Sardinië foto's & tips

'428215' door chateau '428215' door chateau

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Parel in de...Mediter

chateau

Het eiland Sardinië is een pareltje in de Middellandse Zee. De westkust is heel goed toegankelijk, maar voor de oostkust moet je per boot de zee op om daarvan te kunnen genieten. Wij hebben daar een dagexcursie gemaakt. Op verschillende plaatsen meert de boot aan en word je gedropt op tropische strandjes, waar het heel goed snorkelen is.

'436431' door chateau '436431' door chateau

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Relax !!

chateau

Het eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de Laars van Italië, en ten noorden van Tunesië. Met 24.090 km² is het na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Sardinië is rijkelijk bedeeld met heerlijke strandjes, waar je goed kunt zwemmen en snorkelen in een werkelijk kraakheldere zee.

'420742' door chateau '420742' door chateau

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Duogrot

chateau

In zuidelijke richting via de baai van Orosei komt u aan de oostkust van Sardinië bij de badplaats Cala Gonone. Wederom een schitterende, levendige strandvakantiebestemming. De kleine idyllische strandjes met witte kiezels en glashelder water, zijn hier vaak alleen te voet of per boot bereikbaar. Highlights in Cala Gonone zijn zonder meer de Grotten van Blue Marino en de baai van Cala Luna, vanuit de haven per boot bereikbaar. Cala Sisine evenals Cala Goloritzé zijn twee andere niet te beschrijven droomstranden in de Ogliastra streek

'518173' door JoshuaX '518173' door JoshuaX

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Verrassend

JoshuaX

We dachten even dat we in Utah verzeild waren geraakt, maar dit is toch echt Italië, om precies te zijn de Costa Paradiso op Sardinië. Dit stukje kust in het noorden van dit eiland wordt geflankeerd door prachtige oranje rotsen in allerlei vormen. Je kunt hier een gemakkelijk pad volgen dwars door en langs deze rotsformaties, bijna twee uur lang. Costa Paradiso is tevens een vakantiedorp waar het pad aanvangt, maar dit is buiten het hoogseizoen verlaten. Op de foto zie je één van de kleine baaitjes die je onderweg tegenkomt. Sardinië heeft me echt verrast, alles is netjes verzorgd maar je kunt toch helemaal opgaan in wilde, zeer diverse natuur. En dat op minder dan 2 uur vliegen van Nederland.

'282295' door danielaniderost '282295' door danielaniderost

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Cala Gonone, een...be

danielaniderost

Aan de Oostkust van Sardinie ligt het grote, mooie National Park van de Golfo d'Orosei. Daartoe behoort ook een ca. 40 km lange kuststrook. De kleine, idyllische strandsje met witte kiezels en glashelder, turkoise water, zijn alleen te voet of per boot bereikbaar. Je kunt in Cala Gonone een eigen boot huren zodat je een bountystrandje voor jezelf kunt gaan zoeken. Er zijn ook 2 prachtige grotten te bezichtigen, m.n. de grotto di ficca is erg mooi en nog niet zo bekend.

'189291' door KeesvanSchaik '189291' door KeesvanSchaik

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Kustlandschap Sardini

KeesvanSchaik

Kustlandschap Sardinie Golfo di Orisei. De kustlijn van de golfo di Orisei is zeer rotsachtig . De rotsen worden af en toe onderbroken door prachtige mooie strandjes.

'423677' door chateau '423677' door chateau

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Pareltje.

chateau

Sardinië, een Italiaanse parel in de Middellandse zee. Met auto en caravan hebben we het hele eiland rondgereden. Campings liggen vaak op de mooiste locaties aan de zee. En overal waar je komt is het water prachtig blauw en kraakhelder. Voor degenen die nog een keuze moeten maken voor een vakantiebestemming kan ik Sardinië van harte aanbevelen.

'434250' door Joseetje '434250' door Joseetje

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Klein Barcelona

Joseetje

Klein Barcelona, oftewel Alghero, een mooi karakteristiek Middeleeuws stadje in noord Sardinie. Vanuit het verleden heeft de havenstad Alghero veel handelsrelaties met Spanje gehad en de mensen spreken nog altijd een dialect dat veel op Catalaans lijkt. In het stadscentrum hebben de straten zelfs een Italiaanse en een Catalaanse naam, die vaak niets met elkaar te maken hebben. Langs de 'boulevard' van Alhero heb je dit sprookjesachtige uitzicht op de stad en haar stadsmuur. Het was februari, best fris en bijna geen mens op straat. Aan het einde van de dag, vlak voor zonsondergang, kwam het zonnetje toch nog even haar licht werpen op dit schilderachtige stadje.

'425092' door Mariel75 '425092' door Mariel75

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Capo Testa

Mariel75

Hoewel Sardinie (bij mij) toch niet bekend staat om de rust, zeker niet in het hoogseizoen, is dit toch ook echt Sardinie! Op het meest noordwestelijke puntje van Sardinie, vlakbij de haven voor de overtocht naar Corsica, ligt Capo Testa, een prachtig schiereilandje in totale rust. Door de rotsen, de azuurblauwe zee en de prachtige bloemen is dit een plek om zeker even een bezoek aan te brengen.

'375662' door Jan10e '375662' door Jan10e

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Su Gologone

Jan10e

Het water van deze bron gutst met 400 liter per seconde uit de kalkrotsen en vloeit uit in de rivier Cedrino. Je vind deze bron op de weg tussen Dorgali en Oliena in een mooie vallei. Er is een parkje bij en een cafetaria. O ja, ook een klein kerkje. Je krijgt een geplastificeerde 'routebeschrijving' mee (er is eigenlijk maar 1 pad) met uitleg over het eenvoudige kerkje en de bron. De diepte van de onderwatergrot is onbekend. Duikers hebben nog steeds niet de bodem van de grot weten te bereiken. Het blijft dus een mysterie hoe diep de grot is. Su Gologone is de belangrijkste bron van Sardinie zo zegt mijn reisgids. Een aardige tussenstop.

'430283' door koenenhe '430283' door koenenhe

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Basilica della...Sant

koenenhe

Deze basiliek van de heilige drieeenheid van Saccargia dateert uit de 12e eeuw. Hij staat geheel vrij in het veld, in het midnoorden van Sardinie. Het is een heel aparte kerk, ook de buitenkant, daarvoor een andere foto. Mij trof ook deze eenvoudige binnenkant van de kerk.

'145185' door janlodewijks '145185' door janlodewijks

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Isola Rossa

janlodewijks

(svp Openen) Bijzonder grillige roze rotsen. Deze roze rotsen zijn gevormd door winderosie en geven het vissersdorp Isola Rossa een romantische aanblik. Een heel mooi gebied om te wandelen of naar de vissers te kijken die iedere dag bij terugkomst de boten op het strand trekken. Heerlijk rustig in het naseizoen en uiterst geschikt voor een vakantie tussendoor. (TIP: Sardinie)

'450051' door chateau '450051' door chateau

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Sunset Capo da Caccia

chateau

De foto is genomen vanuit Alghero. Overdag waren we per fiets vanaf de camping heen en weer naar Capo da Caccia gereden. Een prachtige tocht. 's Avonds toen de zon onderging hadden we een mooi uitzicht op de contouren van deze machtige kaap. Het vuurtorentje op de kaap in de verte is nog net zichtbaar. De kaap is 180 meter hoog.

'356048' door adelheid '356048' door adelheid

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Straatje in Alghero

adelheid

Sardinie is een prachtig eiland, veel bergen, veel groen, mooie kusten..... Ook een aantal leuke stadjes. Dit is Alghero tussen de middag op een rustige dag begin mei. Het ziet er verlaten uit, het toersiten seizoen is nog niet begonnen, de luiken zitten dicht en de lokalen nemen lunchpauze. Met de dreigende lucht erachter vond ik dat dit een mooi plaatje opleverde.

'130396' door lindenruiten '130396' door lindenruiten

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Haven van Olbia

lindenruiten

Aankomst met de veerboot in de vroege morgen in Olbia op Sardinie. Een mooie start van de vakantie

'442876' door Sandral '442876' door Sandral

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Windboom

Sandral

Dit duinlandschap en woestijngebied van Piscinas ligt aan de westkust(de costa verde) van Sardinië.Je kunt er komen door een (deels) onverharde ruige zandweg af te rijden,waar in het binnenland jeneverbesstruiken,bremstruiken en aardbeienbomen te zien zijn. Het brede strand grenst aan een vaak woeste zee,die gevaarlijke stromingen heeft.

'178503' door ebonsky '178503' door ebonsky

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Liefde tussen dieren

ebonsky

Onmogelijk? niet dus....grote vrienden

'182760' door pdanielse '182760' door pdanielse

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Ruine stad Tharros

pdanielse

De oude ruine stad Tharros in het westen van Sardinie. Hier liggen de resten van eeuwen oude beschaving. Van de Chartagers tot en met de Romeinen. (zie tip van gisteren voor meer info)

'422353' door Jan10e '422353' door Jan10e

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Schelpenvacht

Jan10e

Het kastanjefestival in Aritzo wordt letterlijk en figuurlijk aangekleed door een optocht van vreemde wezens. Deze heeft een vacht met schelpenkettingen en een eenhoornhelm. Muziek... in elk geval de tonen kwam uit grote schelpen die als hoorn fungeerden. Heb al eens eerder blog geplaatst over dit festival.

'238499' door nelita '238499' door nelita

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Alghero...(Klein-Barc

nelita

Alghero is een middeleeuwse stad, gebouwd door de fam.Doria in 1102, op Sardinie, in de provincie Sassari, aan de westkust van het eiland en telt ca.38.500 inwoners. De smalle en naar de haven en de prachtige baai aflopende keienstraatjes van Alghero´s Middeleeuwse citadel zijn bezaaid met boetiekjes, bars en restaurants. Het is de meest pittoreske oude stad op Sardinie. Palazzos in Spaanse stijl en straatnamen in het Italiaans en het Catalaans weerspiegelen de trotse erfenis van 300 jaar Aragon heerschappij

'461040' door YvanderWeijden '461040' door YvanderWeijden

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Strandtent in de...oc

YvanderWeijden

Het strand van Alghero. Mooie symmetrie in de bedjes en parasols in één kleur. Vroeg in de ochtend nog weinig strandgangers te vinden, geeft weer eens een ander beeld van een strandclub.

'526897' door JoshuaX '526897' door JoshuaX

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Verlaten baaien

JoshuaX

Waar vindt je nog verlaten baaitjes zoals deze, omgeven door prachtige rood-oranje rotsformaties? In ieder geval op Sardinië, maar dan wel in oktober. Wij hebben dit ervaren als een ideale maand om wandelen en cultuur snuiven te combineren met strand en terras. Het water is nog warm genoeg van de zomer om te kunnen zwemmen, de temperatuur hangt rond de 25 graden, prima om actief te zijn. In de zomer is het bloedheet en zwermen er overal toeristen om je heen, in het voorjaar is het water nog te koud. In de periode oktober zijn er ook weinig andere toeristen waardoor je echt helemaal zo'n baaitje voor jezelf kunt hebben. Vooral in het noorden en oosten van Sardinië kun je moeiteloos via (korte of lange) wandelingen deze paradijsjes bereiken, waarna je het zweet van je af kunt zwemmen. Het geeft een heerlijk gevoel van avontuur.

'189279' door KeesvanSchaik '189279' door KeesvanSchaik

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Cala Coloritze

KeesvanSchaik

Cala Coloritze is een prachtig verborgen strandje aan de golf van Orosei (Oostkust van Sardinie) Het strandje is te bereiken na een flinke wandeling van ongeveer 2 1/2 uur door een ongerept berglandschap. De rotskust is hier betoverend mooi.

'180975' door Marloes722 '180975' door Marloes722

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Blauwe schelpen

Marloes722

Een zee vol blauwe schelpen. Deze waren aangespoeld en toen bleek dat ze niet alleen een aparte kleur hebben maar ook nog eens flexibel / sponzig waren! Erg grappig!