Maremma foto's & tips

'306753' door WilmainMaremma '306753' door WilmainMaremma

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

GIRASOLI

WilmainMaremma

MAREMMA met prachtige kleuren op het land in de lente en zomer. Geel en groen, veel biologische landbouw en dus veel insecten en nog meer vogels

'317521' door Edu '317521' door Edu

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Pluis van gele...morg

Edu

Dat zo,n kleine bloem in de berm ergens ind de Maremma zo,n mooie creatie kan maken. Moest er echt voor op de knieen om hem scherp en close te krijgen. Iedereen bedankt voor de spontane reakties op m,n vosje. Een fijne binnekomer. Edu

'317492' door Edu '317492' door Edu

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Vosjes gespot in de..

Edu

Dit vosje gespot in het natonale park,waar de dieren ongstoord kunnen leven, en zich voortplanten. Er is daar geen bewoning,we een prachtig ongerept strand. Wandelen en fietsen is daar een fijne bezigheid. Je mag er met de auto in,maar je kenteken wordt gescand, zodat men precies weet hoeveel er in het park zijn. Vol is op!

'306755' door WilmainMaremma '306755' door WilmainMaremma

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

MAREMMA Orbetello voo

WilmainMaremma

MAREMMA, Toscana. Geweldige plek ook voor vogelaars. Er zijn veel roofvogels, 's zomers komen de bijeneters uit Africa hier broeden en de roze flamingo's wonen in de lagune van Orbetello. Mooi voor foto's!

'317628' door Edu '317628' door Edu

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Hutje aan de zee

Edu

Aan het strand van Maremma ligt het vol met aangespoeld dode takken en stammen. Uitgebeten door zee en zon. Kun je een mooie hut van maken waar ,als het te warm is, lekker in kunt zitten. of wegdromen bij de geluiden van de branding. Iedereen bedankt voor de fijne reakties van de gele morgenster. Edu

'306752' door WilmainMaremma '306752' door WilmainMaremma

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

MANCIANO

WilmainMaremma

iK WOON HIER, NA MEER DAN 30 JAAR IN ROME. DEZE PLEK LIGT IN HET LAND, ACHTER DE KUST, MET MOOIE VERGEZICHTEN. ik weet niet wat een camping kost, maar ik weet wel dat hier - 28 km van de kust - er minder herrie is, koelere nachten en betere prijzen. En de restaurants zijn ook beter! Deze plek geeft afwisseling; je kunt naar het meer, de heuvels in, de berg op (Amiata), de tufstenen stadjes bekijken, en je kunt naar zee. Een zee met helder water, mooie uitaichten, met gehuurde ligstoel en parasol, of zonder. Je kunt een dagje naar het eiland Giglio, je kunt naar de markt in Orbetello, je kunt gaan vogelen of gewoon fotos maken van het landschap. En je kunt overal heerlijk eten en wijn drinken!

'360434' door Knebbeltje '360434' door Knebbeltje

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Het goddelijk oog

Knebbeltje

In de Maremma ligt de abdijruine San Galgano. Een indrukwekkende middeleeuwse kerk, waar de blote hemel het dakgewelf is, middenin een naar kruiden geurend bos. Niet ver ervandaan op een heuvel ligt de kleine ronde kapel van San Galgano, die de meeste bezoekers overslaan. Binnenin tref je een heel bijzonder gestreept koepelgewelf aan, Deze abstracte foto is gemaakt door de camera heel brutaal op de zelfontspanner op een altaar te leggen met de lens naar boven, half in een eveneens gestreepte nis.

'343761' door marjolijn '343761' door marjolijn

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Deborah

marjolijn

Op het eiland Elba vind je leuke havenplaatsjes, zoals hier Porto Azzuro. Er zijn leuke steile (trap)straatjes tegen de hellingen. Ter plekke heb ik de foto genomen vanwege de kleuren van het bootje en de huizen op de achtergrond. Thuis ben ik ook wat meer gaan letten op de naam van het bootje, naar de Joodse profetes uit het boek Richteren, die ten strijde trok tegen de vijanden van Israël. Volgens informatie op internet is er in de Maremma, de zuidwestkust van Toscane vanwaar je naar Elba oversteekt nog een joodse gemeenschap?

'317170' door Edu '317170' door Edu

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Op het mooie strand..

Edu

Op het mooie strand van Maremma waar je de natuur nog kunt zien zo het vroeger was. Deze man had ruim een half uur nodig om zich op het strand te installeren. Toen de krant uit was,ging hij weer naar huis

'306754' door WilmainMaremma '306754' door WilmainMaremma

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Kasteel op het hoogst

WilmainMaremma

MANCIANO in de Maremma. Ik woon hier en kan iedereen aanbevelen een agriturismo te zoeken en hier vakantie te vieren. Het is een perfekt uitgangspunt voor vele uitstapjes in de omgeving en minder heet - minder duur ook - dan aan zee!

'534158' door neretslok '534158' door neretslok

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Pitigliano

neretslok

Je moet er een stukje voor rijden, over niet al te beste bergwegen maar het is de moeite waard: Pitigliano in de Maremma, het zuiden van Toscane. Het stadje ligt prachtig tegen en op een berg geplakt.

'525338' door RonMessing '525338' door RonMessing

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Bloem in wilde tuin

RonMessing

Een B&B op een doodlopend weggetje net een stukje van de drukke kust af. Een wilde tuin, met de meest prachtige bloemen waar deze wat mij betreft er zo vroeg in het jaar wel uitsprong, maar wat het is??

'538622' door neretslok '538622' door neretslok

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Sorano

neretslok

In de Maremma, het zuidelijk deel van Toscane, ligt het ruim 3.000 inwoners tellende stadje Sorano. Niet veel dus, maar zij hebben wel een woonplek om trots op te zijn. Een van de minder bekende plaatsen van Toscane, maar absoluut de moeite van een bezoekje waard.

'539769' door neretslok '539769' door neretslok

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

I scream for icecream

neretslok

We zijn hier in Castiglione della Pescaia, een badplaats aan de Tyrheense Zee. Het is nog vroeg in het jaar, dus nog niet heel erg druk (prettig voor het parkeren!). De ijscoman neemt geen enkel risico en heeft zijn plek al ingenomen. Voordat iemand anders op het idee komt.....

'1096817' door neretslok '1096817' door neretslok

ItaliëMaremma

ItaliëMaremma

Natuurlijke tunnel

neretslok

Het minder bezochte zuid-westelijke deel van Toscane heet de Maremma. Op weg naar de kust van Maremma reden we door deze natuurlijke tunnel. Prachtig rijden hier over landelijke weggetjes waar je nagenoeg niemand tegen komt.