Verona

De stad van Romeo en Julia, op een steenworp afstand van het beroemde Gardameer in het noorden van Verona. Het bekendste en opvallendste bouwwerk van Verona is het Romeinse amfitheather, de Arena. In de zomermaanden worden hier regelmatig opera's en andere uitvoeringen gehouden. Andere bezienswaardigheden zijn het Casa di Giulietta (het huis van Julia), de basiliek van San Zeno en het Castel San Pietro. Al kun je je ook prima vermaken met een drankje op het terras op een van de vele mooie pleinen die Verona rijk is, zoals bijvoorbeeld Piazza dei Signori.

Informatie over Verona

Beste foto's & tips van Verona

'106464' door azizam '106464' door azizam

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Markt in Bolzano

azizam

...

'264484' door pljvv '264484' door pljvv

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Romeinse architectuur

pljvv

De oude Romeinse arena in het centrum van de prachtige, historische stad Verona. Bijzonder aan deze arena is dat hij nog in gebruik is. In de zomer vinden er dagelijks operavoorstellingen plaats. Een onvergetelijke belevenis om in deze ambiance een opera te beleven. (zie ook mijn tip).

'444222' door EdNic '444222' door EdNic

ItaliëVerona

ItaliëVerona

Verona later op de da

EdNic

Verona is een prachtige stad. En als je alles wilt zien vliegt een dag voorbij. En voor je het weet wordt het dan al donker en lopen de sluitertijden op. Toch heb ik deze poort willen en kunnen fotograferen zonder statief. Wellicht iets minder scherp, maar wel zonder toeristen. En probeer dat overdag maar eens!

Laat kaart zien