Piemonte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eindeloos uitzicht

Piemonte,
Italië


EINDELOOS UITZICHT!
Hou je ook van eindeloos ver weg kunnen kijken?
Bij toeval heb ik zo/n plek gevonden in de Piemonte, niet ver van Nizza Monferrato.

Mijn man en ik besluiten een stukje te gaan rijden. Heuveltje op, heuveltje af. Wijnvelden links, wijnvelden rechts. Door boeren gehuchten en pittoreske dorpjes. We genieten intens van al het moois dat we passeren.

Ineens stop ik, parkeer de auto en vergaap me aan het uitzicht!
We hebben vandaag ontzetten veel geluk dat het een onbewolkte dag is, de zon schijnt als een malle, de lucht is strak blauw, tja geen vuiltje aan de lucht. Dit is een zeldzaamheid en al helemaal met het uitzicht dat we hebben.

We kijken tot aan de Zwitserse grens in het noorden, waar we de Monte Rosa zien liggen bedekt met een laag sneeuw. Meer naar het Noord-Westen zien we de toppen van de Gran Paradiso, ook besneeuwd en in het westen de Monte Viso.

Tegen de avond besluit ik naar deze plek terug te gaan in de hoop een mooie zonsondergang te kunnen fotograferen. Ruim op tijd sta ik weer op de plek waar we vanmiddag waren, wachtend totdat de zon ondergaat.

Wat denk je, gaat de zon onder, precies achter Monte Viso...
Ik had het me iets anders voorgesteld...
Maar een paar tellen later, als de zon verder zakt, zie ik een mooi beeld met zonnestralen die van achter Monte Viso tevoorschijn komen.
Zo'n spectaculair beeld heb ik nog nooit gezien.

ps. in een review geef ik een tip voor een 360 graden panorama, niet ver van deze plek vandaan.