Napels foto's & tips

'383959' door EvanKleef '383959' door EvanKleef

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Amalfikust & Escher

EvanKleef

Op de Amalfitaanse kust is het prachtig wandelen met mooie doorkijkjes op steil gelegen dorpjes. Dit is Atrani, waar Escher een poosje gewoond heeft. Dat hoorde ik achteraf. Na deze wandelvakantie ben ik naar het Eschermuseum gegaan en zag exact deze foto, getekend door Escher. Onbewuste inspiratie? Bij zo'n uitzicht op zo'n mooie dorpje was het wel handig geweest om een verrekijker te hebben om e.e.a. van dichtbij te zien;-))

'407220' door doppie '407220' door doppie

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Procida.

doppie

Recente foto's van RR Dragonfly namen me weer even mee naar de Golf van Napels. Wat een geweldige mooie herinneringen: Herculaneüm, Capri, Vesuvius en die onvoorstelbare stad zelf met de enorme rauwe rafelranden waar ik zo van houd. Pareltje in de Golf blijft natuurlijk dit plekje: Marina Corricella op Procida.

'306776' door mvanaesch '306776' door mvanaesch

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Feesten en muziek op.

mvanaesch

Napels heeft echt veel te bieden, hoewel de meeste mensen gelijk denken aan maffia en corruptie. Napels staat bijvoorbeeld bekend om haar opzwepende techno, die net even wat anders is dan bijvoorbeeld Brighton of Berlijn. De dj's uit Napels zijn graag geziene artiesten op vele internationale events. Bovendien wordt er heel veel muziek uitgebracht onder labels uit Napels. En hoewel dit feestje nog erg vroeg in het seizoen was, bij lange na niet uitverkocht, is feesten met dit decor als achtergrond toch een te gekke ervaring. De club is letterlijk bijna in zee en dit is het uitzicht....

'408075' door Lianne '408075' door Lianne

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Souvenirs.......

Lianne

een van de straatjes in Centro Storico, net iets verder dan de mooie "Duomo", is druk en touristisch. het staat hier bekend om de kerststallen, in alle soorten en maten te vinden! maar ook een aantal "regulieren" souvenirwinkels met, naast de standaard magneten, spagettimeters en Limoncello onder andere deze tamboerijnen...ook al vind ik zelf dit soort souvenir's vreselijk om echt mee naar huis te nemen..zulke straatjes blijven toch ook iets gezelligs hebben.

'440925' door Mryn74 '440925' door Mryn74

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Capri

Mryn74

Bovenstaande foto gemaakt op het prachtige eiland Capri. (gelegen in de baai van Napels en een uurtje varen met de ferry vanaf Napels). Het eiland meet 10,36 km². Het hoogste punt is de Monte Solaro (589 meter) welke te voet maar ook per stoeltjeslift te bereiken is.

'499286' door martinhectors '499286' door martinhectors

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Galleria Umberto I

martinhectors

Deze galerij tegenover het Teatro di San Carlo werd gebouwd in 1891. De galerij met zijn indrukwekkende glazen en ijzeren dak werd ontworpen door Emanuele Roco en kreeg de naam van koning Umberto I. Ze wordt wel eens vergeleken met de iets oudere Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan. De bedoeling was om winkels, cafés, en andere openbare plaatsen te combineren met privévertrekken op een van de verdiepingen.

'371922' door GIUSI '371922' door GIUSI

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Vulkaan Vesuvius -...

GIUSI

Ongeveer 25 km ten zuiden van Napels, Italië, vindt men Pompeii, een provinciestad met ongeveer twintig duizend inwoners. Dit stadje werd in 79 na Chr. bedekt met as als gevolg van een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, die je hier op de achtergrond ziet. Pompeii is een van de best bewaarde Romeinse steden geworden en zeker een bezoek waard. Zorg echter wel dat je je rond laat leiden door een gids; de verhalen achter de ruïnes maken je ervaring compleet en zorgen ervoor dat je de ruïnes in hun context kunt plaatsen.

'358635' door jhhuijs '358635' door jhhuijs

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Amalfitaanse kust

jhhuijs

Volgens velen is de Amalfische kust, de mooiste kunst in Europa. Vele rijken en bekende personen hebben hier een huis. Het enige wat je moet doen als je langs de smalle weggetjes rijdt en overal de diepte inkijkt het verstand op nul zetten en alleen maar genieten van al het moois wat aan je ogen voorbij trekt.

'433964' door Lianne '433964' door Lianne

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Smalle straatjes

Lianne

Een doorkijkje vanuit een donkere hoek op een stijl steegje midden in Napels. prachtig om doorheen te lopen, langs kleine winkeltjes en de bewoners van deze huizen, zeker op een zonnige dag!

'553172' door KHeijlaerts '553172' door KHeijlaerts

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Palazzo Reale -...Kon

KHeijlaerts

Het koninklijk paleis, Palazzo Reale, is een bezoek zeker waard tijdens je citytrip in Napels. Al is het alleen al voor deze prachtige hal. Vervaardigd uit diverse soorten marmer. Op de verdieping waar ik deze foto vandaan heb genomen kan je diverse vertrekken bezoeken, die allemaal even rijk zijn versierd/aangekleed. Het paleis is gelegen aan het belangrijkste plein van de stad: het Piazza del Plebiscito. Het is één van de vier paleizen in Napels die door het (uit Frankrijk afkomstige) vorstenhuis Bourbon gebruikt werd. Dit gebeurde in de periode dat het vorstenhuis Bourbon in Napels aan de macht was (1730-1860). Een kaartje koop je al voor 4 euro. Exif: Nikon D7000: Sigma 10-20 bij 11,5mm; ISO 800; f4,2; 1/20s

'364999' door Jan10e '364999' door Jan10e

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Procida haven en...bu

Jan10e

Vanuit Napels is het heel goed te doen om te gaan eiland hoppen. Capri, Isschia en Procida. De huisjes in de haven van Procida staan er goed geschilderd bij. Hier ook zicht op de 'bovenstad' met de burcht en de jachthaven. Je moet wel opletten welke ferry je neemt, want niet elke ferry doet Procida aan.

'382584' door awesomemore '382584' door awesomemore

ItaliëNapels

ItaliëNapels

What a difference...

awesomemore

....a plane makes. Twee uurtjes vliegen is het maar, het verschil tussen zon en sneeuw. Grootstedelijk Napels aanbidt de zon in de schaduw van de Vesuvius. Gezien vanaf toeristenval Sorrento.

'264465' door doppie '264465' door doppie

ItaliëNapels

ItaliëNapels

La Dolce Vita.

doppie

Eén van mijn favoriete plekjes op deze aardkloot, Procida: een piepklein eilandje in de baai van Napels, de kleurrijke huizen staan bijna bovenop elkaar gebouwd tegen de berghelling op, straten zijn in werkelijkheid steegjes met continu trapjes die alle kanten opdraaien, 's avonds eten op het dorpsplein met de locals. La Vite e Bella. O ja, vermijd het hoogseizoen, veel gezinnen met kinderen uit Napels komen dan af de strandjes van het eiland, gezellig maar wel erg druk.

'333895' door doppie '333895' door doppie

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Boogjes.

doppie

De Galleria Umberto I werd gebouwd in 1891 als onderdeel van het grote stadsvernieuwingsproject in Napels. De indrukwekkende gebogen staalconstructie is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Na jaren van achteruitgang is dit een impuls geweest voor nieuwe en hippe zaken om zich weer te vestigen in deze bijzonder fraaie winkelpassage. Ik zou graag nog wat verder naar achteren hebben gestaan bij het maken van deze foto, maar toen wij er waren stond een groot deel helaas nog in de steigers.

'338984' door silly '338984' door silly

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Versteend lichaam

silly

Pompeji was een Romeinse stad in de buurt van waar Napels nu ligt. In 79 na Christus werd Pompeji bedekt onder een enorme laag as doordat de vulkaan Vesuvius uitbarstte. De uitbarsting, die Pompeii bedekte met een vier meter dikke laag vulkanische as en brokstukken, was een van de grootste uitbarstingen in de geschiedenis. Door de grote laag as en puin is Pompeji een van de best bewaard gebleven Romeinse steden. Alles in Pompeji was in een verbazingwekkend goede staat. Dit komt omdat er eerst een enorme laag as en puin overheen lag. Het is eigenlijk gewoon een dorpje. Je ziet nog winkeltjes, theaters, bakkerijen en straten. Het verbazende is dat de mensen zo snel stierven in Pompeji, dat hun versteende lichamen, gewoon zijn versteend terwijl ze nog zaten of liggen.

'449898' door Jan10e '449898' door Jan10e

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Procida

Jan10e

Vanuit Napels is het heel goed te doen om te gaan eiland hoppen. Capri, Isschia en Procida. De huisjes in de haven van Procida staan er goed geschilderd bij. Er is een 'bovenstad' met de burcht en de benedenstad met de(jacht)haven. Je moet wel opletten welke ferry je neemt, want niet elke ferry doet Procida aan. De tekst op de kop van de pier doet je misschien niet echt welkom heten...

'397217' door LPtje '397217' door LPtje

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Night in White Satin

LPtje

Moody Blues - Nights in white satin Nights in white satin never reaching the end Letters I've written never meaning to send Beauty I'd always missed with these eyes before Just what the truth is I can't say any more Cause I love you Yes I love you Oh how I love you Gazing at people some hand in hand Just what I'm going through they can't understand Some try to tell me thoughts they cannot defend Just what you want to be you'll be in the end And I love you Yes I love you Oh how I love you, oh Oh how I love you Cause I love you Yes I love you Oh I love you Oh I love you Breathe deep in the gathering gloom Watch lights fade from every room Bedsitter people look back and lament Another day's useless engery's spent Impassioned lovers wrestle as one Lonely man cries for love and has none New mother picks up and suckles her son Senior citizens wish they were young Cold-hearted orb that rules the night Removes the colours from our sight Red is grey and yellow white And we decide wich is right And wich is an illusion?

'435554' door martinhectors '435554' door martinhectors

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Paleis te Caserta

martinhectors

36 km ten noorden van Napels ligt het Paleis van Caserta. Dit paleis deed tussen 1780 en 1861 dienst als woonplaats voor de koningen van Napels en Sicilië. De tuin is geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Het park van 120 ha groot begint aan de achterkant van het paleis. In een strook van 3 km wisselen fonteinen en beeldengroepen zich af. Echt prachtig om te wandelen!

'406176' door LPtje '406176' door LPtje

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Shadow on the wall

LPtje

Shadow on the wall! Shadow on the wall! Shadow on the wall! Shadow on the wall! Like a shadow on the wall! Treat me like a prisoner, Treat me like a fool. Treat me like a loser, Use me as a tool. Face me 'til I'm hungry, Push me in the cold. Treat me like a criminal, Just a shadow on the wall! Repeat Chorus Treat me like I'm evil, Freeze me 'til I'm cold. Beat me 'til I'm feeble, Grab me 'til I'm old. Fry me 'til I'm tired, Push me 'til I fall. Treat me like a criminal, Just a shadow on the wall! Repeat Chorus Shadow on the wall! Shadow on the wall! Like a shadow on the wall! Shadow on the wall! Shadow on the wall! Like a shadow on the wall! Shadow on the wall! Shadow on the wall! Like a shadow on the wall! Shadow on the wall! Shadow on the wall! Mike Oldfield

'553561' door KHeijlaerts '553561' door KHeijlaerts

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Pescheria in het...Sp

KHeijlaerts

Het Spaanse kwartier in Napels is een heerlijke wijk om doorheen te struinen. Het is een volksbuurt met smalle straatjes waar volop leven is, de was overal te drogen hangt en het stikt van de restaurantjes, winkeltjes & marktkraampjes. Doordat Napels direct aan zee ligt zie je veel viszaken met de meest bijzondere en prachtige vissen & schelpdiertjes. Mijn advies is om aan het begin van de dag gaan lopen om nog veel vis te zien, de verkoop gaat hard. In de middag zijn de viskramen al halfleeg. Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; ISO 125; f7,1; 1/60s

'496670' door martinhectors '496670' door martinhectors

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Castell dell'Ovo

martinhectors

Het Castel dell’Ovo (‘eierkasteel’) is het oudste kasteel van Napels. Het kasteel ligt op het kleine eiland Megaris, dat door een verhoogde weg met het vasteland verbonden is. Op Megaris bevond zich ooit de villa van de rijke Romein Lucullus. In de 5de eeuw bouwden monniken er het klooster San Salvatore. Van dit klooster is enkel nog de kerk te bezichtigen. De oudste delen van het kasteel zijn uit de negende eeuw, maar het kasteel heeft in de loop der tijden heel wat aanpassingen gekend. Na een tijd van verval werd het Castel dell’Ovo op het einde van de 19de eeuw opgeknapt.

'369782' door jhhuijs '369782' door jhhuijs

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Galleria Umberto

jhhuijs

Galleria Umberto I Deze galerij tegenover het Teatro di San Carlo werd gebouwd in 1891, als deel van de risanamento, het vernieuwingsplan van de stad. De galerij met zijn indrukwekkende glazen en ijzeren dak werd ontworpen door Emanuele Roco en kreeg de naam van koning Umberto

'345175' door Magdalena '345175' door Magdalena

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Zijn vrienden

Magdalena

Voorjaar 2010. Eenzaam doolt de jonge zwerver/ bedelaar door de straten van het imposante Napels totdat hij een plek heeft gevonden, waar hij kan gaan zitten. Verlaten door vrienden en familie koestert hij de vriendschap met de enige ware vrienden die hem resten, zijn twee honden. Ik heb gekozen voor een foto in zwart-wit om zo extra accent te geven aan de trieste situatie waarin de jonge man verkeert.

'496396' door martinhectors '496396' door martinhectors

ItaliëNapels

ItaliëNapels

Solfatara

martinhectors

De Solfatara is een vulkaan in Italië, gelegen in Pozzuoli bij Napels. De naam is afgeleid van solfa (zwavel) en terra (aarde). De vulkaan is onderdeel van de Campi Flegrei, de Brandende Velden, een caldera die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de baai van Napels. Het is een geologisch boeiende plaats: voortdurend ontsnappen er gassen, de bodem van de krater verandert jaarlijks van uitzicht, en middenin kookt er, het hele jaar door, modder. In de winter bedraagt de temperatuur van die modder 80 à 90 graden Celsius, in de zomer loopt ze op tot 120 graden. Je gaat de krater binnen langs enige bosjes en nauwelijks enige helling. In het midden stijgen stoomwolken op uit de modder en in de laagte borrelen voortdurend gasbellen in de warme grijze modder. De vulkaan is niet echt actief, maar heeft nog wel vele Fumarolen (van een specifiek type dat naar deze vulkaan is genoemd, Solfataren.