Siena

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Palio di Siena

Siena,
Italië


Tijdens onze roadtrip door Italie hadden we slechts 1 dag gepland voor Siena. We kwamen speciaal voor Palio di Siena in de oude binnenstad van Siena, de jaarlijkse paardenrace, waarbij alle wijken van Siena strijden om de eer. Voor elke wijk hijst 1 jockey zich op een opgefokt paard en mept hij zijn paard onder luidt gejoel over de finish. Kaartjes kopen voor de tribune waren geen optie, a 200 euro per plekje. Dus de enige maar mooiste optie die we hadden was in de binnenring staan, midden op het plein met daar omheen de racebaan. Vanaf 10 uur 's ochtends hebben we geduldig gewacht in de brandende zon, met flessen vol ijs in ons nek om geen zonnesteek te krijgen, totdat de race eindelijk begon om 20.00. De sfeer was fenomenaal, het was vechten om een plekje. En wat voor plekje! We stonden precies op de goede plek, in de juiste bocht. Tijdens de laatste ronde gleden de paarden uit, er is zelfs een paard ter plekke overleden, vreselijk natuurlijk. Maar het leverde wel onvergetelijke en vooral onverwachtse foto's op. Als we toen de verrekijker bij ons hadden gehad, hadden we de open botbreuken zelfs kunnen zien.....

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Palio di Siena"

 • profile image comment
  Door Edwinaverdingh• geplaatst op 05 Mar 2013 | 12:57:31

  ik ben blij dat het niet zichtbaar is op de foto, want al die uitglijdende paarden met breuken en dood als gevolg dat is even erg als olifanten en neushoorns gaan doden voor hun hoorns/slagtanden. Dierenleed in het algemeen kan niet! Dat mensen zo op kunnen gaan in dit vermaak. Niet aan mij besteed!

  Bericht aangepast op 19:36:51
 • profile image comment
  Door Dannydekoning• geplaatst op 03 Mar 2013 | 09:42:02

  Helemaal mee eens met bovenstaand commentaar. Toen wij naar Siena gingen waren wij helemaal niet op de hoogte van wat de race inhield. We hadden een stukje gelezen in de LP en dachten, leuk daar gaan we eens een kijkje nemen. Ook wij vinden de beelden afschuwelijk en men zou zich af moeten vragen of dit leed allemaal wel nodig is, enkel voor het vermaak van mensen. Toch was het voor ons een heel onverwachts moment, wij hadden nooit gedacht dat dit zo zou aflopen. We hebben dan ook met afschuw gekeken en waren in shock op het moment dat het gebeurde. De foto geeft voor ons wel goed weer hoe de sfeer was op dat moment.

  Bericht aangepast op 08:58:11
 • profile image comment
  Door Gerrit-Gaspedaal• geplaatst op 01 Mar 2013 | 15:00:35

  Ai... spectaculair maar nou niet bepaald het soort volksvermaak waar ik plezier aan beleef.
  De eeuwigdurende journalistieke vraag is altijd in hoeverre we dit gewoon moeten negeren en er geen beelden van moeten maken of publiceren of dat we dat juist wel moeten doen opdat het onder de aandacht komt dat dit gewoon echt niet kan... Intrigerende foto wel daardoor.

  Bericht aangepast op 13:36:07
 • profile image comment
  Door EvanderHel• geplaatst op 01 Mar 2013 | 08:15:11

  Danny, zo enthousiast als ik was over je eerste filmpje hier, zo verdrietig ben ik om deze foto en het verhaal erbij. In mijn ogen je reinste dierenmishandeling waar men dan voor staat te klappen en juichen. De foto vind ik één groot horror gezicht, die dieren zijn in doodsangst... Ik zou het niet kunnen opbrengen naar zoiets te gaan, laat staan dat ik een verrekijker zou willen hebben om het leed nog beter te zien :-(
  Ik geef je alleen mijn mening en geen waardering want ik vind het een verschrikkelijk beeld.

  Bericht aangepast op 23:11:18
 • profile image comment
  Door Rhodaxx• geplaatst op 01 Mar 2013 | 09:54:32

  Ik kan het alleen maar eens zijn met Ellen en heb hier ook met afschuw naar gekeken. Ik ken dit fenomeen in Siena en vind het bizar dat het nog niet verboden is, er zijn andere manieren om een wedstrijdje tussen wijken in een stad te organiseren, zonder dat dieren er de dupe van zijn. Ik kom graag in Italie en vind Siena prachtig, maar dit wil ik nooit meemaken.

  Bericht aangepast op 23:02:24