Lazio en Rome provincie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Must-see Tivoli

Lazio en Rome provincie,
Italië


De tempel van Vesta is het hoogtepunt van de Acropolis van het stadje Tivoli. Dit stadje, dat in vroegere tijden 'Tibur' werd genoemd, was zowel voor de oude Romeinen als voor de pausen en kardinalen een belangrijke vakantiebestemming. Niet in de laatste plaats vanwege het koelere klimaat en de prachtige landschappen. De tempel van Vesta stamt uit de eerste eeuw voor Christus en is zo goed bewaard gebleven, omdat het ook langere tijd dienst heeft gedaan als kerk. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over de Aniene vallei.

Tivoli is nog steeds een sprookjesachtige plaats met uitgestrekte parken, fonteinen, ruïnes en villa's uit de oudheid. Een echte must-see tijdens je stedentrip naar Rome.

Tivoli is goed per trein te bereizen. Neem trein FR2 vanuit treinstation Roma Tiburtina (tijdens kantooruren 1 keer per uur een sneltrein richting Tivoli). Station Roma Tiburtina ligt langs metrolijn B (blauw). Mooie uitzichten onderweg! Reisduur is ongeveer 40 minuten en een kaartje kost circa 3 euro pp.