Kosovo

Foto door Reisreporter travelbag

In Kosovo vind je weinig toeristen, vooral door de politieke situatie in het land de laatste jaren. In Kosovo, dat sinds 2008 erkend wordt als onafhankelijke staat, is er spanning tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het land heeft bovendien veel te bieden: geschiedenis, natuur, goed geconserveerde folklore, kunst en cultuur. Kosovo kent heel verschillende landschappen. Het noorden is vlak, de binnenlanden heuvel- of bergachtig. In deze gebieden liggen een hoop oude bossen, waterbronnen, bergriviertjes, beken en meren. Grote kans dat je niemand tegen komt, de natuur is totaal ongerept en dit is dus hét moment om het land te ontdekken.

Informatie over Kosovo

Alle highlights van Kosovo

Beste foto's & tips van Kosovo

'506079' door travelbag '506079' door travelbag

KosovoPrizren

KosovoPrizren

Uitzicht op de stad

travelbag

Prizren in Kosovo is een stad met Ottomaanse invloeden. De stad is met EU gelden flink gerenoveerd. Opvallend in de stad zijn de mooie stenen bruggen en de vele haast niet te tellen minaretten en moskeeën. De stad is vanaf het oude fort, "de Kalaja" op de heuvel mooi te overzien.

'547957' door konne000 '547957' door konne000

KosovoPrizren

KosovoPrizren

Romaanse brug

konne000

Rijdend door Kosovo komen we door het schitterende Prizren. Vlak voorbij die stad moeten we even stoppen voor deze prachtige, oude Romaanse brug! Schitterend bewaard gebleven!

'1094706' door konne000 '1094706' door konne000

KosovoPrizren

KosovoPrizren

Eenzame moskee

konne000

Tijdens een rondreis door Albanië kwamen we op de terugtocht door Kosovo, Werkelijk een schitterend land qua natuur. Hoge bergen en groene landschappen. Plots zag ik in de middle of nowhere deze moskee staan. Met de besneeuwde bergen op de achtergrond was ie niet geheel alleen!

Praktische informatie over Kosovo

Laat kaart zien