Turijn image

Turijn


Reisgids

Turijn
Italië
Lkoedam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Turijn is de hoofdstad van de regio Piëmont, in het noorden van Italië. Na Milaan is het de grootste stad van Noord-Italië. Het is ook een erg oude stad, waar je de Romeinse invloeden nog op verschillende plaatsen tegen zult komen. De stadspoort Porta Palentina en het Casaforte Acaja zijn hier een paar voorbeelden van. Maar Turijn heeft meer te bieden. Bezoek ook de Mole Antonelliana en het Palazzo Reale.

Reisinspiratie

Van onze community

terrasje pakken
terrasje pakken
Turijn
Marjolijn
Doorkijkje op hoogte
Doorkijkje op hoogte
Turijn
Gestreepteolifant
Op en neer
Op en neer
Turijn
Gestreepteolifant

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type CStekker type FStekker type L