Palermo

Palermo is de hoofdstad van het eiland Sicilië en ligt in het noordwesten aan de Middellandse Zee. Opvallend aan de stad zijn de verschillende bouwstijlen die je overal tegenkomt. Palermo is een stad met vele pleinen en kerken. Ga zeker naar het Palazzo dei Normanni en de Santa Maria dell'Ammiraglio, die gelden als absoluut hoogtepunt van de stad. Vanwege het aangename klimaat is Palermo een stad die je het hele jaar door zou kunnen bezoeken.

Informatie over Palermo

Beste foto's & tips van Palermo

'484684' door Zandkorrel '484684' door Zandkorrel

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Slager

Zandkorrel

In Palermo is een mooie markt, niet toeristisch, maar gewoon levensmiddelen. Daar zag ik deze slager bezig een stukje vlees af te snijden voor een klant.

'332387' door Magdalena '332387' door Magdalena

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Museo Archeologico...

Magdalena

Het Museo Archeologico Nationale is het belangrijke museum van Sicilie. Het wordt gehuisvest in een voormalig klooster van Filipini. De collectie is natuurlijk niet zo indrukwekkend en groot als in Napels maar zijn archeologische vondsten zijn ook moeite waard om te zien. In het museum hangen er tevens 5 zelfportretten van Rembrandt.

'328414' door Karlijnopreis '328414' door Karlijnopreis

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Moskee wordt kerk

Karlijnopreis

in Palermo staat de enorm grote kathedraal die in de loop der tijd van basiliek naar moskee is omgebouwd en vervolgens veranderd is naar een kathedraal. Hierdoor een mix van diverse bouwstijlen.

Laat kaart zien