Dubrovnik

'508861' door RobHoekstra '508861' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

De oude stad

RobHoekstra

Een mooi startpunt om de omgeving te verkennen is Dubrovnik. Op zichzelf al een prachtige stad maar plekken in zijn directe omgeving deden mij boeken. Je hebt voor weinig geld een directe vlucht vanaf Amsterdam. Hier een uitzicht op de oude stad met rode daken en de Adriatische zee. Het is er erg druk maar dat is ook niet zo gek want het is een fijn stadje.

'514499' door RobHoekstra '514499' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Kuststad

RobHoekstra

Dubrovnik is terecht een drukbezochte stad. Het ligt gewoon heel erg mooi aan de de Adriatische kust. Vooral de oude stad (Stari Grad) die ommuurd wordt door een twee kilometer lange tsja...muur. Vanaf deze muur heb je op sommige plekken een mooi uitzicht op de kust.

'510100' door RobHoekstra '510100' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Game of thrones

RobHoekstra

De populaire televesie serie Game of Thrones schijnt gedeeltelijk opgenomen te zijn in Dubrovnik. Ik heb nog geen aflevering gezien maar kan me er nu al iets bij voorstellen door de vele foto's en reclame uitingen over deze serie die je overal in Dubrovnik tegenkomt. Deze burcht schijnt ook zo nu en dan het toneel te zijn.

'498421' door schenkel '498421' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Varen in de kano

schenkel

Ik sta bovenop de beroemde stadsmuur van Dubrovnik tegenieten van dit prachtige uitzicht.Het is schitterend weer voor een tochtje met de kano maar ook wel uitkijken geblazen zo op open zee!

'498963' door schenkel '498963' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Markt

schenkel

Wandelend door de straatjes van Dubrovnik zien we op eens een markt op een leuk klein pleintje.Hier worden voornamelijk groente en fruit uit eigen tuin verkocht en heerlijke zelfgemaakte vruchtensappen.Leuk om eventjes overheen telopen.

'512349' door RobHoekstra '512349' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Namiddag Stradun

RobHoekstra

Lekker druk en gezellig is het in de namiddag op de Stradun in Dubrovnik. De mensen komen terug van dagtochtjes om nog even door de hoofdstraat van de oude stad Dubrovnik te flaneren. Aan restaurants en barretjes hier ook geen tekort. Ik vond het een fotogenieke plek.

'500426' door schenkel '500426' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Straatje met groen

schenkel

Erg leuk om door telopen de straatjes in Dubrovnik.Veel mensen hebben hier geen tuintje dus word alles maar in het straatje bij de voordeur neer gezet.Leuk om alles op tefleuren

'535916' door Dianadm '535916' door Dianadm

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Zicht op Dubrovnik

Dianadm

Vanaf de berg Srd heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Dubrovnik. Met een kabelbaan ben je binnen 5 minuten bovenop de berg, dit is echter een dure grap (10 euro pp voor een enkele reis) en zeker als de top van de berg in wolken gehuld is zoals bij ons, is dit zonde van het geld. Omdat we de stad toch van boven willen zien, kiezen we daarom voor een alternatief, een highlight- tour. In de bijna anderhalf uur durende tour kom je langs meerdere uitzichtpunten, de rivier de Ombla (de kortste rivier van Europa), de beroemde baai en de Franjo Tuzmanbrug. Een aanrader als je geen auto tot je beschikking hebt. De tour boek je net buiten de stadsmuren en omdat er meerdere aanbieders zijn, kun je over de prijs onderhandelen. Wij betaalden hiervoor net zoveel als voor een enkeltje kabelbaan.

'510507' door RobHoekstra '510507' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Room with a view

RobHoekstra

Wat hadden we een lekker uitzichtje vanaf het balkon van ons verblijf in Dubrovnik. Hier het bekende uitzicht op de oude ommuurde stad van Dubrovnik, of Ragusa zoals het vroeger heette. Wie deze stad op de planning heeft staan mag natuurlijk altijd even vragen naar de naam van deze accomodatie.

'497705' door schenkel '497705' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Straatje

schenkel

Het centrum van Dubrovnik staat bekend om zijn vele oude straatjes.In veel van deze straatjes zitten restaurantjes waar het vaak heerlijk eten en drinken is!Het zijn echt van die leuke knusse straatjes waar je eventjes moet gaan kijken

'546184' door Dianadm '546184' door Dianadm

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Zicht op Dubrovnik

Dianadm

Dubrovnik is een mooie, historische stad en een bezoek aan de stad is meer dan de moeite waard. Verwacht niet dat je hier de enige bent, want het is hier druk, heel erg druk en sinds Dubrovnik te zien is geweest in de tv-serie the Game of Thrones is de populariteit van de stad alleen maar toegenomen. Om de ergste drukte te ontlopen kun je Dubrovnik het best vroeg in de ochtend of laat in de middag bezoeken. Een stadsmuurwandeling is hierbij een must. Tijdens de wandeling zie je de oude stad (Stari Grad) vanuit een hoger perspectief en krijg je een uniek zicht op de stad. Een andere aanrader is per kabelbaan of tour naar de naastgelegen berg Srd. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, muur, haven en de heldere blauwe zee.

'509335' door RobHoekstra '509335' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Stadsmuur

RobHoekstra

Als je in Dubrovnik bent koop dan zeker even een ticket voor toegang tot de oude stadswallen. Ze zijn ongeveer 2 kilometer lang en ommuren de oude stad. Vanaf de wal heb je een mooi uitzicht op zowel het stadje als de Adriatische zee.

'421380' door teunhuisman '421380' door teunhuisman

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Sprinkhaan

teunhuisman

Een paar jaar geleden was ik weer eens in Cilipi in Kroatie, niet ver van Dubrovnik. Ver voor de oorlog daar was ik er ook in het toenmalige Joegoslavië. Elke zondagmorgen is er om elf uur, meteen na de kerkdienst op het plein voor de kerk een volksdansvoorstelling. Er is een aardig cultuur-historisch museum, een zaal waar je lekkere hapjes en drankjes kunt krijgen onder het genot van Kroatische zang en muziek en nog veel meer. Alleen op zondag is het daar druk vanwege de volksdansvoorstelling en terecht. Tijdens de kerkdienst liepen we nog even rond de kerk om van de prachtige natuur te genieten toen mijn oog viel op deze sprinkhaan van minstens 10 cm lang. Hoewel hij/zij dat niet is gaf ik hem ter plekke de naam 'bidsprinkhaan', omdat op de achtergrond de stem van de prediker van de kerk te horen was. Hij zat hier kennelijk al even van het zonnetje te genieten, want bij zijn achterpoten lagen een paar flinke poepkorrels.

'499448' door schenkel '499448' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Hoofdstraat

schenkel

Dubovnik heeft leuke kleine straatjes die je niet kan missen.Dit straatje van boven af genomen word ook wel de hoofdstraat genoemd.Door deze straat moet je om de mooie historische gebouwen te gaan zien.

'497417' door schenkel '497417' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Dubrovnik

schenkel

We brengen een bezoek aan de Parel van de Dalmatische kust,Dubrovnik.Wat een prachtige stad is dit.De stadsmuren zijn het symbool van de stad en bieden een prachtig uitzicht.Deze stadsmuren zijn voornamelijk gebouwd in de 10e eeuw en zijn ongeveer 2 km lang en aan de landzijde 6 meter dik.Zij zijn op het hoogste punt 25 meter hoog.Aan de ene kant kijk je op de zee en aan de andere kant op dit prachtige dorpje.

'519260' door RobHoekstra '519260' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Old city walls

RobHoekstra

Laatst dan toch maar eindelijk eens begonnen met het kijken van de serie Game of Thrones. Vrijwel direct verslaafd zoals voorspeld ;-) Heel leuk om te zien ook is dat veel scenes zijn opgenomen in de oude stad van Dubrovnik. Toen ik de stad bezocht in oktober vorig jaar zag ik ook al overal posters hangen van de serie. Hier een stukje van de stadsmuren die de oude stad omcirkelen.

'459242' door jysta '459242' door jysta

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Oud en nieuw

jysta

In Dubrovnik kun je een wandeling maken over de stadsmuren. Zo krijg je van bovenaf een schitterend uitzicht over zowel de stad als de haven en de zee. Tevens kun je dan goed zien wat oud is en wat nieuw als het gaat om de herstelwerkzaamheden die nodig waren na de oorlog aldaar. Er is vreselijk veel kapot geschoten. Aan o.a. de daken kun je zien dat er weinig van over was. De effen oranje dakpannen zijn nieuw. Men kreeg het niet gedaan om gelijke dakpannen te vervaardigen (ze waren te oud) en heeft toen gekozen voor deze optie, opdat je ook zo de geschiedenis van de stad kunt laten zien.

'524260' door RobHoekstra '524260' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Stari Grad uit de...l

RobHoekstra

Het is altijd maar weer afwachten of je tijdens een vlucht mazzel hebt met je kant van het gangpad. Tijdens eens een vlucht naar Dubrovnik had ik geluk want we vlogen bijna pal over de plek waar ik twee uur later over de stadsmuren zou wandelen. Je ziet hier goed het oude centrum van Dubrovnik (Stari Grad).

'520417' door RobHoekstra '520417' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Glimmend gesteente

RobHoekstra

De Stradun is de "belangrijkste" straat van het oude centrum in Dubrovnik (Stari Grad). Overdag maar ook s'avonds barst het hier van de mensen. Zoveel zelfs dat de straatstenen spekglad zijn geworden door alle schoenzooltjes. Het lijkt hier net alsof het geregend heeft. Deze foto maakte ik midden in de nacht na een avondje doorhalen. En zelfs op dit tijdstip lukte het me niet om hem volledig leeg te fotograferen.

'460561' door JanKranendonk '460561' door JanKranendonk

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Haven van Dubrovnik

JanKranendonk

De haven van Dubrovnik (ooit Ragusa geheten voordat het 'geslaviseerd' werd) gezien vanaf de stadsmuren. Een spectaculair mooi bewaard gebleven stadstaat en republiek. Je zit wel even in de bus voordat je er bent maar dan ben je ook ergens.

'500840' door schenkel '500840' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Stads overzicht

schenkel

bij mijn vorige foto,s zei iedereen wat een mooi weer.! Maar dit mooie weer begon pas vanaf 11 uur deze foto maakte ik onderweg en zie hoe alles nat en somber is.Wat een verschil toch als het zonnetje schijnt.Hier zie je ook meteen de plek waar cruiseschepen aaleggen

'501161' door schenkel '501161' door schenkel

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Van boven af

schenkel

Mooi gezicht als je op de stads muur van Dubrovnik loopt je kan alle kanten goed overzien en loopt een groot deel van de toeristen mis.Zeker als je vroeg hier bent.

'511732' door RobHoekstra '511732' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Stradun

RobHoekstra

Hier een kijkje vanaf de stadsmuur op de hoofdstraat (Stradun) van de oude stad van Dubrovnik. Het oude stadje is gezellig maar ook heel erg druk. Veel cruiseschepen doen Dubrovnik aan op hun route en dat maakt van deze stad met name in de zomer een volle bak!

'531155' door RobHoekstra '531155' door RobHoekstra

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Zoek de monnikjes

RobHoekstra

Vorig jaar een lang weekendje Dubrovnik gedaan. Mooi en druk stadje (zelfs in Oktober nog best wel) aan de Adriatische zee. De oude stad is ommuurd door een middeleeuwse muur. Vanaf deze muur heb je zo nu en dan een mooi uitzicht op de oude stad. Hier een klooster met met op de binnenplaats een paar matchende monniken.