Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Isola di Volcano

Sicilië,
Italië


Vorige week nog waren we op reis door Sicilië. Zelf ben ik nog op reis geweest, maar de trips die we als gezin hadden gepland werden de afgelopen 2 jaar telkens geannuleerd. Na 5 geannuleerde reizen lukte het dit keer gelukkig wel.

Een van de uitstappen die we maakten was naar het eiland 'Vulcano', één van de 7 Eolische eilanden. We waren daar met 3 andere toeristen. Heel anders dan in de zomer, kan ik me zo voorstellen. Het toeristische deel van het eiland was dan ook uitgestorven, maar het eiland liet zich zo in alle rust verkennen. We probeerden nog om de vulkaan te beklimmen, maar door verhoogde activiteit was dit niet mogelijk. Gelukkig was er genoeg vulkanische activiteit te ontdekken op het eiland. De kinderen vonden het fantastisch om met blote voeten de warme bubbels op te zoeken in het water. En de zonsondergang meemaken vanaf het zwarte strand, helemaal voor ons zelf, was een beleving die we veel te lang hebben moeten missen. Samen op ontdekking, we hebben er van genoten.

Het was mijn plan om maar 2 dagen te fotograferen en de rest voor het gezin te houden. Maar... soms moet je wel. Toen het licht zo mooi werd, en de kinderen toch zwarte zandkastelen aan het maken waren, moest ik toch nog héél even dit panorama-beeld (21 foto's) schieten. ;-)