Venetië foto's & tips

'353889' door Floydian '353889' door Floydian

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Sunrise Grand Canal -

Floydian

Venetie......gekkenwerk natuurlijk met al die mensen, zelfs in het voorjaar. Maar, als je nu heel vroeg bent, nog voor zonsopkomst (06:10) en je staat moederziel alleen op de Rialto brug, dan ziet Venetie er compleet anders uit dan gedurende de dag met al die hordes mensen die hier passeren. Zonsopkomst dus, uitzicht over de Grand Canal vanaf de Rialto brug. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 70-200m/m 2.8L IS USM Exposure; 30 sec Aperture; f16 Filter; Sing-Ray Vari-ND + Lee Hard Edge 0.6 Grad ISO; 50 RAW

'158012' door willemz '158012' door willemz

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Lac Musirina

willemz

Weerspiegeling in hete gladde wateroppervlakte van het Lac Musirina.

'498229' door corriedewinter '498229' door corriedewinter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

O sole mio: met de...

corriedewinter

Al sinds de elfde eeuw zijn er gondeliers in Venetië. Zij verzorgden het vervoer op de waterwegen van Venetië; iedere welgestelde familie had wel een gondelier in dienst. De gondelier had zijn boot bij de hoofdingang van het paleis aan de waterkant liggen en kwam, net als op het vasteland met de koets ‘voor varen’ Naast gondeliers in dienst van een familie waren er gondeliers die zorgden voor openbaar vervoer. Er was wel een vergunning nodig van het stadsbestuur een proeve van bekwaamheid en een bewijs van goed gedrag nodig. Deze gondelier heeft hard moeten studeren voor zijn examen. De gemeente schrijft namelijk twee keer per jaar een concorso uit waarbij je een vergunning kunt bemachtigen. Het aantal deelnemers is vele malen groter dan het aantal vergunningen, dus deze gondelier heeft geluk gehad. Gondels zijn altijd zwart geschilderd. Er zijn twee mogelijke verklaringen: bij een zware pestepidemie in 1562 werden de gondels bij wijze van eerbetoon aan de overledenen die per gondel vervoerd werden zwart geschilderd. Een andere verklaring is het decreet dat de doge in 1562 instelde in het kader van de sociale gelijkheid. Geen uitbundige versieringen en een uniforme kleur wekken de schijn van gelijkheid. De gondeliers van nu houden zich wel aan de voorschriften, maar voorop hun gondels heb ik verschillende leuke ‘boegbeelden’ gezien. Een gondelvaart is niet goedkoop, vanaf 40 euro, afhankelijk van het aantal personen. ’s Avonds is een tochtje duurder dan overdag.

'177854' door Ben Toller '177854' door Ben Toller

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Gondelier op Canal...

Ben Toller

Net op tijd geschoten. Camera bijna in het water, de zon bescheen de houten plakjes en refelcteerde het licht mooi door de golf.

'499160' door Suuzer '499160' door Suuzer

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Lucchetti dell’amore

Suuzer

Hangslotjes van liefde. Deze foto maakte ik vanaf de beroemde Rialto brug, die helemaal volhangt met hangslotjes. Stelletjes bezegelen hun liefde met een hangslot, waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan de brug. De sleutels worden symbolisch in de rivier gegooid. Deze 'hype' begon in Rome in 2007 na na het uitkomen van de Italiaanse film 'Ho Voglia De Te' van auteur Federico Moccia, waarin een jong stelletje een slotje vastmaakt aan een brug, als symbool van hun 'eeuwige' liefde. In Venetië is het verboden hangslotjes aan de brug te hangen.Bruggen schijnen te zwaar te worden, waardoor de draagkracht in gevaar komt. De slotjes 'criminelen' krijgen een vette boete als ze betrapt worden. Ik vond het wel een leuk gezicht al die slotjes... het uitzicht vanaf de brug vond ik nog veel mooier! (graag openen)

'457612' door MaJaTa '457612' door MaJaTa

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Klein steegje in Sant

MaJaTa

Hier zie je een van de vele kleine steegjes in de volkswijk Santa Croce in Venetië. Bewust hadden we ons hotel in een van de oudere wijken van Venetië gekozen. Het is een sfeervolle wijk, een heel ander Venetië, namelijk dat van de Venetianen zelf.

'503241' door corriedewinter '503241' door corriedewinter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Acqua alta in Venetië

corriedewinter

We zijn in oktober in Venetië en dat is een van de perioden waarin de straten wel eens blank staan door de hoge waterstand in de Adriatische Zee. Bovendien regent het. De topmaanden qua acqua alta zijn er twee keer per jaar: oktober/november en februari/maart. Het gebeurt alleen bij vloed en vooral rond volle maan. Veel winkels hebben voorzorgsmaatregelen genomen. Ze zijn uitgerust met speciale, op maat gemaakte metalen waterweringen die moeten voorkomen dat het water naar binnenstroomt. Nog het efficiëntst lijken de houten schotten die je, elke keer opnieuw, zelf in de deurpost moet timmeren: een houten plank van zo’n 40, 50 cm hoog en net zo breed als de deurpost. Je zet ze op de drempel vast met houten wigjes en maakt de randen vervolgens waterdicht met klei. Ik herken deze schotten; ze werden vroeger in Brielle, waar ik woon, ook gebruikt bij hoog water. Bij het huis dat je hier ziet is het allemaal wat moeilijker: in de kelder heeft het weinig zin om planken te plaatsen. Dan de was maar wat hoger hangen. Drogen zal nog wel even duren… Maar niet gaan tijdens Acqua alta? Natuurlijk wel. Het is veel minder druk en de periode hoog water duurt nooit lang. Dus neem laarzen en een paraplu mee en beleef een anders-dan-anders trip. En zeg eens eerlijk: Wie stampt er niet graag weer eens door de plassen?

'365247' door Floydian '365247' door Floydian

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Dancing Gondola's

Floydian

Het is nog geen 5 uur in de ochtend, geen hond (en mens) op het San Marco plein....een wonder ;-) Voor mij het enige moment van de dag om rustig te kunnen fotograferen in Venetie. Ongestoord je statief neerzetten, niemand om je heen, wachten op het eerste ochtendlicht, wat een weelde. Dansende Gondels, met blik op San Girogio Maggiore, één van de vele hoogtepunten van Venetie. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 45 sec Aperture; f16 Filter; none ISO; 100 RAW

'419678' door Hartog '419678' door Hartog

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Vrolijke huizen

Hartog

Het eiland Burano ligt vlakbij Venetië en is bekent om het kant en zijn kleurrijke huisjes.het verhaal gaat dat vissers hun huis door deze felle kleuren sneller kunnen zien .

'452352' door MaJaTa '452352' door MaJaTa

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Avond in Venetië.

MaJaTa

Gedurende ons verblijf in Venetië zijn we veel bezig geweest met avondopnamen. Dit is in de wijk Santa Croce, in een van de vele kleine zijstraatjes.

'199731' door Everlasting '199731' door Everlasting

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Terra and Ochre

Everlasting

A small canal somewhere in Venice. The foundations of all the buildings are made of the strongest oak piles, the bricks, terracotta and mortar come from the territory of Padua. I like how you can wander around and at each turn of the corner another old peeling building, or open square or hidden church awaits.

'421479' door corriedewinter '421479' door corriedewinter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Twee panini graag!

corriedewinter

In Venetië woont bijna iedereen aan het water. Het is dus best lastig om boodschappen te doen, want je moet altijd met de boot naar markt of winkel en als je de boodschappen eenmaal hebt, moet je ze nog naar boven sjouwen. Deze mevrouw krijgt haar boodschappen gelukkig aan de deur, zeg maar het raam, geleverd. Ze laat een mandje zakken en de bakker of wie dan ook langs komt, legt de spullen erin. Ophijsen en ze kan weer even vooruit. Maar nu is meneer laat, ligt zeker weer te kletsen bij de madonna van hiernaast.

'462705' door Suuzer '462705' door Suuzer

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Canal Grande

Suuzer

Canal Grande vanaf de Rialto Brug. Het grootste, belangrijkste en drukste kanaal van Venetië. Het is een belangrijke waterweg voor de Vaporetti (waterbussen) en veel belangrijke bezienswaardigheden liggen aan dit kanaal. Over het kanaal liggen vier bruggen, waarvan de Rialtobrug de oudste en de bekendste is. Vanaf de Rialtobrug kun je prachtige foto’s maken van de drukte op het Canal Grande.

'497895' door corriedewinter '497895' door corriedewinter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Heen en weer in...Ven

corriedewinter

Venetië is een stad die bestaat uit 177 waterwegen en 120 eilanden. Om al de eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er in Venetië 400 bruggen over de kanalen. De kanalen vervullen de functie van straat, iedereen verplaatst zich per boot. Vroeger gebeurde dat met gondels, maar daar worden voornamelijk toeristen mee rondgevaren. De meeste Venetianen gebruiken voor privé-vervoer bootjes met motoraandrijving, een enkeling hanteert de polsstok. Het openbaar vervoer gaat met een vaporetto, de grotere boot op de achtergrond. Je kunt een dag-of meerdaagse kaart kopen waarna je onbeperkt gebruik kunt maken van een netwerk van ongeveer 30 lijnen in en rond Venetië, naar de eilanden, het vasteland en het vliegveld. Het overzetwerk in de stad gebeurt met deze gondels of traghetti. Voor 50 cent reis je naar de overkant van het Canal Grande. Je bent er zo, dus je kunt gewoon blijven staan.

'495535' door NanneThewis2013 '495535' door NanneThewis2013

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

De basliek van San...

NanneThewis2013

Deze foto is gemaakt vanaf de 99 meter hoge toren de campanile van Venetië. Vanaf hier hebt je en geweldig uitzicht over Venetië en over de basiliek van San Marco. Het is zeer de moeite waard om om deze toren in te gaan, nadeel is wel dat het vaak druk is en er lange wachtrijen zijn en wachttijd erg kan op lopen. Tip: ga er vroeg in de ochtend heen dan heb je kans dat het nog rustig is.

'392410' door BenRTravellers '392410' door BenRTravellers

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

K(l)eurig

BenRTravellers

Het straatje aangeveegd, de luiken strak in de lak, de bloemetjes bewaterd, geen smetje aan de gevels en het wasgoed als theatergordijnen gedrapeerd. Op dit straatje in Murano is werkelijk niets aan te merken; 't is kleurig, maar bovenal keurig!

'416227' door Simmes Jan '416227' door Simmes Jan

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Stad van water, stad.

Simmes Jan

Venetie ligt aan het water, maar de hele stad IS water. Overal door het oude stadsdeel stromen kanalen. Het beroemdste en bekendste is natuurlijk het Canal Grande, de prachtige brede gracht die in een sierlijke vorm door Venetie loopt, omzoomd door indrukwekkende oude paleizen en huizen, de een nog mooier dan de ander. Af en toe loopt de stad ook deels onder, maar de Venetianen zijn wel wat gewend. Ik vond het heel apart om 3 dagen lang geen enkele auto te zien of te horen. Alles, maar dan ook alles gaat in Venetie over het water: van de vuilnisophaaldienst tot de hulpdiensten. Venetie, 15 december 2013.

'552567' door karinm '552567' door karinm

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Palazzo's in Venetië

karinm

De zon gaat langzaam onder bij de palazzo's aan het Canal Grande. De vaporetto's liggen klaar om toeristen te ontvangen voor een vaartochtje. Wij hebben de stad verkend door 3 stadswandelingen te doen (gratis op te halen bij de VVV). Deze wandelingen lopen ook langs de bekende bezienswaardigheden, maar gaan vooral langs plekken waar je niet snel komt, een aanrader!

'422276' door agrotewal '422276' door agrotewal

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Niet alleen maar...gr

agrotewal

Venetië een droom voor iedere fotograaf. De mooie grachten, vele boten en de oude gebouwen zijn het vastleggen meer dan waard. Maar ook Venetië heeft kleine straatjes.

'436331' door BenRTravellers '436331' door BenRTravellers

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Zomeravond

BenRTravellers

Aan het eind van een warme zomerse dag keert de rust weer op het pittoreske eilandje Burano, op een half uurtje varen met de waterbus vanuit Venetië. De dagjesmensen zijn inmiddels weg en de oorspronkelijke bewoners heroveren ‘hun’ Burano. Vader vist het diner voor vanavond uit het water, terwijl mama ‘ il bambino’ in slaap wiegt. Hun heerlijke zwoele zomeravond kan beginnen.

'460164' door corriedewinter '460164' door corriedewinter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

The Blue Umbrella

corriedewinter

De Ponte della Costituzione van Calatrava is de eerste brug in 125 jaar die in Venetië is gebouwd. Sinds het begin van de bouw was de brug omstreden en na vertraging en hoge extra kosten zat niemand er in 2008 nog op te wachten. De brug paste volgens velen niet zijn omgeving en het belangrijkste: de brug was niet toegankelijk voor invaliden. De treden op de brug hebben te lijden onder het gewicht van de koffers van de toeristen die de brug gebruiken. De treden zijn namelijk allemaal van verschillend formaat en kunnen alleen met de hand worden gemaakt, dus vervanging is duur Gelukkig is de brug wel toegankelijk gemaakt voor invaliden die kunnen plaatsnemen in een rode capsule die die de invalide naar de overkant van het kanaal brengt. Hier zie je de brug; het regent. Ik moet denken aan de korte animatiefilm The Blue Umbrella, voorafgaand aan de film Monsters University.. Het verhaal speelt zich af in een zingende stad, waar twee paraplu’s verliefd worden op elkaar. De blauwe paraplu heeft een oogje heeft op een rode soortgenoot. Maar wanneer hij haar wil volgen, wordt hij geteisterd door stormachtige wind en regen. Een schattig filmpje. Kijken? https://www.youtube.com/watch?v=zdw6T3dpqgg

'199713' door kellybaetsen '199713' door kellybaetsen

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Rialtobrug

kellybaetsen

De Rialtobrug is de oudste en bekendste van de drie bruggen over het Canal Grande. De brug werd gebouwd in 1591 en had meerdere voorgangers, die verschillende keren ingestort zijn. De brug is 48 meter lang en 22 meter breed en is volledig overdekt. Op de brug zijn ook winkels te vinden.

'215119' door Mathilde '215119' door Mathilde

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Manoeuvrerende...gond

Mathilde

We waren onlangs een weekje in Venetie, wat een bijzondere, unieke en schilderachtige stad! Venetië is gebouwd op 120 eilanden, die voor een deel kunstmatig zijn gevormd. Om al die eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er in Venetië maar liefst 400 bruggen over de 177 kanalen. Die kanalen vervullen de functie van straat. Vroeger gebeurde dat uitsluitend met de gondels. Tegenwoordig zijn er ook veel motorboten. Veel kanalen zijn heel erg smal en dan is het een kunst voor de gondeliers om zonder botsing langs elkaar heen te manoeuvreren. Dat biedt een mooi gezicht vanaf de bruggetjes.

'553551' door elisleem '553551' door elisleem

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Nachtelijk Venetië

elisleem

Het zicht vanaf de Rialto brug is alombekend. Overdag loopt het er vol met toeristen. Kom hier eens 's ochtends vroeg of 's avonds laat naar toe. Je hebt het uitzicht helemaal voor je alleen. 's Ochtends zie je het leven op gang komen. De boten varen op en af met drank, groenten, bouwmaterialen,... het leven komt op gang! Dwaal rond langs de verlaten steegjes en waan je terug in de 16e eeuw.