Sicilië foto's & tips

'460153' door beeart '460153' door beeart

ItaliëSicilië

El Vulcano 2

beeart

Via Milazo neem je de boot naar de Eolische eilanden in het noorden van Italië. Er was slecht weer op komst. En de meeste boten waren uitgevallen. Ik had geluk dat ik bij aankomst toch een boot kon nemen. In het donker arriveerde ik op het eerste eiland. Ik heb mijn tent op de camping neergezet. De volgende morgen vroeg op pad gegaan voor de korte steile wandeling met dit adembenemend uitzicht.

'359838' door evaantonio '359838' door evaantonio

ItaliëSicilië

De trap van de Turken

evaantonio

La scala dei Turchi - de trap van de Turken - is een klif die bekend staat om zijn extreem witte kleur. Hij is gelegen in de nabijheid van Agrigento aan de zuidkust van Sicilie. Hij bestaat uit mergel, een mengsel van klei en fijne kalk. In de zomer is de rots heel toeristisch omdat de rots zeer aangenaam aanvoelt en dus een ideale afwisseling is voor de gewone zandstranden.

'461047' door Jan10e '461047' door Jan10e

ItaliëSicilië

Cefalu

Jan10e

Vanaf het plateau waar Calanica Residence is gelegen kijken we zo over de baai naar Cefalu. Een stadje aan de Noordkust van Sicilie. Wij zijn bijna klaar met ons rondje over het eiland maar dit stadje is toch ook weer erg aanrtrekkelijk. s'Avonds leuk verlicht met nog winkeltjes open en natuurlijk diverse levendige terrasjes.

'402657' door Dragonfly '402657' door Dragonfly

ItaliëSicilië

Etna

Dragonfly

De Etna beklimmen is een hele kunst. Het is een nog werkende vulkaan en je kunt met een lift naar boven; al is dat erg prijzig. Beneden aan de voet van de vulkaan zijn ook kleine kraters. Dit is het landschap onderaan de berg.

'479847' door evaantonio '479847' door evaantonio

ItaliëSicilië

Beklimming van de...E

evaantonio

Indien je even gefascineerd bent door vulkanen als ik, dan mag de Etna zeker niet op je lijstje ontbreken. Gelegen aan de zee en veel groter dan de omringende bergen, heb je een prachtig zicht op de omgeving. Het is dan ook zeker een dag hard stappen waard. Het is mogelijk de krater van de Etna via een jeep tot op 100 meter te naderen, maar voor de liefhebbers kan het ook te voet. De zuidzijde van de vulkaan is verreweg de populairste, dankzij de goede bereikbaarheid vanuit de stad Catania. Onlangs heb ik de Etna echter via de noordzijde beklommen en die is naar mijn mening veel interessanter. Daar waar de zuidzijde erg toeristisch is en de ene jeep na de andere je als voetganger voorbijsteekt, is de noordzijde van de Etna veel rustiger. Je kan er geraken via het dorpje Linguaglossa. Indien je nog inkopen moet doen, is dit dorp je laatste bevoorradingsplaats op weg naar de top (let op, de plaatselijke supermarkt houdt er tussen 12 en 4 een siesta!). Vanuit Linguaglossa vertrekt er een weg voor auto's naar boven. Op ongeveer 1600 meter hoogte vind je enkele zeer goed onderhouden, gezellige berghutten waar je kan eten en slapen. Vandaaruit gaat de weg nog even omhoog om uit te komen op een relatief grote parking op 1800 meter. Vandaaruit vertrekt de slopende, maar mooie, tocht te voet. Veel toeristen ga je er niet aantreffen en ook van de jeeps met toeristen passeer je er aan die kant van de Etna maar enkele per dag. Het pad is goed zichtbaar, maar wel erg lang. Op zich is het pad niet moeilijk, maar het spreekt voor zich dat een basisconditie nodig is om een hoogteverschil van ruim 1500 meter te overbruggen. Wijzelf hebben er toen 9u over gedaan om vanuit de parking de top te bereiken en weer af te dalen.

'343580' door tineke smit-broekhuizen '343580' door tineke smit-broekhuizen

ItaliëSicilië

Zuidkust Sicilië

tineke smit-broekhuizen

Nadat we het noorden, het oosten en het centrale gedeelte van Sicilië bekeken, trokken we naar de zuidkust. Oeps..dat viel tegen! Druk, chaotische steden en veel rommel in het landschap! En toen was daar ineens dit prachtige stukje krijtrots. Wat een verrassing.

'381044' door ivonne '381044' door ivonne

ItaliëSicilië

Etna, Silvestri krate

ivonne

De Etna is na de Stromboli de actiefste vulkaan van Europa en één van de actiefste van de wereld. Er komen altijd dampen vrij en geregeld zijn er uitbarstingen.Ook toen wij er waren in 2010 konden we 's nachts genieten (vanuit de verte) van een uitbarsting en de volgende dag, toen alles weer veilig was, liepen we (met gids) op de verse lava, top ervaring! Het landschap en de kleuren op en rondom de voet van de Etna zijn bijzonder. De Silvestri krater, waar deze foto van is, ligt halverwege de vulkaan en is makkelijk te bereiken vanaf de parkeerplaats. Aan de mensen kun je zien hoe groot deze krater is.

'500847' door afrika '500847' door afrika

ItaliëSicilië

Kleurige huisjes

afrika

In het weekje dat wij in 2013 op Sicilie doorbrachten hadden de weergoden niet zo veel zin in mooi weer. Desalniettemin is het een heerlijk eiland en er is voldoende te zien. Lekker een auto huren en rondrijden. Hier het uitzicht op Castiglione di Sicilia. een pittoresk bergstadje op een 620 m. hoge rots.

'362906' door LPtje '362906' door LPtje

ItaliëSicilië

Kleurige potten

LPtje

In het kleurrijke Taoramina kom je heel veel kleine kleurrijke plaatjes tegen. De velle kleuren vindt je langs de gehele noord kust van Sicilie. Taoramina heeft zo haar eigensteijl van keramiek. Een pot kost ongeveer zo'n kleine € 200,00 en is met de hand beschilderd. Wist u dat: Vele moderne beroemdheden deden Taormina aan, te beginnen met Johann Wolfgang von Goethe in 1787, die er een paar bladzijden aan wijdde in zijn Italienische Reise [1]. Aan het eind van de negentiende eeuw kwam het toerisme goed op gang, met de Duitse schilder Otto Geleng, die landschapsschilderijen maakte en de Duitse (naakt)fotograaf Wilhelm von Gloeden. Ze lokten vele kunstenaars naar Taormina, onder meer Oscar Wilde, D.H. Lawrence, Thomas Mann en Richard Strauss. De Europese adel overwinterde graag in het zachte klimaat, zoals de Duitse keizer Wilhelm II en de Oostenrijkse keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. Voor haar werd het stationsgebouw in 1866 vergroot. In de twintigste eeuw kwamen veel filmsterren hier uitrusten als Greta Garbo, Marlene Dietrich, Cary Grant, Elizabeth Taylor. Het hoogseizoen kwam in de zomer te liggen.(bron: Wikipedia)

'487022' door edwinaverdingh '487022' door edwinaverdingh

ItaliëSicilië

Perfecte uitvalsbasis

edwinaverdingh

Ortigia is een klein eiland ten zuiden van de Siciliaanse stad Syracuse, waarop het historische centrum van de stad is gesitueerd. Het eiland heeft een oppervlakte van een kleine vierkante kilometer en heeft ongeveer 4.500 inwoners. In het noordwesten wordt het eiland slechts door een enkele meters brede doorvaart, die door drie bruggen wordt overspannen, van het vasteland van Sicilië gescheiden. We huurden een appartementje met de familie, Ortigia Guest House en dwaalden vanaf dit gezellige stekje door de nauwe straatjes van Ortigia. Een mix aan stijlen (Grieks-Romaans, Renaissance, Barok…) brengt de harten van menig geschiedkundigen op hol. Vooral de indrukwekkende Barokke kerken beheersen diverse plaatsen in de stad, maar worden harmonieus aangevuld met warm gekleurde huisjes. Lekker eten is niet veraf, de zee beukt tegen de rotsen en laat de meeuwen hun beste zangtalent bovenhalen. De Duomo, de Barokke kathedraal, overschouwt de Piazza del Duomo. Indrukwekkend om te zien hoe deze kathedraal over een reeds bestaande Griekse tempel werd gebouwd. De zuilen en het binnenhuis zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. Van hieruit ondernamen we ook uitstapjes naar Noto, Catana, Etna,… Perfecte uitvalsbasis dus.

'477463' door smalfait '477463' door smalfait

ItaliëSicilië

Panarea en Stromboli

smalfait

Ben je op Sicilie en heb je nog genoeg tijd, ga dan zeker naar een van de Eolische Eilanden. Lipari is het grootste eiland van deze eilandengroep waar ook de meeste toeristen rondlopen. Wij kozen voor Panarea en Stromboli. Je kunt hier komen met de boot die vertrekt vanuit Milazzo (Let op: kom je met de auto, op veel plaatsen betaald parkeren, haal ticket bij de Tabacchi). Beetje vervelend dat ieder excursiebureau en veerdienst je een excursie aan wil praten. Het kan handig zijn te weten wat je wilt, dit scheelt een hoop gezoek en gepraat. Het loont de moeite om op tijd te zijn, zeker als je een dagtocht maakt en niet gaat overnachten, anders ben je simpelweg te laat. Vanuit Palermo en Taormina worden excursies aangeboden inclusief bustocht naar Milazzo. Wij hadden een georganiseerde dagtocht. Je bent echter vrij om te doen wat je wilt, als je maar op de afgesproken tijd weer bij de boot bent. Overtocht prima. Panarea is een schitterend autovrij eilandje, er rijden alleen wat golfkarretjes en scootertjes. Hier is stil echt stil. In een half uurtje loop je naar een mooie baai waar je wat kunt zwemmen. Loop je daar nog wat verder zijn er opgravingen te bezichtigen. Qua eetgelegenheid was het hier niet geweldig. Gelukkig zit er ook een heel klein supermarktje. Hier wat overheerlijke perziken, bananen en wat water gekocht en vanaf de kade met uitzicht op zee "geluncht". Daarna gaat de boot verder naar Stromboli. Je ziet de rook van de vulkaan duidelijk omhoogkomen. Omdat de vulkaan nog actief is, ben je hier bij zonsondergang zodat je de uitbarstinkjes kunt zien. Het blijft natuurlijk toeval of er iets te zien is, maar het is erg bijzonder. De vulkaan is te beklimmen maar dat red je niet als je de combinatie Panarea-Stromboli boekt. Hier heb je echt wel een dag voor nodig. Ook Stromboli is autovrij en heeft wat winkeltjes, een kerk, mooie uitzichtpunten. Het is prachtig op deze eilanden rond te lopen, van het ene naar het andere te varen en eigenlijk heel de dag relaxed bezig te zijn. De terugtocht van Stromboli duurt vrij lang, dus een boek is aan te raden. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden te overnachten of andere eilanden te bezoeken.

'397094' door Dragonfly '397094' door Dragonfly

ItaliëSicilië

Mug

Dragonfly

Helaas op het eiland Sicilie in Italie zijn de muggen hetzelfde als in Nederland. De vrouwtjes steken ook, de bulten jeuken net zo erg en er is niet veel tegen te beginnen. Iemand tips? Dit is overigens een langpoot. Deze steken niet.

'362225' door Dragonfly '362225' door Dragonfly

ItaliëSicilië

Syracuse

Dragonfly

Syracuse is een havenstad en gemeente in het zuidoosten van Sicilië, Italië. De stad ligt aan de Ionische Zee. Wandelend door de kleine straatjes van het schiereilandje van het centrum, zie je prachtige patio's en oude pleintjes. Dit is er een van.

'460152' door beeart '460152' door beeart

ItaliëSicilië

El Vulcano

beeart

Een kleine wandeling naar boven en je hebt een schitterend uitzicht op de andere Eolische eilanden waaronder Stromboli. De omgeving is prachtig ! Heerlijk genoten van deze vakantie op Sicilië !

'421107' door adelheid '421107' door adelheid

ItaliëSicilië

Siciliaans uitzicht

adelheid

In mijn serie mooie uitzichten plaats ik nu (na een Iers en een Noors uitzicht), een Siciliaans uitzicht. In beeld is het gezellige, en vooral toeristische plaatsje Taormina dat aan de voet van de Etna ligt. Voor liefhebbers van de oudheid is er het mooi bewaard gebleven Griekse amfitheater.

'486179' door vulture1960 '486179' door vulture1960

ItaliëSicilië

Zoutmolens van ...Tra

vulture1960

De westkust van Sicilie is erg mooi eerst bezoek je de overblijfselen uit het Romeinse tijdperk in de tempels van Girgenti. Daarna een bezoekje aan de molens en de zoutvalkte van Trapani! Mooie molens met een prachtig uitzicht. De streek is bekend om zij Sherry in Marsala bezoek een mooie sherry brouwerij genaamd Pellegrino Overnacht in het gezellige stadje Marsala. Leuke en gezillige winkeltjes, veel wijnproeverijen en vooral aardige mensen! Echt een aanrader zon dagje west Sicilie!

'418034' door Jan10e '418034' door Jan10e

ItaliëSicilië

Vuurwerkfestival

Jan10e

Je gaat niet op reis om heel bewust een vuurwerkfestival mee te maken. Ik niet tenminste. Maar als het er dan toch toevallig is als we er zijn, dan blijven we er ook voor op! Ooit eens in Minneapolis i.v.m. de lokale verkiezingen toen ik een 'penvriend' ging opzoeken, maar ook een prachtige avond aan de Elbe in de stad Magdenburg bij het zoveel jarig bestaan. Het summum van een vuurwerkshow is die op Madeira (elke zomer!). Het is meer een ballet van vuurwerk dat begeleid wordt op muziek. Deze foto is echter van het vuurwerk boven de zee bij de stad Siracusa op Sicilie. Allemaal een heel fijne (en veilige) jaarwisseling en de beste (reis)wensen voor 2014. Dat er maar weer vele ontdekkingen en belevenissen gedaan worden! En dat we die maar weer mooi met elkaar kunnen uitwisselen ondersteund door het beeldmateriaal!

'364852' door AngelaenAnniek '364852' door AngelaenAnniek

ItaliëSicilië

Het vermeende graf va

AngelaenAnniek

Eureka! We hebben het graf van Archimedes gevonden, een groots natuurkundige (en nog veel meer). Het was even zoeken want om een duistere reden lag het graf buiten de toeristische route en zonder oud reisgidsje in de hand zou t veel lastiger te vinden zijn geweest. Archimedes van Syracuse was een Oud-Griekse wiskundige, natuurkundige, ingenieur, uitvinder en sterrenkundige. Hoewel er weinig details over zijn leven bekend zijn, wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste wetenschappers uit de klassieke oudheid. Tot zijn bijdragen aan de natuurkunde behoren de grondslagen van de hydrostatica, de statica en de verklaring voor het beginsel van de hefboom. Aan hem wordt het ontwerp van een aantal innovatieve machines toegeschreven (bron wikipedia)

'424519' door vulture1960 '424519' door vulture1960

ItaliëSicilië

Etna een moordende...

vulture1960

De Etna is de actiefste vulkaan van Europa en een van de actiefste van de wereld. . Het hoogste punt ligt op 3323 Meter. Bij een bezoek mag je toto 3.000 meter. Daarboven is het afgezet. De weg er naar toe is een zwart maanlandschap. Allemaal van de lava die daar al gevloeid heeft! De zwavelgeur is ruikbaar. Mensen gaan erg dicht bij de vulkaan wonen omdat de lava erg vruchtbaar is. Maar het gaat ook wel eens mis! En dan is de Etna dodelijk!

'417691' door ivonne '417691' door ivonne

ItaliëSicilië

La dolce vita.

ivonne

Sicilië is een heel gevarieerd eiland; zonnig, oude stadjes,kerkjes met mozaiëken, het vulkaangebied van de Etna, kleine strandjes, heerlijke wandelgebieden.....Tel daar nog bij op dat de wijn goedkoper is dan de cola en dan zie ik ons weer zitten op één van die terrasjes om te genieten van la dolce vita!

'84833' door Oswald '84833' door Oswald

ItaliëSicilië

Weerspiegeling

Oswald

Molen, vroeger gebruikt t.b.v. zoutwinning, weerkaatst in het zwembad

'457340' door Zandkorrel '457340' door Zandkorrel

ItaliëSicilië

Fruit

Zandkorrel

Van deze foto krijg je toch trek? De citroenen zijn van een speciale soort uit het zuiden van Italië. Ze zien er wat bobbeliger uit dan wij gewend zijn en zijn ook groter. Volgens mij hadden ze ook een speciale naam, maar die ben ik even kwijt. Misschien is er hier iemand die het weet?

'425834' door vulture1960 '425834' door vulture1960

ItaliëSicilië

Zonsondergang op de..

vulture1960

De Etna is een imposante vulkaan. Je mag tot op 3000. meter hoogte. In de aanloop naar de vulkaan is er een een zwart landschap . Door de as en de lava. Wij gingen naar de zijkant van deze vulkaan en zagen mooi zwavelachtige kleuren en een mooie zonsondergang

'295260' door Francesco05 '295260' door Francesco05

ItaliëSicilië

Bedevaartsoord Tindar

Francesco05

Voor de mensen die graag een bedevaartsoord willen bezoeken, kunnen naar Tindari in het noorden van Sicilië. Het is een mooie en rustige plaats, waar men naast de beroemde kerk ook prachtige Griekse opgravingen van de oude stad Tyndaris kan bewonderen. Welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, aangezien Tindari niet erg groot is. Je kunt je hier dan ook zeker niet een hele dag vermaken. Om Tindari te bezoeken, kan je je auto parkeren en word je met de bus naar boven gereden, je kunt ook lopen, maar dat is een behoorlijke klimtocht. Eenmaal aangekomen kun je de kerk van de zwarte Madonna bezichtigen welke van binnen erg mooi is, hierin staat ook het verhaal van de kerk met het zwarte Madonna beeldje beschreven.