Pisa foto's & tips

'484535' door silly '484535' door silly

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Zo scheef als...

silly

Afgelopen weekend, genoten van een heerlijk weekend Italie , wij beklommen de toren van Pisa.De entreeprijs voor bezoek aan de toren van Pisa is 18 euro. De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren , bij de kathedraal van Pisa. De toren is een van de onderdelen van de Piazza dei Miracoli. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef maar ook krom. De toren is 55,85 meter hoog en het gewicht wordt geschat op 14.453 ton. De huidige helling is ongeveer 10%. De toren heeft 297 treden.

'201038' door hestermaasdam '201038' door hestermaasdam

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Arno rivier

hestermaasdam

Aan de Arno staat de Santa Maria della Spina. Deze kerk bezit een doorn uit de doornenkroon van Jezus Christus. Ach daar zullen we eens gaan kijken, laten ze nu net de doorn uitgeleend hebben aan een andere kerk! Verder was het een sober interieur.

'200435' door julia '200435' door julia

ItaliëPisa

ItaliëPisa

De toren van pisa

julia

Ik zat na te denken: hoe krijg ik deze toren nou leuk in beeld. Nou zo dus. Het lijkt zo net of de toren tegen het beeld aan leunt en de 2 duifjes maken het helemaal af. ( het lijkt ook wel een beetje op een wijnfles die word recht gehouden door een glas, met heel veel fantasie ;-))

'490088' door REvanSlooten '490088' door REvanSlooten

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Dom van Pisa

REvanSlooten

Vorig jaar maakten wij een rondreis door Toscane en Umbrië. Een van de plekken die we aandeden was Pisa. Zo dicht in de buurt, moest en zou ik toch eens dit iconische gebouw van Italië bewonderen. Erg mooi ziet het er uit en leuk om eens gezien te hebben, maar het aantal toeristen die allerlei gekke foto's maken "verpest" de plek toch een beetje voor mij... De dom van Pisa bevindt zich op het Piazza dei Miracoli in de stad Pisa. De middeleeuwse kathedraal, gewijd aan Maria, vormt het hart van dit Veld van Wonderen. Los ervan staan het baptisterium en de klokkentoren, de beroemde Toren van Pisa. De dom heeft de vorm van een vijfbeukige basiliek met een driebeukig transept. De bouw begon in 1064 onder de architect Busketus en hij bouwde in de typisch Pisaanse romaanse stijl.

'484608' door silly '484608' door silly

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Duomo Santa Maria

silly

De beroemde toren van Pisa is niets meer (en niets minder) dan de losstaande klokkentoren van de belangrijkste kathedraal van Pisa: de Duomo Santa Maria. De dom en de toren staan op het Piazza dei Miracoli. De middeleeuwse kathedraal is gewijd aan Maria.”Zes grote, zwaar beladen schepen vielen hun in handen”, luidt de inscriptie in de voorgevel, ter herinnering aan de overwinning van de vloot van Pisa tegen de Saracenen in 1063 bij Palermo. Deze buit vormde de basis voor de bouw van de dom. Ook de architecten zijn op de voorgevel vermeld: Buschetus en Rainaldus.

'489628' door JokevanRooijen '489628' door JokevanRooijen

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Camposanto

JokevanRooijen

Het Camposanto is een van de onderdelen van het Piazza dei Miracoli in Pisa. Tegen de noordelijke stadsmuur van Pisa ligt het Camposanto, oftewel het Heilige Veld. In de 13e eeuw liet aartsbisschop Ubaldo de'Lanfranchi aarde van de berg Golgotha per schip naar Pisa overbrengen. In 1278 begon Giovanni di Simone met de bouw van een ommuurde begraafplaats. Hij werkte toen ook aan de toren van Pisa. Simone maakte rondlopende, overdekte omgangen in de vorm van een kruisgang en een binnenhof met een gazon. In die kruisgang staan enkele fraaie Romeinse sarcofagen. De buitenkant van de Camposanto met 43 hoge, blinde arcaden sluit naadloos aan op de rest van de bebouwing rond het Campo dei Miracoli. Boven de ingang zie je een gotisch tabernakel met drie spitsen en een beeldengroep van Madonna met kind en heiligen.

'528427' door silly '528427' door silly

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Plein van de wonderen

silly

De Piazza dei Miracoli (Nederlands: Plein van de wonderen) is een groot ommuurd gebied in het centrum van de Toscaanse stad Pisa, bekend als een van de belangrijkste centra van middeleeuwse kunst in de wereld. Deels bestraat en deels met gras begroeid, wordt het gedomineerd door vier religieuze gebouwen: de Dom, de Toren van Pisa (de Campanile van de kathedraal), het Baptisterium en het Camposanto. Het wordt ook wel Piazza del Duomo (Domplein) genoemd. In 1987 is het gehele plein met alle gebouwen uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.(bron Wiki)

'437784' door JMoerkens '437784' door JMoerkens

ItaliëPisa

ItaliëPisa

La Dolce Vita

JMoerkens

Als ik aan Italië denk, denk ik aan het zonnetje, schepijs, muziek in de straten, heerlijk eten op een terras, lang genieten van een goed wijntje, zacht licht, schilderachtige straatjes, La Dolce Vita!! Een geweldig vakantieland, en ik voel mij met name in de steden echt thuis! Op deze foto zie je een mooi stukje Pisa, vanaf de beroemde scheve toren gezien.

'518406' door photofreak '518406' door photofreak

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Nonnengezang

photofreak

Onderweg van het Colosseum naar mijn hotel hoor ik opeens prachtig gezang. Het is al donker en de kerk valt ook helemaal niet op. Zodra ik binnen ben, zie en hoor ik dat er een groep nonnen aan het zingen zijn. Ik ben achter in de kerk gaan zitten en een tijdje hiervan genoten. Ik ben niet gelovig maar dit vond ik wel bijzonder. Eenmaal weer buiten zoek ik de naam van de kerk maar er staat niets op (of het is gewoon te donker). Dit zijn de leuke verrassingen. (wel even openen)

'430294' door Moonrise '430294' door Moonrise

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Pisa anders bekeken

Moonrise

De toren van Pisa is een van de meest gefotografeerde gebouwen van Italie. Het is ook een indrukwekkende toren helemaal gebouwd uit marmer. Het is er altijd overvol met toeristen die allemaal dezelfde pose op de foto willen, al duwend, liggend, trekkend aan, leunend tegen de toren. Vanuit deze bril zie je eveneens een aantal toeristen met de "verplichte" poses.

'491134' door JokevanRooijen '491134' door JokevanRooijen

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Doopkapel

JokevanRooijen

De Battistero, het grootste doopkapel ter wereld, bevindt zich op het Campo dei Miracoli in Pisa. De bouw ervan ging van start in 1152, bijna een eeuw nadat men met de bouw van de Duomo begonnen was. Ontwerper van de doopkapel, die gewijd is aan Johannes de Doper, was bouwmeester Diotisalvi. Het reusachtige gebouw heeft een omtrek van 107 meter, een hoogte van 55 meter, en is bekleed met Carraramarmer. In het onderste gedeelte keren ook weer de blinde bogen terug, bekend van de Duomo de Campanile in Florence.

'367751' door carla '367751' door carla

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Scheef, schever,...sc

carla

Desoriënterend wordt je ervan !!! Wat is nou recht en wat is nou scheef; Ja de toren dat weten we allemaal wel inmiddels maar is de kerk nu ook uit het lood ?? De indrukwekkende kerk werd gebouwd met de buit die Pisa veroverde bij de slag met de Saracenen op Sicilië. Dat staat nog op de gevel te lezen: “Zes grote, zwaar beladen schepen vielen hun in handen”. Die slag vond plaats in 1063, een jaar later begon de bouw van de Dom.Alleen de deuren tegenover de Campanile, de Porta di San Ranieri, zijn nog de oorspronkelijke, in 1180 gemaakt door Bonanno. Het zijn 20 panelen over het leven van Christus, ook in een romaanse stijl met Byzantijnse invloeden. In ieder geval is dit wel een bezichtiging waard zowel binnen in de kerk, als de toren.

'88869' door koenenhe '88869' door koenenhe

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Uitgesleten trappen i

koenenhe

Je merkt in dit trappenhuis dat hij scheef staat± soms leun je tegen de buitenmuur, dan tegen de binnenmuur

'461850' door jysta '461850' door jysta

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Piazza dei Miracoli

jysta

Letterlijk vertaald: plein van de wonderen.Zo genoemd om de 4 meesterwerken die erop staan. De kathedraal, de doopkapel, de klokkentoren en de begraafplaats. De gebouwen zijn allen van marmer en dateren uit de middeleeuwen. Het is een werkelijk schitterend plein en derhalve geen wonder dat er zoveel mensen/toeristen op af komen.

'170546' door Nansje '170546' door Nansje

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Tower of Pisa

Nansje

Een heerlijk wkndje naar Pisa geweest begin april! Was erg leuk..

'198198' door Ben Toller '198198' door Ben Toller

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Schuine toren

Ben Toller

het was even zoeken naar de juiste locatie en daarna wachten tot de zon onder was. Vind het wel leuk, recht muurtje, schuine toren.

'426928' door JMoerkens '426928' door JMoerkens

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Meer dan de Toren

JMoerkens

Iedereen kent uiteraard de toren van Pisa! En als je in de buurt bent, MOET je er ook echt even kijken, hoe toeristisch ook. Het is een bijzonder fenomeen, en als je hem beklimt, raak je ook echt even gedesoriënteerd. Ik vond echter het opvallendst aan Pisa dat er niet alleen de beroemde toren te zien is! Ook de gebouwen die erbij horen zijn prachtig en een bezoekje waard. Evenals het stadje an sich. Leuk dagje uit met de trein vanuit Florence bijvoorbeeld! Hier zie je de kathedraal, gezien vanaf de scheve toren!

'134788' door pdanielse '134788' door pdanielse

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Scheef

pdanielse

Dat ie scheef is dat wisten we al, maar wat een apart gebouw is dit. Er wordt al jaren gewedijverd over het hoe en wat tegen het verder scheef zakken van de toren. Voor alle zekerheid heb ik hem maar op de gevoelige plaat gezet.

'397882' door MarioBentvelsen '397882' door MarioBentvelsen

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Piazza dei Miracoli

MarioBentvelsen

Waarschijnlijk de meest gefotografeerde toren van de wereld, maar goed... Als je er eenmaal bent, wil je er toch een mooi plaatje van proberen te schieten. Gelukkig hing de vlag uit en waaide het een beetje.

'537374' door hestermaasdam '537374' door hestermaasdam

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Klooster

hestermaasdam

Het Camposanto is een van de onderdelen van het Piazza dei Miracoli in Pisa. Het gebouw zelf dateert van een eeuw later en is over de eerdere begraafplaats gebouwd. De bouw van het grote, lange klooster in gotische stijl begon in 1278 door de architect Giovanni di Simone. De begraafplaats kwam pas in 1464 gereed. De buitenmuur is samengesteld uit 43 blinde bogen. Er zijn twee deuren. De rechtse wordt bekroond door een gotische tabernakel, versierd met Maria met kind, omringd door vier heiligen. De meeste graven liggen onder de arcades, sommige onder het centrale pad.

'301023' door AdBiezen '301023' door AdBiezen

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Toren van Pisa

AdBiezen

Zicht op de toren van Pisa op de Campo dei Miracoli vanuit het Museo delle Sinopie. De toren kent iedereen van allerlei soorten media, echter in real life kijk je toch even op.

'555745' door Dianadm '555745' door Dianadm

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Pisa citywalk

Dianadm

Tijdens onze stedentrip naar Florence doen we ook een dagje Pisa. Na ongeveer een uur treinen komen we aan in de stad van de Torre Pendente, de Scheve Toren. Een citywalk is leuke manier om de stad te verkennen, want Pisa heeft veel meer te bieden dan alleen de beroemde toren. Via de website van Ciao Tutti (een Nederlandse website die zich volledig op Italië richt) downloaden we voor €2,99 een stadswandeling die ons naast de bekende bezienswaardigheden. ook langs onbekende straatjes en streetart leidt. De download doet niet onder voor een reisgids (qua uitgebreide beschrijvingen en foto's), maar heeft als voordeel is dat je niet de hele dag met een zwaar boek loopt te sjouwen. Het is een uitkomst als je onverwacht een Italiaanse stad bezoekt. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je mobiel (of tablet) voldoende opgeladen is. Dit is de Lungarno Gambacorti, een straat langs de rivier de Arno, in de buurt van het begin- en eindpunt van de wandeling, de Campo des Miracoli.

'393982' door Jan10e '393982' door Jan10e

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Zo scheef als...?

Jan10e

Ten westen van de Duoma op het Piazza dei Miracoli staat de Baptistery, Gewijd aan Johannes de Doper. De bouw heeft 211 jaar geduurd en is in Romaanse stijl. De Baptistery in Pisa is de grootste in Italie. De totale omtrek meet 107.25 m (351 feet). De hoogte is 54,86 m (180 feet), En is geheel van marmer. Door het beeld van Johannes op het dak is hij net iets hoger dan de toren van Pisa. Het lijkt er ook op nu ik de foto terug zie dat ie net zo scheef staat als de toren van Pisa....

'321569' door Ilsevandenberg '321569' door Ilsevandenberg

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Toren van Pisa, niet.

Ilsevandenberg

Als je ooit in Pisa bent geweest, weet je dat het hele plein vol staat met mensen die hun hand ophouden. Zodat het lijkt alsof zij de toren tegenhouden. Dat wilde ik perse niet doen. Maar toen ik dit bordje voor verboden toegang tegenkwam, moest ik lachen. Je zou het ook een verbod op afgezaagde foto's of een verbod op nog verder scheef duwen van de toren kunnen noemen