Palermo foto's & tips

'484684' door Zandkorrel '484684' door Zandkorrel

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Slager

Zandkorrel

In Palermo is een mooie markt, niet toeristisch, maar gewoon levensmiddelen. Daar zag ik deze slager bezig een stukje vlees af te snijden voor een klant.

'332387' door Magdalena '332387' door Magdalena

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Museo Archeologico...

Magdalena

Het Museo Archeologico Nationale is het belangrijke museum van Sicilie. Het wordt gehuisvest in een voormalig klooster van Filipini. De collectie is natuurlijk niet zo indrukwekkend en groot als in Napels maar zijn archeologische vondsten zijn ook moeite waard om te zien. In het museum hangen er tevens 5 zelfportretten van Rembrandt.

'328414' door Karlijnopreis '328414' door Karlijnopreis

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Moskee wordt kerk

Karlijnopreis

in Palermo staat de enorm grote kathedraal die in de loop der tijd van basiliek naar moskee is omgebouwd en vervolgens veranderd is naar een kathedraal. Hierdoor een mix van diverse bouwstijlen.

'462363' door Zandkorrel '462363' door Zandkorrel

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Kaas in het licht

Zandkorrel

Eentje voor het maandthema: op de markt in Palermo viel mijn oog op deze bak met parmezaanse kaas, waar een klein straaltje zon voor een prachtige belichting zorgde.

'226682' door vulture1960 '226682' door vulture1960

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Palermo in de avond

vulture1960

Heerlijke stad Palermo, wat hebben we daar genoten en veel gezien. Aanrader is de Hortus Botanicus. Levendige stad met veel moois. echt een aanrader. Vriendelijke mensen ook. Bezoekje brengen aan de markt, oudheidkundig museum en gewoon mensen kijken. Deze is uit de hand geschoten

'505869' door whelder '505869' door whelder

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Monte Pellegrino

whelder

Binnen de stadsgrenzen van Palermo ligt op een flinke berg het natuurreservaat Monte Pellegrino. Een fraai gebied met veel bloemen en insecten. Zo'n beetje op het hoogste punt is een grot die is uitgegroeid tot een bedevaartsoord. Als bonus heb je vanaf de rand van het natuurgebied prachtige uitzichten op de Middellandse Zee.

'513051' door whelder '513051' door whelder

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Steenlaagjes

whelder

Onze trip naar het westen van Sicilië was moeilijk in één thema te vangen.We hebben veel gewandeld (Langs de kust bij Terrasini, op het eiland Favignana en in een natuurreservaat/berggegebied binnen de stadsgrenzen van Palermo). We hebben cultuur gesnoven onder meer in de steden Monreale, Palermo, Trapani en Erice. We hebben aan het strand gelegen, bijvoorbeeld op Favignana. We hebben gefietst bij de zoutvlakten van Trapani. Kortom een welbestede reis. Op de foto zie je één van de meest verrassende plekjes. De laagjesrotsen van Terrassini vlakbij het vliegveld van Palermo. Je kunt daar heerlijk langs de kust wandelen. Even verderop zijn ook mooie rode rotsen.

'226803' door vulture1960 '226803' door vulture1960

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Libelle in de Hortus.

vulture1960

een prachtige tuin voor meer info zie http://en.wikipedia.org/wiki/Orto_botanico_di_Palermo zeker een bezoekje waard! Lekker rustug wandelen en genieten van veel mooie planten! Hier kan je wel een middag doorbrengen.

'295272' door Francesco05 '295272' door Francesco05

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Teatro Massimo Palerm

Francesco05

Op de foto zie je theater Massimo in Palermo. Dit prachtige theater is een van de grootste van Europa. Hier worden vele concerten en voorstellingen gegeven. Tevens zijn in dit theater de laatste scènes van de Godfather III hier opgenomen. Je mag zelfs plaats nemen op de stoel van Corleone. Het theater heeft een enorm podium wat tientallen meters diep is. Het is jarenlang dicht geweest, vanwege veiligheidsproblemen en corruptie van maffia en politiek. Maar is in 1997 weer geopend. Palermo is een schitterende en levende stad tot laat in de nacht. Men kan hier veel zien en je hebt voor deze stad zeker een paar dagen nodig, om hem helemaal te bezichtigen. Met de Normandische kathedraal als hoogtepunt van de stad.

'495960' door Zandkorrel '495960' door Zandkorrel

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Trots op je vis

Zandkorrel

Op de markt in Palermo trof ik deze man, die duidelijk trots was op zijn vissen. Hij hield er een paar in de lucht en maakte er een heuse show van. Normaal gesproken heb ik liever dat mijn fotomodellen gewoon hun gang gaan, maar dit was ook wel erg komisch.

'328409' door Karlijnopreis '328409' door Karlijnopreis

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Oilily basiliek

Karlijnopreis

Cappella Palatina in Palermo. Een ware must voor de fotograaf. Vol schitterende mozaïken en geweldige lichtinval. Zeker de moeite waard om er wat euro's voor te betalen om naar binnen te kunnen. Deze kapel bevindt zich in het Paleis van de Noormannen

'418860' door koenenhe '418860' door koenenhe

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Weg ermee

koenenhe

In een parkje in Palermo kwam ik op een enkele boom een heel stel van deze afgworpen huidjes tegen van een insekt. Geen idee wat het was. Ik had het ook nooit eerder gezien. Het is niet het ALLERKLEINSTE dier, dat ik ooit gezien heb, die jeuken te erg. Maar hierin zat wel een hele kleine larve van een onbekend insekt.

'105894' door Barbara1 '105894' door Barbara1

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Zwaardvis

Barbara1

Plaatje op de markt in Palermo.

'226964' door vulture1960 '226964' door vulture1960

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Aint too proud to beg

vulture1960

Contrast in Palermo is groot. Prachtige gebouwen uit de oudheid contrasterend met de armoede soms onder de mensen. Veel bedelaars en zwervers die vaak een centje willen bij verdienen door de verkoop van simpele dingen. Toen wij er waren regende het en werden er goedkope paraplu's verkocht. Overal door de stad kom je ook zwerfhonden tegen. Niet aaien of aanhalen, want dan blijven ze je volgen. Zelfs door het gevaarlijke verkeer heen.

'328420' door Karlijnopreis '328420' door Karlijnopreis

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Bouwstenen

Karlijnopreis

Helaas een veegje in het blauw van de lucht, moet nog even uitzoeken wat de reden ervan is. Toch een leuk beeld om wel hier te plaatsen, is een detail van de kathedraal van Palermo. Een mix van Islamitische en Chirstelijke bouwkunst, omdat de kathedraal eerder een moskee is geweest.

'105728' door Barbara1 '105728' door Barbara1

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Siesta

Barbara1

De winkel was open maar de verkoper sliep.

'188178' door 8erhoeker '188178' door 8erhoeker

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Kathedraal

8erhoeker

Fraai plaatje uit palermo

'313455' door weersing '313455' door weersing

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Sardines inzouten

weersing

Emmers vol hele kleine sardines maakte deze meneer schoon om ze daarna te halveren en in het zout te leggen.Een enorm werk wat allemaal met de hand moet gebeuren.

'322550' door engelharta '322550' door engelharta

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

De kok en het huisvui

engelharta

De kok haalt zijn neus op voor het huisvuil dat hij krijgt voorgeschoteld. Daar kan hij zelf geen soep meer van koken. In Palermo is beter te krijgen, alleen kan hij nergens meer heen...

'322552' door engelharta '322552' door engelharta

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Jezus in de limoenen

engelharta

Hoe zuur de drank ook mag smaken, de zoete blik van Jezus Christus maakt een hoop goed. Een schietgebedje tussen de limoenen voor een goede omzet voor de kiosk.

'254247' door alexandermoust '254247' door alexandermoust

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

De mannen van de...ma

alexandermoust

Een van de favoriete foto's van die dag:de dragers en bewakers van de heilige maagd.. Dat je in Italie kunt rekenen op prachtige kerken is 1 ding- als je vervolgens met Pasen een processie kunt fotograferen een ander ding en als je tenslotte door de smerige en drukke straten van Palermo de zich door die straten slingerende menigte volgt die het lijdens verhaal van Christus en Maria in stoet opnieuw ten uitvoer brengen en het is zo mooi en lekker weer als ik had- dan kun je een mooie serie maken over dit fenomeen. Zie het zelf met ''eigen'' ogen...

'533436' door suter '533436' door suter

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Cattedrale della...S

suter

Deze kerk is de belangrijkste kerk van de Siciliaanse hoofdstad Palermo. De kathedraal wordt gekenmerkt door de vele bouwstijlen ten gevolge van een lange geschiedenis van uitbreidingen, wijzigingen en restauraties, waarvan de laatste in de negentiende eeuw plaatsvonden. De kathedraal staat aan een plein aan de Corso Vittorio Emanuele.

'134286' door lilian62 '134286' door lilian62

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Onbewoondbaar...verkl

lilian62

Palermo is een schokkende stad; naast schitterende palazzo en kerken zijn de sporen van eeuwenlang verval en verwaarlozing overal in de stad duidelijk aanwezig. Maar - al zou je het op deze foto niet zeggen - de stad draagt haar ouderdom als een 'grande dame'.

'188181' door 8erhoeker '188181' door 8erhoeker

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Katholiek Italia

8erhoeker

Beeld bij paleis in Palermo