Milaan beste reistijd

Het weer in Milaan

Wanneer je een citytrip plant, wil je natuurlijk Milaan van binnen én buiten zien. Als je niet van plan bent om de hele dag in musea te hangen, maar ook graag een beetje wilt winkelen of de stad te voet verkennen, dan mag je hopen dat het niet de hele dag regent. Daarom is het handig om van vooraf het actuele vooruitzicht voor Milaan te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Milaan? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Milaan

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Italië:De beste reistijd voor Milaan is mei-juni, september. Ben je van plan de hotspots van Milaan te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.


Reisadvies
Voor Milaan geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Milaan

Beste foto's & tips van Milaan

'495537' door sidonius '495537' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Spel van lijnen en...

sidonius

Naast de Duomo (Dom) tref je de 'Salon van Milaan', een in 1865 gebouwde winkelpassage naar een ontwerp van Giuseppe Mengonis. De naam is ontleend aan de eerste koning van het verenigde Italië. Prachtige etalages en winkels van bekende grote Italiaanse merken vind je hier, op fraaie mozaïekvloeren en onder bijzondere bogen. In het midden een plein, waarop vier passages uitkomen. Op verschillende tijdstippen van de dag heb je verschillend licht, en het is de moeite waard om meerdere keren per dag naar deze plek terug te gaan als je in Milaan bent.

'490139' door sidonius '490139' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Cimitero Monumentale

sidonius

Deze enorme begraafplaats van Milaan is officieel een museum, die je gratis kunt bezoeken. Het is de Pere Lachaise van Milaan, er liggen veel beroemde Milanesen, ondernemers, beeldhouwers en architecten begraven. Na de éénwording van Italië werden er in Milaan twee begraafplaatsen aangelegd: één voor de rijken en één voor de armere bevolking. Het Cimitero Monumentale ontwikkelde zich tot het grootste beeldenpark van het land. De entree met monumentale gebouwen kun je gerust protserig noemen. Maar de ligging is prachtig, iets buiten het centrum en de graven zijn de moeite van het bezoeken waard, evenals de grafmuren. Opvallend is dat er veel foto's op de grafstenen worden gebruikt, die een mooi tijdsbeeld geven van de bevolking. Open voor bezoekers di tm zo van 8-18 uur, feeestadgen van 8-13 uur Te bereiken met de metro, halte Garibaldi en dan nog een klein stukje lopen.

'489844' door sidonius '489844' door sidonius

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Op het dak van de Dom

sidonius

De Duomo in Milaan kun je per trap helemaal tot bovenaan toe beklimmen en het dak kun je ook met een lift bereiken. Vandaar heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de stad. Ikzelf ben niet zo van die vergezichten, maar het is wel bijzonder om op dat dak te kijken wat er allemaal gebeurt en hoeveel details van de torens en pieken er te zien zijn. Je staat er letterlijk met je neus bovenop.

Laat kaart zien

Laatste Milaan artikelen

Sleurhutten worden steeds cooler

Caravans iets van vroeger? MINI, Airstream Trailers en Republic of Fritz Hansen ontwierpen samen een caravan van deze tijd. Het moderne huis op wielen is 6,8 meter lang en is helemaal op het ontwerp van de MINI Cooper S Clubman afgestemd.

Caravans iets van vroeger? MINI, Airstream Trailers en Republic of Fritz Hansen ontwierpen samen een caravan van deze tijd. Het moderne huis op wielen...

Gratis eten in Milaan

Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurrentie aan te gaan in deze onzekere tijden, bieden veel bars gratis hapjesen soms zelfs hele buffetten aan.

Milaan staat bekend als trendy modestad, maar heeft tijdens deze economische crisis ook iets anders te bieden. Om de terrassen te vullen en de concurr...

Milaan, Italië

Haal je beste hakken of designergympen maar uit de kast en verhoog nog snel even je kredietlimiet – we gaan shoppen in Milaan, de onbetwiste mode- en designhoofdstad van de wereld. Vijf Milanese creatieven wijzen de weg.

Haal je beste hakken of designergympen maar uit de kast en verhoog nog snel even je kredietlimiet – we gaan shoppen in Milaan, de onbetwiste mode- en...