Milaan foto's & tips

'495537' door sidonius '495537' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Spel van lijnen en...

sidonius

Naast de Duomo (Dom) tref je de 'Salon van Milaan', een in 1865 gebouwde winkelpassage naar een ontwerp van Giuseppe Mengonis. De naam is ontleend aan de eerste koning van het verenigde Italië. Prachtige etalages en winkels van bekende grote Italiaanse merken vind je hier, op fraaie mozaïekvloeren en onder bijzondere bogen. In het midden een plein, waarop vier passages uitkomen. Op verschillende tijdstippen van de dag heb je verschillend licht, en het is de moeite waard om meerdere keren per dag naar deze plek terug te gaan als je in Milaan bent.

'490139' door sidonius '490139' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Cimitero Monumentale

sidonius

Deze enorme begraafplaats van Milaan is officieel een museum, die je gratis kunt bezoeken. Het is de Pere Lachaise van Milaan, er liggen veel beroemde Milanesen, ondernemers, beeldhouwers en architecten begraven. Na de éénwording van Italië werden er in Milaan twee begraafplaatsen aangelegd: één voor de rijken en één voor de armere bevolking. Het Cimitero Monumentale ontwikkelde zich tot het grootste beeldenpark van het land. De entree met monumentale gebouwen kun je gerust protserig noemen. Maar de ligging is prachtig, iets buiten het centrum en de graven zijn de moeite van het bezoeken waard, evenals de grafmuren. Opvallend is dat er veel foto's op de grafstenen worden gebruikt, die een mooi tijdsbeeld geven van de bevolking. Open voor bezoekers di tm zo van 8-18 uur, feeestadgen van 8-13 uur Te bereiken met de metro, halte Garibaldi en dan nog een klein stukje lopen.

'489844' door sidonius '489844' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Op het dak van de Dom

sidonius

De Duomo in Milaan kun je per trap helemaal tot bovenaan toe beklimmen en het dak kun je ook met een lift bereiken. Vandaar heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad. Ikzelf ben niet zo van die vergezichten, maar het is wel bijzonder om op dat dak te kijken wat er allemaal gebeurt en hoeveel details van de torens en pieken er te zien zijn. Je staat er letterlijk met je neus bovenop.

'428756' door JMoerkens '428756' door JMoerkens

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Op de Uitkijk

JMoerkens

De Dom van Milaan is één van de grootste kathedralen van heel Europa, met maar liefst 11.700 vierkante meter oppervlakte. Ik was er op een regenachtige dag, en de volledige voorkant stond in de steigers vanwege een renovatie. Je kunt echter het dak beklimmen, en dat maakte een bezoek alsnog indrukwekkend. Vanaf het dak kun je de duizenden details goed bekijken. In dit doorkijkje zie je één van de vele profeten of apostelen die het exterieur sieren en uitkijken over de stad. Ik koos voor zwart wit omdat het een grauwe dag was, en de kleuren mijns inziens niets toevoegde aan het beeld.

'392779' door Moraimavdf '392779' door Moraimavdf

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Kleina straat

Moraimavdf

Een pittoreske een gezellig dorpje genaamd Bellagio met een historische centrum en de boulevard met mooie veranda’s en met veel trappen, deze plaats ligt en comomeer.

'461894' door PeggyvE '461894' door PeggyvE

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

De Dom van Milaan

PeggyvE

De Duomo di Milano, de prachtige gotische kathedraal van Milaan, is een van de grootste kerken ter wereld. De verbluffende witte voorgevel, misschien wel de mooiste ter wereld, domineert het grote plein voor de kathedraal. De bouw van de kathedraal Opdracht tot de bouw van de kathedraal werd in 1385 gegeven door de bisschop Antonio da Saluzzo. Hij kreeg de steun van Gian Galeazzo Visconti, de eerste hertog van Milaan, die de ambitie had om de grootste kerk ter wereld te bouwen. Om de bouw te bespoedigen verleende de hertog toegang tot zijn marmergroeve. Hij verleende ook vrijstelling van belastingen en nodigde architecten uit gans Europa uit. In 1386 werd effectief met de bouw gestart maar de werken zouden nog eeuwen aanslepen. Toen de kathedraal in 1418 werd ingewijd was men nog maar net met de bouw van het schip aangevangen. De werken aan de kathedraal zouden voortduren tot in 1813 maar pas in 1965 werd de laatste hand aan de kathedraal gelegd met de afwerking van de bronzen deuren. Bron:A view on cities

'309857' door Invisible '309857' door Invisible

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Italiaanse Schoonheid

Invisible

De "Alzaia Naviglio Grande" , een prachtig kanaal dwars door het Milaanse stadsdeel Navigli. Een zeer gezellige wijk, ten Zuiden van het Centrum, die zeer de moeite waard is voor een bezoek. De stadswijk staat bekend om zijn restaurants, het sfeervolle straatbeeld (met fraaie gevels ) en de gezelligheid (mede door de vele studenten maakt het de wijk zeer divers). Makkelijk te bereiken via Metrostation Porta Genova. Het kanalensysteem is opzich al een heel verhaal opzich, en kent een lange geschiedenis.

'495582' door sidonius '495582' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Ook op de vloer lijne

sidonius

Om nog even in de stemming van Milaan te blijven: dit is de vloer van Galleria Vittorio Emanuele, de mooie passage naast de Dom met beroemde merkenwinkels, schilderingen, mozaïek en fraaie bogen. Jullie zien: ik heb me niet met de winkels en de mode beziggehouden, veel te druk met fotograferen. En goedkoper....

'383908' door gregory '383908' door gregory

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Fotoshoot in Milaan

gregory

Milaan is een leuke stad om te bezoeken met een aantal mooie bezienswaardigheden in het centrum maar het is natuurlijk ook de stad van mode en glamour, tijdens het slenteren door de stad kwamen wij in een binnenplein uit waar men druk bezig was met een fotoshoot van een model.

'452771' door dennisenroel '452771' door dennisenroel

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Torre Velasca

dennisenroel

De Velasca Toren (Torre Velasca) in Milaan is een 106 meter hoge wolkenkrabber die in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd gebouwd. De bijzondere bouwstijl verwijst naar de Lombardische tradities van kastelen en forten. Hier staan we op het dak van de dom, waar we een prachtig uitzicht over de skyline van Milaan hebben. Op de voorgrond zie je nog een pinakel van dit gebedshuis.

'491024' door JannavEek '491024' door JannavEek

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Restauratie van Duomo

JannavEek

De Duomo is het meest indrukwekkende gebouw van Milaan, de hoeveelheid kunstige details, torentjes en beelden is enorm. De bouw duurde erg lang. Het werd in 1386 begonnen en al vóórdat de kathedraal in 1950 (pas) volledig afgebouwd was, was de restauratie al begonnen. Er wordt sindsdien altijd gerestaureerd. Het witte marmer wordt snel grauw door de citysmog. Hier zijn de restaurateurs in beeld genomen, zij horen bij de Dom.

'490549' door JannavEek '490549' door JannavEek

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Appartement in Milano

JannavEek

In de mooie meimaand een week verbleven in een typisch Milanees appartement. Dit bestaat uit een lichte woonkamer met keuken, ruime slaapkamer en badkamer met douche. En uiteraard het balkonnetje, waarop ik iedere avond plaatsnam met een glas rosé om te genieten van het (luid levendige!) Italiaanse leven om me heen rond etenstijd. Om dan mijn eigen pasta pannetje op het vuur te krijgen. Het gebouw is goed verzorgd. Je moet door een poort met een conciërge om op de rustige binnenplaats te komen. De tramhalte is om hoek; binnen 10 min. ben je in het stadscentrum. Op zaterdag was uithangen op het balkon, zoals het hoort. Enorm genoten van het -beetje- wonen in deze stad in plaats van op een korte stedentrip langs alle bezienswaardigheden te moeten gaan. Wellicht bekend maar vermeld het hier toch maar: https://www.airbnb.nl/ Airbnb is een betrouwbare community-marktplaats waar mensen over de hele wereld unieke accommodaties bij lokale verhuurders kunnen ontdekken en boeken (of zelf adverteren).

'439448' door dennisenroel '439448' door dennisenroel

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Pinakels

dennisenroel

Op het dak van de dom van Milaan bij ondergaande zon in het midden van de winter. Je ziet hier 3 van de maar liefst 135 'pinakels' die deze kathedraal sieren. Op het dak zijn de ranke torens van dichtbij te bekijken. De boog op de achtergrond is overigens Galleria Vittorio Emanuele, een overdekte winkelstraat uit de 19e eeuw en een belangrijke bezienswaardigheid in Milaan.

'495486' door sidonius '495486' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Navigli

sidonius

De wijk Navigli in Milaan is een leuke en gezellige wijk om te bezoeken; hij ligt buiten het centrum. Het is de enige plek waar nog een paar kanalen te vinden zijn: de navigli. De wijk wordt steeds meer ontdekt door toeristen; het heeft leuke kroegjes en winkeltjes. Een beetje de Jordaan. Ooit was Milaan een haven, en dus over water bereikbaar. Het was een soort Venetië. De Naviglio Grande (foto) en de Naviglio Pavese (minder druk maar ook minder mooi) vormen de overblijfselen van een heel kanalenstelsel. Vanwege de toenemende behoefte aan verkeerswegen voor auto's en trams zijn de meeste kanalen gedempt. Tot vlak voor de tweede wereldoorlog werd het marmer voor de Dom via schepen en deze kanalen aangevoerd vanuit de bergen bij het Lago Maggiore. De wijk is bereikbaar met de metro (M2), uitstappen bij halte Porta Genova.

'498757' door sidonius '498757' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Vanaf het dak van de.

sidonius

Even een foto voor het maandthema. In Milaan kun je naar het dak van de Duomo (Dom) voor een paar euro. Bij helder weer heb je dan een prachtig uitzicht op de stad. Ik vond het vooral leuk om te kijken (en te fotograferen) hoe iedereen op dat dak bezig is met foto's maken. Deze dame van het uitzicht, de meeste van zichzelf met hun compactcamera op een stok. De nieuwste trend blijkbaar, werkelijk iedereen in Milaan liep met zo'n camera op een stokkie.

'492218' door sidonius '492218' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Duomo

sidonius

De Duomo (Dom) van Milaan vormt het hart van de stad, en ook het geografisch middelpunt. Hij is ruim 600 jaar oud, en gebouwd met speciaal marmer uit de omgeving. Dat werd per boot vervoerd via het Lago Maggiore via de kanalen (navigli), waarvan er nog enkele 'open' zijn in de stad. De rest van het kanalenstelsel is gedempt toen de stad al maar groter werd. Het witgele marmer is zeer onderhoudsgevoelig. De Duomo staat dan ook voortdurend in de steigers vanwege schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden en dit lijkt nooit klaar te zijn. Met enige moeite heb ik de steigers kunnen ontwijken voor deze foto. Je moet er van houden, van deze uitbundige gotiek, maar opvallend is hij wel. PS: de foto is gemaakt bij het late zonlicht. de deuren van de Dom zijn al gesloten.Daardoor lijkt de Dom goudkleurig, in werkelijkheid is hij gelig-wit.

'520214' door MiekeDeHaas '520214' door MiekeDeHaas

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Galleria Vittorio...E

MiekeDeHaas

Bij een stedentrip aan Milaan is een bezoek aan Galleria Vittorio Emanuele II een must. Het is een imposant gebouw dat bestaat uit gietijzer en glas en werd in 1867 geopend. Hier moet je binnenwandelen om van het pracht en praal te genieten. Het glazen dak zorgt voor een magnifieke lichtinval. Het is het oudste en mooiste overdekte winkelcentrum van Milaan. Het heeft een aantal noemenswaardige winkels zoals Gucci, Prada, Louis Vuitton enz. Aan mij niet besteed. Het is een ontwerp van de Italiaanse architect Guiseppe Mengoni. De passage bestaat uit vier gangen, die in het midden samenkomen op een rond plein waarboven een grote glazen koepel gemaakt is. Wanneer je daar bent, let dan vooral ook op de vloer.Deze is volledig met mozaïek ingelegd. Ik heb overnacht in Bergamo, waarop je vliegt om naar Milaan te gaan. Voor € 10,00 had ik een vliegticket in de maand Januari. Een uitstekende maand om deze stad te bezoeken. De treinverbinding tussen Bergamo en Milaan is uitstekend en je staat meteen midden in het centrum van Milaan.

'492242' door sidonius '492242' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Interieur van de Duom

sidonius

En dan nu het interieur van de Duomo in Milaan. Imposant met vijf schepen en 52 pijlers die de kleuren van de glas-in-loodramen weerkaatsen. De prachtige mozaïekvloer is ook niet te versmaden.

'489594' door sidonius '489594' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Arco della Pace

sidonius

Deze Arco della Pace (vredesboog) in Milaan houdt het midden tussen de Arc de Triomphe in Parijs en de Brandenburger Tor in Berlijn. Vind ik. Hij werd in 1807 opgericht ter ere van Napoleon. Toen deze de slag bij Waterloo verloor werd de bouw door Bonaparte stilgelegd en werd de bedoelde triomfboog een vredesboog. In 1838 werd hij ingewijd door de nieuwe machthebbers. Nu is het bij deze boog vooral 's avonds een gezellige boel met terrasjes en veel jong uitgaanspubliek. De boog staat aan het begin/eind (wat je wilt) van het grote park Sempione.

'173610' door willemz '173610' door willemz

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Bergmeer

willemz

Onderweg door de Dolomieten hier weer een mooie weerspiegeling.

'394832' door theworldbysarah '394832' door theworldbysarah

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Kenmerken Italië:...g

theworldbysarah

Wie denkt aan Italië denkt aan mode en gelato, toch? Dit in 1 beeld vervat. De foto is genomen in Milaan, de modestad bij uitstek!

'498390' door robgreeve '498390' door robgreeve

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Wakend over de stad

robgreeve

De foto is genomen vanaf het dak van de kathedraal van Milaan. Het dak is tegen betaling bereikbaar. Je hebt een schitterend uitzicht over de stad (oa. San Siro stadion) en bij helder weer tot aan de Alpen. De kathedraal is één van grootste katholieke kerk van de wereld. Bij de bouw is vooral wit marmer gebruikt. Het bouwwerk heeft ruim 100 torentjes en meer dan 2000 beelden.

'393037' door Moraimavdf '393037' door Moraimavdf

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Mystic lake.

Moraimavdf

We zijn een keer in de auto ingestap, om wat van de omgeving te bekijken en opeens zie je daar het beeld waar je altijd van hebt gedroomt om daar ooit te gaan wonen. Dit is een foto dat je altijd wilt bewaren voor jezelf om je eraan te herinneren

'486239' door JannavEek '486239' door JannavEek

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Verse vis van de mark

JannavEek

Milaan is de stad van de mode en luxe gaan shoppen maar ik kom uit op een lokale markt. Daar kijk ik mijn ogen uit, wat een kwaliteit! En de Italiaanse sfeer bevalt me hier goed. Ik kan me verwonderen over hoe alles in Italië tot een kunst wordt verheven, tot de visuitstalling op een markt toe. Mi piace il pesce.