Verona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arena

Verona,
Italië


De Arena van Verona is na het Colloseum in Rome en het amfitheather van Capua het op twee na grootste amfitheather van Italië.In vroegere tijden diende het als toneel voor de gladiatoren en dierengevechten.In de middel eeuwen werd het omgebouwd tot een vesting,in de 12de eeuw werd hij beschadigd door een aardbeving,van de originele buitenmuren zijn slechts delen bewaard gebleven.
Sinds 1913 komen er in de arena prachtige kunstwerken aan bod.De eerste opvoering was Aida van Verdi ook nu nog het meest gezien..De arena biedt plaats aan ongeveer 25.000 toeschouwers en beschikt over een geweldige akoestiek.

Ook nu komen hier nog steeds in de zomer heel veel mensen genieten van voornamelijk opera .Kaartjes zijn vaak nog verkrijgbaar op de avond van de opera zelf bij de avond kassa.Maar wil je een speciale plek moet je er vroeg bij zijn.

Bij ons bezoek aan Verona werden de geluidsinstallaties en alles wat daarbij hoort juist verwijderd,het seizoen is namelijk afgelopen en begint in het voorjaar weer.