in Kamenjak National Park vlakbij Pula. Een prachtig strand met rotsen waar deze mooie plantjes te vinden zijn samen met een schitterende zonsondergang. Tegen die tijd waren alle badgasten verdwenen en hadden we de omgeving zo goed als voor ons zelf.