Le Marche foto's & tips

'392790' door kosterg '392790' door kosterg

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Pittoresk stadje...Co

kosterg

Als je de Marche bezoekt mag je het prachtige stadje Corinaldo echt niet overslaan! Het is pittoresk gelegen op een heuveltop en stadsmuren rondom. Bekend vanwege het terassenstraatje. Bovenaan het straatje is een leuk terrasje vanwaar je een mooi uitzicht hebt.

'488082' door Bergwerk '488082' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Church

Bergwerk

Italië | Possagno Eerder schreef ik dat ik niet meer wist waar deze foto gemaakt was, maar na enig speurwerk hebik het toch teruggevonden. Onderweg in Noord-Italië kwamen we langs het plaatsje Possagno. Vanaf de weg, in de verte boven op een heuvel, zagen we deze bijzondere kerk al opdoemen. Het wit afstekend tegen de groene heuvels. De bouw van de 'Tempio Canoviano' is begonnen in 1819 en voltooid in 1830. De kerk is gebouwd in de Neo-classische stijl volgens een ontwerp van Antonio Canova, één van de bekendste beeldhouwers uit die tijd. Achter de pilaren, niet zichtbaar op de foto, is er nog een prachtig gedecoreerde koepel.

'430859' door biancavanderwerf '430859' door biancavanderwerf

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The pier

biancavanderwerf

De laatste dag van onze vakantie, wat zeg ik….. 1 van de laatste uurtjes zelfs.. Heerlijk dat warme zand en die laatste zonnestraaltjes, het kabbelende water… Ik mis het!!

'424660' door PaulaHuizenga '424660' door PaulaHuizenga

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Zonnebloemen in Le...

PaulaHuizenga

Le Marche. Het Toscane van nu. Een nog nagenoeg ongerepte natuur, waar veel landbouw plaatsvindt. Hier kun je nog genieten van het boerenlandschap en alle activiteiten van agrariërs. genieten van alle kenmerken die Italië zo geliefd maken. Dicht bij zee en vlakbij de bergen. Ideale plek voor een rustige vakantie met alles er op en eraan.

'200025' door marcelloromeo '200025' door marcelloromeo

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Zonnebloemen in de...

marcelloromeo

Bij het eerste licht van de morgenzon worden de zonnebloemen mooi oranjerood gekleurd boven een typisch landschap met bergdorp in Marche in de provincie Ascoli Piceno in Italië.

'434930' door DennisWierenga '434930' door DennisWierenga

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Montesecco

DennisWierenga

In Juni 2009 gaan we met de auto op vakantie naar Italië, een agriturismo in Le Marche in de buurt van Pergola. Mijn zoon, Odin is vijf maanden en 's middags liggen moeder en zoon nog regelmatig een uiltje te knappen. Tijdens die dutjes lees ik de een boek, of ik loop wat rond over het terrein van de boerderij. Een andere keer pak ik de auto om een boodschap te doen in het stadje in het dal. Meestal ga ik daarna dan nog een beetje rondrijden zonder duidelijk doel. Ik bepaal per afslag of ik links of rechts ga. Wanneer ik op de borden plaatsnamen zie die me nieuwsgierig maken ga ik er op af. Montesecco stond er dit keer op, en na een flinke klim kom ik aan bij een schattig dorpje met fraaie stadsmuren en oude boerenwoningen bovenop een heuvel. Het dorp is omgeven door een kleurenpalet aan akkers. Als je het wil zien lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Een waslijn loopt van de pijnboom naar het hek. Een oudere vrouw lijkt even uit het raam naar de vreemdeling die staat te fotograferen. Ze besluit dat het wel goed is en gaat terug naar binnen.

'443722' door Bergwerk '443722' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Old School #4

Bergwerk

Italië | Le Marche Dit wordt het laatste plaatje van het oude, vervallen schooltje in Mergo. Aan de rand dit kleine dorpje, zo'n 15 km westelijk van de plaats Jesi, staat dit schoolgebouwtje wat vroeger voorzag in het basisonderwijs. Inmiddels is alles veranderd en zijn er andere, modernere voorzieningen, maar naar dit oude schooltje heeft niemand meer naar omgekeken. In ieder geval leverde dit ons wel een paar mooie plaatjes op.

'200210' door marcelloromeo '200210' door marcelloromeo

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Landgoed met...wijnga

marcelloromeo

In het vroege ochtendlicht strijkt de zon zijn eerste stralen over de wijn- en olijfgaarden in de opvallend groene provincie Ascoli Piceno, Marche - Italië.

'443262' door Bergwerk '443262' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Old School #2

Bergwerk

Italië | Mergo Vlak bij het dorpje Mergo in de provincie Le Marche, staat een oud schooltje. Leeg, verlaten, en niemand lijkt zich om het gebouwtje te bekommeren. En binnen wordt de puinhoop natuurlijk elk jaar groter, maar het blijft interessant om dit te fotograferen.

'200970' door marcelloromeo '200970' door marcelloromeo

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Verlaten boerderijtje

marcelloromeo

In het zachte ochtendlicht dat over de heuvels streek stond dit verlaten boerderijtje als een ware bouwval, mogelijk te wachten op een gepassioneerde west-europeaan die er heil in ziet er een idylisch paleisje van te maken zoals reeds heel veel anderen deden (ter plekke heel veel engelsen die er een huis kopen)

'415081' door biancavanderwerf '415081' door biancavanderwerf

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

I want you to stay

biancavanderwerf

Lekker op vakantie in Le Marche Italie, ergens in een klein dorpje stond een oud schooltje leeg.... Blijft 1 van mijn favoriete bezigheden om tussen die oude rommel te schuifelen :-)

'447619' door DennisWierenga '447619' door DennisWierenga

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Het uitzicht vanaf...

DennisWierenga

Agriturismo Alla Vecchia Quercia is gelegen op een heuvel en heeft diverse huisjes en appartementen er is een zwembad om te relaxen maar je kunt ook actiever je vakantie doorbrengen en helpen op de boerderij. er zijn paarden,geiten, varkens en kippen maar ook land en tuinbouwproducten worden ter plaatse verbouwd. De gewassen en het vlees van eigen boerderij wordt ook gebruikt in het restaurant dat zich op het terrein bevindt. en waar ze wel raad weten met deze ingrediënten. Heerlijk genieten daar dus... En het ligt in een prachtige omgeving, dit is het uitzicht vanaf de agriturismo! ik wil eigenlijk gewoon terug!

'320851' door photorenes '320851' door photorenes

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Zonsondergang in...Mo

photorenes

Een foto van een zonsondergang in Monsampolo del Tronto, Le marche in Italie. Dit is het uitzicht vanuit de tent op de heuvel van Camping "Villa Bussola" in Monsampolo del Tronto. Wij waren daar als gast van Peter en Vanessa en het ontbreekt je daar werkelijk aan niets. Het uitzicht vanaf de heuvel is in mijn ogen ongeevenaard in Italie, ga dat zien. De marken is echt een bezoek waard.

'372322' door photorenes '372322' door photorenes

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Zonsondergang in...It

photorenes

De zonsondergang in het werkelijk schitterend gebied "Le Marche", deze foto is gemaakt vlakbij Monsampolo del Tronto. We reden naar Offida om daar lekker te gaan eten, echter zagen we dit vuurwerk in de lucht het was werkelijk prachtig. Ik hoop dat je ervan geniet, en ga ook eens die kant van Italie op.

'443126' door Sandral '443126' door Sandral

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Haven-ligplaats

Sandral

Hier in de haven van Ancona willen we de boot nemen met onze camper op het kampeerdek,zodat je lekker in je eigen bed kunt slapen.Je vaart naar Igoumenitsa(Griekenland) nog zo'n 756 km rijden en je zit in Turkije! Zoals je ziet ligt de haven midden in de stad.

'446903' door Bergwerk '446903' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Flowering Onions

Bergwerk

Italie | Le Marche Normaal gesproken ben ik een beetje allergisch voor blauwe luchten op foto's. Je kan dan eigenlijk alleen maar ansichtkaartenplaatjes maken. Niet helemaal mijn ding, maar velen van jullie weten dat waarschijnlijk al. Wolken moet ik hebben! Maar voor dit bloeiende uienveld in de landerijen rond de plaats Mergo maak ik graag een uitzondering, want dit kan er nog net mee door.

'443079' door Bergwerk '443079' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Old School

Bergwerk

Italië | Mergo In de provincie Le Marche is nog veel te ontdekken. Kleine verstilde dorpjes, een prachtig landschap en een (h)eerlijke keuken. Verbleven in een mooie B&B bij alleraardigste mensen waarvan de eigenaar mij meenam op een heuse Urbex expeditie. Een verlaten schooltje even buiten het plaatsje Mergo.

'430286' door DennisWierenga '430286' door DennisWierenga

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Laaghangende bewolkin

DennisWierenga

Het is half zes en ik wordt even wakker, normaal draai ik me dan lekker om en slaap verder. Maar vanmorgen, hier bij Agriturismo alla Vecchia Quercia denk ik, laat ik eens naar buiten kijken. Ik strompel uit bed richting raam en zie aldaar dat het dal gevuld is met laaghangende bewolking. Ik schiet wat kleren aan, pak mijn cameratas en ga naar buiten. De boer is al bezig op het land, een boerenmeid laat haar paard draven en ik geniet van het landschap, het licht en het Italiaanse leven!

'334597' door FAalbers '334597' door FAalbers

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Mariabeeld omhangen..

FAalbers

In veel plaatsen in Italie zie je ze; de maria-beelden. Deze was omhangen met kettingen en rozenkransen in alle soorten en maten. Misschien niet toevallig dat het beeld op een gevaarlijke kruising stond..?

'443371' door Bergwerk '443371' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Old School #3

Bergwerk

Italie | Le Marche Dit was zo'n aardige locatie vlakbij onze b&b. Ik kan het niet laten om nog een paar fotootjes te plaatsen van het oude, verlaten schooltje aan de buitenkant van het dorpje Mergo. De ruimte was klein maar door de 14 mm groothoek werd de beeldhoek toch nog interessant. De kleuren, het verweerde luik, de gebarsten pleisterlaag op de muren en plafond.... hier moet je wel fotograferen!

'444766' door Bergwerk '444766' door Bergwerk

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The Old School #5

Bergwerk

Italie | Le Marche. Toch nog een plaatje gevonden van het oude schooltje waarvan ik er hier al eerder enkele geplaatst heb. Dit schooltje lag eventjes buiten het kleine dorpje Mergo. Eens werd het basisonderwijs hier gegeven, maar nu staat het gebouwtje er vervallen en verlaten bij. En zoals je ziet neemt de natuur steeds meer bezit van het bouwwerk.

'197091' door Bluebird '197091' door Bluebird

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Ouderdom

Bluebird

In Italie heb je geen "Huize Avondrood" voor oudere mensen! De kinderen zorgen voor hun ouders en meestal leven de ouderen tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig. In hun 3-wielige Piaggio rijden ze van hun boerderijtje richting het dorpscentrum en gaan dan met z'n allen de dorpsverhalen doornemen van die dag. Deze heer laat de verhalen even voor wat ze zijn en kijkt richting de heuvels waar de zon de laatste stralen uitpuft. Ik kan maar aan 1 ding denken; 'Penny for your thoughts'.... oftewel; "Un Centesimo Per i Tuoi Pensieri"

'447493' door biancavanderwerf '447493' door biancavanderwerf

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The factory of moss

biancavanderwerf

Door de gastheer van mijn appartementje ben ik mee op sleeptouw genomen naar een leegstaande fabriek in de buurt….. Was behoorlijk spannend omdat er een hele groep arbeiders nog woonachtig waren in dit complex! Was een rare gewaarwording tussen de brokstukken een vers gewassen lijntje wasgoed te zien hangen….

'336863' door GdeBoer '336863' door GdeBoer

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Monte Sibilini,...Cas

GdeBoer

De hoogvlakte in de Monte Sibilini, Piano Grande, is een schouwspel van kleuren. De vele bloemen maken plaats voor alle schakeringen groen van de heuvels. Het enige dorpje Castelluccio is autentiek en staat bol van de buitensport. Aanrader is om te gaan parapenten. Er zit een schooltje in het dorp waar je duo sprongen kunt boeken.